15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jernsulfat – bruk i hagearbeid om høsten, mål og metoder

jernholdig sulfatapplikasjon i hagearbeid om høsten Hver sommerboer har alltid jernvitriol på hyllen med gjødsel. Bruken av dette stoffet i hagearbeid om høsten hjelper ikke bare med å helbrede avlinger fra sykdommer, men også for å forhindre at de ser ut. Og med jernmangel redder det raskt og effektivt alle planter fra klorose. Selvfølgelig, som med alle kjemiske preparater, kan fordeler bare oppnås ved streng overholdelse av reglene..

Feil behandling og overskridelse av den tillatte konsentrasjonen av løsningen kan ødelegge hagen.

For ikke å skade, er det viktig å vite når, til hva og hvordan jernsulfat kan brukes..

Iron vitriol – bruk i hagearbeid om høsten, fordeler og ulemper med stoffet

blekkstein Ferrosulfat kalles også ferrosulfat. Det er et tre-i-ett universelt preparat: gjødsel, antiseptisk og soppdrepende middel. Den produseres i form av grønnaktige granulater, noe som ligner havsalt. Granulat er pakket i pakninger som veier fra 200 til 300 g. Noen ganger er det store pakker på 500 g..

Hva brukes jernsulfat til i hagen:

  1. Med sin hjelp beskytter og behandler hagetrær og busker mange sykdommer..
  2. Det kan desinfisere kutt etter kutting, samt sprekker og hulninger..
  3. Beskytter stammer mot sopp under høstkalking.
  4. Dette stoffet er et av de mest effektive middelene i kampen mot lav og moser..
  5. I noen tilfeller hjelper det til og med å bli kvitt skadedyr..
  6. Fungerer som en utmerket gjødsel for jernmangel i alle hagebruk og til og med blomsteravlinger. Forebygger og hjelper til med å bekjempe manifestasjoner av klorose.

Fordelene med jernholdig sulfat er dets tilgjengelighet og lave kostnader. Legemidlet kan alltid finnes i hagebutikker. Den har et bredt spekter av applikasjoner, med en overfladisk effekt. Løsningen trenger ikke inn i planter og akkumuleres ikke i deres deler. Ferrosulfat har et lavt toksisitetsnivå, men krever forsiktighet ved bruk. Som ved arbeid med alle kjemiske preparater, er det nødvendig å sikre at det ikke kommer på slimhinnen..

Jernsulfat finnes ofte i jernvarehandel. Det brukes til å behandle vegger mot mugg og mugg, samt for å desinfisere og beskytte tre..

Av ulempene med jernholdig sulfat er det verdt å merke seg at det lett vaskes av av regn. Effekten skjer først etter 2 timer, og full effekt – på en dag. Hvis det er nedbør i løpet av denne perioden, er det nødvendig med ny behandling..

Iron vitriol – bruksanvisning

instruksjoner for bruk av jernsulfatHovedbetingelsen for bruk av jernholdig sulfat er at det ikke skal være blader på plantene. En høy konsentrasjon av jern fører til det faktum at når det kommer på den grønne delen, dør det. Derfor er høsten med bladfall den beste tiden å behandle avlinger. Men det er tilrådelig å spraye prøver infisert med soppsporer direkte på løvet. Den kan inneholde patogener som vil brenne opp i prosessen med en kjemisk reaksjon sammen med bladene..

Du kan fortsatt bruke stoffet tidlig på våren og utføre behandlingen på nyrene. Men det er viktig å få tid til å gjøre dette før bladene blomstrer. Selv om dette middelet har en funksjon: etter behandling med nyrene, forsinker det utviklingen. Dette kan brukes ved sprøyting av trær i påvente av frost..

Det er nødvendig å fortynne stoffet bare i plast- eller emaljebeholdere, iført hansker. Ingen kontakt med jernbøtter! Den ferdige løsningen bør brukes umiddelbart, den kan ikke lagres..

Iron vitriol – bruk i hagearbeid om høsten for trær og busker

Ferrosulfatoppløsning kan brukes som gjødsel eller soppdrepende middel, for profylaktiske eller terapeutiske formål.

Søknad om befruktning og klorose

bruk av jernholdig sulfat ved kloroseLegemidlet vil både hjelpe til med å forebygge og kurere klorose. Men for å gjøre dette må den gjøres om til en chelatform som er mest tilgjengelig for planter. Du trenger vanlig sitronsyre – 5 g per 2 liter vann. Fortynn 8 g ferrosulfat i samme mengde vann (obligatorisk varmt). Bland deretter begge løsningene, tilsett ytterligere 1 liter og spray på avlingene. Slik behandling er en god fôring av planter med jern..

Hvis kulturer allerede har blitt påvirket, er sterkere konsentrasjon nødvendig. Når tegn på klorose (bladavklaring) vises, bør plantene behandles ved å fortynne 50 g av stoffet i en bøtte med vann. Gjenta prosedyren hver 5. dag til gulningen forsvinner. I dette tilfellet kan jorden sprøytes også.

Behandling og forebygging av sykdommer

behandling og forebygging av sykdommerKonsentrasjonen av løsningen avhenger av bruksformålet. For behandling av frukttrær og busker er det nødvendig med en sterkere løsning enn for forebygging. I tillegg spiller det en rolle hvilke avlinger som dyrkes. Høstsprøyting eller tidlig vårbehandling brukes hovedsakelig..

Ved akutt behov kan du utføre prosedyren i vekstsesongen. For dette er de anbefalte prisene nødvendigvis redusert. Maksimal konsentrasjon av arbeidsløsningen for behandling på et blad av trær og busker bør ikke overstige 0,5%. Og for grønnsaksavlinger – ikke mer enn 0,25%.

Sykdommer Kulturer Løsningskonsentrasjon
mugg, grå og frukt råte, skorpe, svart kreft, septoria, clasterosporium, antraknose, alternaria, coccomycosis steinfrukter (fersken, plommer, kirsebær, aprikoser) og bærbusker (rips, bringebær) 3% (for 10 l vann 300 g av preparatet)
pomefrukt (eple, pære, kvede, druer) 4% (for 10 l vann 400 g av preparatet)
lav og moser steinfrukter 3%
pomefrukt 5 %

For veldig unge planter er det tilrådelig å bruke en 1% løsning. Jernvitriol vil også være en uvurderlig fordel for jordbær. Sprøyting sent på høsten vil fjerne bærene av gråskimmel og mugg. En 3% løsning er egnet for behandling (300 g av stoffet per bøtte vann). I dette tilfellet kan ubrukte rester kastes av senger, og desinfiserer jorda samtidig..

Kalking

jernvitriol -applikasjon i hagearbeid i høstkalkingHøstkalking vil ikke bare beskytte mot frostskader, men også ødelegge soppene som lever under barken. For å gjøre dette, fortynn 250 g ferrosulfat i en bøtte med vann og kalkstammer og grener. Det finnes ferdige preparater for hvitvasking som inneholder jernvitriol.

Ikke forveksle ferrosulfat med kobber, sistnevnte kan fortynnes med kalk, men ferrosulfat kan ikke. I stedet brukes kritt for å male løsningen hvit..

Jernsulfat, bruk i hagearbeid om høsten – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară