15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plante og ta vare på reddiker i hagesengene

Saftig velsmakende reddik fra hagen din Reddik er den tidligste rotavlingen som får et salgbart utseende på 20-40 dager, avhengig av varietiden for produktmottak. Å plante og ta vare på reddiker er greit, selv i mangel av erfaring med hagearbeid. For å ha en rotgrønnsak på bordet hele sommeren, bør du bruke noen spesielle triks..

Reddik agroteknologi

Å plante reddiker under en markør Når du vokser reddik, må du vite følgende funksjoner:

  • kuldebestandig kultur med mulig podzimny såing;
  • jorda for kulturen skal være fruktbar, men uten ferskt organisk materiale;
  • lange dagslys skaper forhold for skyting, til skade for fylling;

For å plante og ta vare på reddiker i det åpne feltet, velg et belyst område. Før såing er jorden fylt med råtnet gjødsel, kompleks mineralgjødsel og godt gravd opp. Det er bedre å forberede hagen om høsten, og så om vinteren eller tidlig på våren. Det må huskes at frøene plasseres i sporene til en dybde på 1 cm og bakken over dem komprimeres.

For kontinuerlige plantinger er det bedre å bruke en markør med tenner på 5×5 cm. Deretter plasseres frøene i samme avstand med en jevn dybde og komprimering. Frøplanter vises samtidig, tynning er ikke nødvendig. Hver gartner velger hvordan han skal plante reddiker. Du kan så et eget bed, lage markører fra frøplanter for tett lignende avlinger eller stikke langs kantene på bedene med andre avlinger.

Ved å så frø med forskjellige modningstider kan du få produkter fra en hageseng innen en måned. Så vil den franske frokost reddikken glede deg med mør, sprø masse 20 dager etter spiring, og Ice Icicle vil ha modenhet på markedet om 45 dager. Dermed kan du ha ferske reddiker på bordet innen en måned fra en sådato.

Hvordan høste tidlige reddiker

Tidlig høst av reddikFor å få din favorittrotavling i mai, må du ta vare på dette på forhånd. Et åpent sted er valgt på stedet for tidlig planting. Senere vil det være mulig å plante termofile avlinger her. Det er flere måter å dyrke din første avling reddik utendørs. For såing må du velge friske store frø av tidlig modne varianter. Såhastighet 2-3 g / m 2. Såing av frø, avhengig av region, utføres på forskjellige tidspunkter – om vinteren eller tidlig på våren under et midlertidig ly.

Podzimny såing utføres med et jevnt utbrudd av kaldt vær i forberedte furer. Ovenfra er såingen dekket med tint jord forberedt på forhånd. Om våren vil frøene klekkes tidlig, ettersom skudd vises på 2-3 grader og tåler returfrost opptil 6 grader. En annen måte er vintersåing. Midt på vinteren fjernes snø fra hagen, frø legges ut langs furer og dekkes med torv med et lag på 2 cm.

Snødekt hageradiseSåing av reddiker før vinter og vinter gjør at du kan få den første høsten et tiår tidligere enn med vårplantemetoden. Området med tidlige frøplanter er dekket av en nedgang i temperaturen, men oftere er et midlertidig ly for buer installert over en slik seng.

Hvis tidlig reddik vokser som en bedrift, er den beste måten å så frø ved hjelp av en markør og 40-50 cm båndavstand med kontinuerlig såing. Denne avlingsplasseringen vil gi plantevedlikehold. Hele området er dekket med en folieramme med ventilasjon. Tidlig såing på forberedt jord gjøres når bakken har tint med 2-3 cm. Hvis morgenfrosten på jorden var sterkere enn tre grader, blir plantene vannet og skyggelagt før solstrålene berører planten. Radiser vokser raskt hvis de har nok fuktighet og sollys. Rotvekster prøves gradvis etter hvert som de modnes..Høsting av tidlige reddiker

Såing av reddiker om sommeren

Såing av tidlige varianter brukes oftere flere ganger, hver sommermåned. Hvordan dyrke reddiker på høyden av sommeren, når dagslyset er lengre enn 12 timer? Reddik bør gå inn i pilen på høyden av sommeren nettopp på grunn av belysningsregimet. Derfor forkorter de om sommeren dagen kunstig og dekker hagen med reddiker med mørke geotekstiler i buer. Det er umulig å dekke med en film, da solen vil skape uutholdelig varme under ly. Det er nødvendig å belyse hagen i 10-12 timer, bare da kan du få rotvekster, og ikke en pil med frø.

Sommer reddik skyggnettSommervarme forstyrrer flom, tørker opp bakken, fremmer utseende av skadedyr som spiser opp blader, gnager gjennom røtter.

Om sommeren skal sengen være fuktig, løs og konstant drysset med aske eller tobakkstøv. Ingen insektmidler kan brukes på tidlig modne avlinger..

Når du skal plante en reddik en gang til, avhenger av eiernes vilje til å opprettholde et lett regime for det hver dag. Hvis det er mulig å gi vanning og dagslys, på høyden av sommeren, kan rotavlingen dyrkes ved hjelp av varianter som ikke skyter. Men på varme dager er fyllet svakt. I skyggen vil reddik slippe mye grønt på bekostning av hodestørrelsen. Å så reddikfrø i juni er irrasjonelt.

Å plante en reddik i juli er mer i tråd med dens biologi. I andre halvdel av måneden avtar varmen, den solfylte dagen er kortere og natten kaldere. Derfor får de i august en ny bølge av deilig rotgrønnsak. Planting og omsorg for reddiker i det åpne feltet avsluttes i slutten av september, når store rotavlinger av sene sorter høstes for vinterlagring.

Sommer reddikFor å få reddiker i september bør planting av reddiker gjøres i begynnelsen av august. Sengene som har blitt frigjort fra løk for kålrot passer best. De er godt befruktet, løst og det er nok tid før det kalde været begynner for å få en salgbar reddik. Planting av reddiker i august og begynnelsen av september praktiseres i områder med et varmt klima. Der er den gunstige utviklingen av rotvekster sikret selv i begynnelsen av oktober. Trans-Urals bør vokse ferdig i første halvdel av september. Disse klimatiske forholdene fortsetter når du planlegger tidspunktet for såing av reddikfrø for lagring.

Drivhusdyrking av reddiker

Reddik i drivhusetDet sibiriske klimaet tillater ikke de første avlingene før mai. Derfor er drivhusmetoden for dyrking av reddiker om våren utbredt i dette området. Reddiker er forløperen til tomater og paprika i stasjonære drivhus. Såing gjøres i april for å få de første rotavlingene i midten av mai..

Når du dyrker reddiker i et drivhus, er det viktig:

  • velg nøyaktig drivhusvarianter som ikke er utsatt for skyting;
  • gi plantene belysning;
  • tynne ut reddikplanter i tide;
  • lufting, vanning, lossing er nødvendig.

Hvis du ikke følger vilkårene for planting og omsorg for reddik, vil mye grønt vokse til skade for rotavlingen, men bladene på drivhus reddik er ømme og egnet for å lage salater.

I Japan regnes bladene for reddik som de mest verdifulle vitamingrønnene, og de spises..

Innhenting av reddikfrø

ReddikfrøbokserReddik er en årlig avling, så du kan få frøene selv. For dette dyrkes testikler gjennom frøplanter. Testikler som vokser i containere transplanteres sjelden til åpen bakke, etter 30 cm og radeavstand på 70. Planter mates med fosfor-kaliumgjødsel og er beskyttet mot insekt skadedyr.

Belgene oppnådd på busken blir gule i september. Slike stilker kuttes, modnes og tørkes i to uker og tresker. I Sibir vokser frøplanten i en beholder, i september bringes den inn i et drivhus og dyrkes innendørs. De terskede frøene er kalibrert, og etterlater bare store.

Video om et lite triks når du planter reddiker

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară