15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fiken, vokser hjemme – er det mulig?

voksende fiken hjemme Ikke alle er så heldige å bo i Middelhavet. Fikentreet kalles også et fikentre eller fiken – dyrking hjemme har vært praktisert i Europa siden 1500 -tallet. Fordelene med frukt, den helbredende sammensetningen av bladene er ikke avhengig av dyrkingsstedet. Som et husplante, med riktig pleie, ser fiken dekorativ ut og bærer frukt to ganger i året..

Betingelser for dyrking av fiken på vinduskarmen

fiken hjemme Når de vokser hjemme, krever voksne fiken om sommeren rikelig med vanning og sprøyting. Hvis planten mangler fuktighet, kan den kaste løvet sitt når som helst på året. Når du oppretter et fuktig mikroklima rundt et tre, er det ingen grunn til at en edderkoppmidd starter – en av de viktigste skadedyrene av blomster på vinduskarmen.

En plante som er hjemmehørende i subtropene, må sørge for overvintring. Fra november til januar opprettes en sovende periode for fikentreet. Det er arrangert på et lyst, kjølig sted med en temperatur under +15 grader. Treet trenger ikke ekstra belysning, fôring på dette tidspunktet.

Hvis treet ikke sovner, reduseres vanningen til det slik at bladene faller av. Vann bakken med litt kaldt vann ved en temperatur på 18 grader.

fiken Svart perleVann planten sparsomt, slik at klumpen ikke tørker ut. Etter hvert som knoppene begynte å svelle – kreves det lett, vanning og toppdressing. Det er nødvendig å skape forhold for rask vegetasjon. To avlinger per sesong kan høstes med god omsorg for fiken hjemme. Første gang fikentreet blomstrer i mars, bærer det frukt i juni. De neste bærene modnes fra begynnelsen av august til slutten av september. Om sommeren kan trær overføres til bakken, de vil være komfortable der, men om høsten trenger de en større pott.

Et tegn på frukt modenhet er mykgjøring og frigjøring av nektar fra øynene. Modning varer 2-4 uker.

Å dyrke et fruktende fikentre i vinduskarmen

fikentre i en gryteHvordan dyrke fiken hjemme? Flere metoder brukes:

 • stiklinger høstes ved å tigge om en kvist fra gode venner;
 • kjøpe en frøplante i en spesialbutikk;
 • bruk frø.

Uansett er det første som kreves å plukke opp retter og et jordet underlag. Jorden tilberedes med like store mengder dampede, kalsinerte ingredienser:

 • blad humus;
 • torv land;
 • torv;
 • elvesand, treaske.

Behandlet ekspandert leire plasseres nederst i bollen. Et lag sand helles på toppen. Det er godt å bruke sphagnummos på overflaten for å regulere fuktighet.

Retter til fiken velges først små, men i 5 år transplanteres unge planter årlig. Du må vite at mens røttene i potten føles rolige, blir blomstringen forsinket. Et voksen tre trenger 8 liter underlag. Figentreet lever opptil 30 år.

fig stiklinger for forplantningÅ dyrke fiken hjemme fra stiklinger er den mest effektive metoden, samtidig som foreldreegenskapene opprettholdes. Stilken er bare hentet fra en fruktbar plante. Varianter regnes som de mest tilpassede innendørs vekstforhold:

 • Shuisky;
 • Dalmatisk;
 • Hvit Adriaterhavet;
 • Sotsji -7;
 • Sorte perle;
 • Kadata;
 • Frøplante Ogloblin.

Stilken velges med 3-4 knopper, med nedre kutt 2 cm under øyet, og den øvre 1 cm høyere. På den rotfestede delen må barken bli riper med langsgående striper til kambiet, dette vil akselerere rotdannelsen. Hell det ferdige substratet blandet med sphagnum i et glass, fukt og senk skjæringen langs den andre knoppen. Forbehandle stilken med rot eller heteroauxin.

For å danne røttene, dekk plantingen ovenfra med en PET -flaskehett, sett den på diffust lys, bruk ekstra belysning i opptil 12 timer. Vi ser hvordan fiken vokser. Etter 2-3 uker vil de første bladene vises, det er nødvendig å lufte, venne bladene til luften i leiligheten og spraye med varmt, avgjort vann.

Når planten blir vant til luften rundt, overføres den forsiktig til en liter gryte med et underlag. To uker etter transplantasjonen blir fikentreet matet nitrogengjødsel eller en sammensetning for innendørs planter.

fikenfrøFikenfrø er små, moderplantens egenskaper arves ikke alltid, ikke alle spirer. Men det skjer, bortsett fra frø, hjemme, det er ingenting å avle fiken fra. Frøene blir dypere ned i jorden med 2-3 cm, jorden fuktes regelmessig, krukkene er dekket av fordampning av fuktighet, og etter 2-4 uker dukker det opp spirer som får vokse og er forankret i separate kopper. Etter hvert som potter blir skiftet, vokser plantene i 4-5 år før blomstring. På dette tidspunktet bør det unge treet allerede ha store retter, helst en trekasse med en bøtte fruktbar jord. Tiden vil vise om innendørs fiken vil bære frukt. Men selv uten frukt er treet veldig imponerende og vil leve opptil 30 år..fikenspire Sotsji-7

Topp dressing for fiken

voksende unge fikenI vekstsesongen trenger både en voksende og en voksen plante gjødsel med organisk og mineralsk gjødsel. Komposisjonene blir vekslet annenhver uke. Fikentreet aksepterer takknemlig mullein og gjæret infusjon av urter – brennesle, løvetann, bitende midge. En gang i sesongen må du gi planten jernsulfat og en kompleks sammensetning med sporstoffer. Fiken krever kalium-fosfor gjødsel. De kan lages uavhengig av poser, i emballasje for fôring av frøplanter av gateplanter.

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

bærer fikenAv insekt skadedyr må du beskytte treet mot edderkoppmidd, eller gjøre 2 behandlinger i løpet av en uke med Actellik insektmiddel. Det er vanskelig å takle et skadedyr uten kjemi..

Det er bare en vanlig soppsykdom hos fiken – korallflekk. Et tegn på infeksjon er utseendet av et rødlig utslett på stammen. Alle områder med berørte skudd må fjernes. Snitt behandles med kobberholdige preparater, og vanning utføres med en rosa løsning av kaliumpermanganat.

Voksende innendørs fiken – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară