15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva du skal se etter når du velger en moden og søt granateple

granatepler på treet Før du velger en moden og søt granateple, må du vite om hvor den ofte dyrkes. Undersøk deretter noen av fruktens egenskaper. Utseende, lukt og grad av mykhet vil tjene som gode retningslinjer for å identifisere en moden frukt. Selv om vanlige leverandører er en trygg innsats for et vellykket kjøp, vil ikke tillit alene være nok. Det er nødvendig å hele tiden sjekke kvaliteten på varene. Hvordan gjøre det på den beste måten?

Les også artikkelen: hvordan du raskt rengjør et granateple?

Dyrkingens land

granatepleblomstrer Denne faktoren spiller en viktig rolle i hvordan du velger riktig granateple. Avstanden mellom dyrkingslandet og salgsstedet kan faktisk være tusenvis av kilometer. Derfor er produktet på vei i flere uker, noe som betyr at det modnes underveis. Dermed henter frukten alle næringsstoffene fra seg selv, og mottar ikke fra naturressurser: solen, regnet og jorden. Dette vil resultere i utilfredsstillende produktkvalitet. I dette tilfellet må det tas i betraktning at landene der det dyrkes granatepler er:

  • Sør Amerika;
  • Midtøsten (Tasjkent, Georgia, Usbekistan og Aserbajdsjan);
  • land i Middelhavsbassenget (Krim eller Tyrkia).

høsting av granatepleBasert på dette bør man foretrekke de fruktene som leveres fra områdene nærmest kjøperen. Jo mindre mat det er på veien, jo bedre er det. Når du går direkte til hvordan du velger en moden og søt granateple, må du vurdere dens ytre egenskaper..

En stiv skorpe er det første tegnet på langtidslagring av frukten. I løpet av denne perioden klarer de å tørke ut eller begynne å råtne. Derfor bør du ta hensyn til andre valgfaktorer når du velger..

Hudfarge og tilstand

skall- og bærfargeUtad kan fruktene være veldig vakre og presentable. Dette er imidlertid ikke alltid en indikator på utmerket kvalitet. Videre er det en rekke finesser som bør tas i betraktning.. lys farge på bærDet første du må vurdere er fargen på den kongelige frukten:

  1. Den skal være solid og med en liten glans..
  2. fargespekteret av frukt avhenger i stor grad av sorten, så du kan finne både brennende røde og brune prøver, og noen av dem kommer med en rosa eller oransje fargetone. Grønne og gule frukter regnes som eksklusive, men svært etterspurte varianter..
  3. En indikator på moden og i utmerket tilstand av frukten er fraværet av brune flekker. Det er disse pigmenterte områdene som indikerer forekomst av råte inne.til og med glatt hud

Det er viktig å ta hensyn til effektiviseringen av granaten. Hvis huden dekker frukten slik at du kan se kurvene til hvert bær, betyr det at den er moden nok.

mørkhudede granateplerSkallet skal være litt grovt og tørke godt. Små eller store skader indikerer uforsiktig transport og upassende lagringsforhold. Enhver skade er den første fasen av skade på varene.

Blomsterstand

sprukket moden granatepleEn granateplehale vil fortelle mye om modenhet. Kornene begynner å modnes først når blomsterstanden visner. Helt tørket “krone” (toppen) av frukten taler om dens modenhet. I dette tilfellet skal blomsten være helt åpen.. en moden granateple har tørre blomsterbladerKronbladene er trekantede i lysebrun. Imidlertid vil selgere ofte hevde noe annet, med overbevisende grunner. Tro dem eller ei – alles personlige virksomhet.. de saftige kronbladene i blomsten snakker om granateples umodenhetMen tilstedeværelsen av grønne spirer på halen beviser veltalende at frukten fortsatt er grønnaktig.

Vurdering ved berøring og lukt

moden granateple har søte og sure bærI tillegg til visuell analyse, er det også verdt å koble din berøringssans. Ved hjelp av hender kan kjøperen enkelt velge granatepler både i butikken og på det spontane markedet.

For dette er det viktig å vite at den modne frukten må være:

  • grov og ikke helt glatt;
  • fast og elastisk;
  • tungt, til tross for sine beskjedne dimensjoner (noen varianter veier opptil 0,7 kg).

Du kan kontrollere modenheten ved et lett trykk på frukten. Hvis kornene holdes sammen og en liten knase høres, betyr det at det er mye juice i dem, og frukten i seg selv har ingen tomme områder.

tett elastisk fosterDet meste av skaden på mat mottas under transport. Frukt kan slå eller fryse, da blir de myke og mister formen.

overmoden råtten fruktDet særegne ved granateple er også at det ikke har noen aroma. Hvis det kommer en slags røkelse eller en skarp, kontrasterende lukt, har denne varesendingen sannsynligvis blitt godt behandlet med kjemikalier. Selvfølgelig kan du ikke klare deg uten dem, fordi slike velsmakende, sunne produkter er en velsmakende bit for skadedyr og insekter. Imidlertid bør håndteringen være moderat.

Smak

en slags moden granateple i en skrelt formFor å identifisere og velge den søte granateplen som mange vil ha, er det viktig å smake på den. Denne allment aksepterte handelspraksisen er rett og slett uunnværlig. Selvfølgelig gir ikke alle selgere en slik mulighet. Hvis en slik sjanse faller, må du dra nytte av den. Kornene vil smake søtt med subtile toner av surhet, og når jeg nipper, vil jeg slippe ut mye juice.

Tyrkiske varianter kjennetegnes ved en veldig lys farge på kornene. Dette betyr imidlertid ikke at de ikke er modne. Farge er ofte ikke et tegn på modenhet..

Som du kan se, er det ikke en veldig møysommelig og komplisert seremoni å velge en moden og søt granateple. Men litt tålmodighet, samt en forståelse av sakens essens, vil hjelpe til med å takle oppgaven på få minutter..

Anbefalinger for valg av granateple – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară