15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved planting og omsorg for en gul plomme i sommerhytter

gul plommefrukt På husmannsplottene til russerne dyrkes forskjellige varianter av plommer overalt. Til tross for den konstante interessen for kultur, er den gule plommen imidlertid ikke en så hyppig besøkende. Årsaken er oppfatningen om at de gulfruktede variantene er mer korrekt ansett som kirsebærplomme, og de ekte gule fruktene av plommen kan bare fås i de sørlige områdene. Dette er ikke sant! Oppdrettere bruker virkelig kirsebærplomme, kinesisk plomme og hjemmelaget plomme. Nye varianter tar bare det beste fra sine forfedre, og får bedre vinterhardhet og produktivitet, fruktene blir søtere og større.

Plommer av gule varianter er like gode ferske og hermetiske. Dessertsyltetøy, syltetøy og syltetøy tilberedes av lyse, aromatiske plommer.

I dag har gartnere dusinvis av interessante varianter til rådighet for alle deler av landet. Mange av dem er resultatet av arbeidet til entusiaster fra Fjernøsten, Sibir og Ural. Det er en gul plomme for Moskva -regionen og Nordvest. Utmerkede varianter av forskjellige modningsperioder ble avlet for mer sørlige regioner fra Central Black Earth Region til Kuban og Krim.

Gul plomme Altai -jubileum

klasse Altayskaya Yubileynaya Mange varianter av gul plomme stammer fra kinesiske, Manchu, Ussuri varianter. Slike planter er hardføre, upretensiøse og vanligvis fruktbare. Intet unntak er sorten Altai Jubilee. Plomme, som er i stand til å overvintre og bære frukt langt utenfor Ural, er annerledes:

 • tidlig modning;
 • rask, allerede om 3-4 år, inngangen til fruktsesongen;
 • høyt utbytte;
 • harmonisk søt og sur smak;
 • attraktivt utseende av modne frukter.

Særegenheten til sorten er liten, veier 14 – 18 gram, frukt med gul masse og samme tynne hud, dekket med en rød -rosa rødme i en varm, solrik sommer. Den lyse dekkfargen kan oppta nesten hele plommens overflate, og får deg til å glemme at du har en gul-fruktig variant foran deg..

Den tidlige gule plommesorten danner et mellomstort tre med en liten stilk og en moderat tett krone. Som de fleste plommer av denne typen, er Altai Jubilee selvfruktbar. Derfor, for stabile utbytter, trenger plantings pollinerende planter..

Plommesort Renclode Green

plomme Renclode GreenPlommefamilien Renclode sporer sin historie til gamle varianter fra Spania og Frankrike. Grønn Renklode kom også til Russland fra Sør -Europa, som var utbredt sør for Central Black Earth Region på 1800 -tallet og i sovjettiden..

Den gule plommesorten kjennetegnes ved tidlig frukting og begynner å danne eggstokker i en alder av fem år. Og etter 2–4 år fra treet kan du få opptil 40 kg gulgrønne frukter med tett søt fruktkjøtt. Selv om plommene av grønn renklode i utseende er dårligere enn moderne storfruktede, rødaktige varianter, regnes de fortsatt som et utmerket råmateriale for syltetøy, syltetøy eller syltetøy..

Helt selvfruktbar, ingen gule plommer. For å få en utmerket høst fra en grønn plante, vil denne gamle sorten kreve pollinatorer, blant hvilke det kan være varianter av Vengerka som blomstrer samtidig eller en annen gammel gul plomme – Egg.

Plommegul Renklod kollektivgård

gul plomme Renklod kollektivgårdIV Michurin var interessert i den utmerkede smaken av Renklode green. For å få en gulfrukt med større vinterhardhet, krysset han den varmeglade “franskmannen” med den hardføre. I 1947 ble den nye kollektive gården Renklode registrert i statsregisteret og anbefalt for dyrking i nordvest, i midtfeltet og i de svarte jordområdene i landet..

På mellomstore trær med en avrundet krone, modne gule rundformede plommer, som veier opptil 25 gram. Fruktmassen har, i likhet med den tynne huden, en gulgrønn nyanse og en behagelig søt og syrlig smak. I motsetning til den grønne plommen av Michurin -sorten, akkumulerer de mindre sukker, men samtidig er de saftigere, og høstene deres er årlige..

Gul plomme Honninghvit

plomme honning hvitDonetsk oppdrettere avlet en gul honningplomme. Under russiske forhold kan denne termofile sorten dyrkes uten begrensninger i Central Black Earth Region og lenger sør, men med riktig forberedelse til vinteren føles trærne gode i Moskva -regionen, den gule plommen vokser også i Kaliningrad -regionen og andre områder av midtsonen..

Ovale frukter med en tynn, tilsynelatende gjennomsiktig hud og som veier opptil 50 gram kjennetegnes av en lys honningsmak. Plommemasse med en lett avtakbar stein har en grønnaktig eller gul farge. Gul hud i solen blir gult-oransje, rødaktig.

Honning gul plomme er motstandsdyktig mot mange sykdommer i kulturen, tåler tørre perioder uten tap, og fruktene fjernet i tide kan transporteres og lagres.

Plommesort gul Hopty

plommesort HoptyGartnerne i Ural, Sibir og Fjernøsten er kjent med den gule Hopty -plommen, oppnådd i første halvdel av forrige århundre. De første eggstokkene på spredning av høye trær av denne sorten vises i fjerde leveår. Høsting skjer på slutten av sommeren og de første ukene av september. Sorten viser utmerket vinterhardhet og utholdenhet..

Solgule plommer av denne sorten har:

 • liten størrelse;
 • vekt opptil 15 gram;
 • saftig masse med en lett aroma;
 • harmonisk søt og sur smak;
 • bitter hud;
 • et stort bein som lett kan skilles fra fruktkjøttet;
 • avrundet form med en iøynefallende søm.

Når du planter og steller den gule plommen av denne sorten, er det viktig å ta høyden på de voksne plantene, samt behovet for pollinatorer..

Den ømfintlige huden blir skadet under transport og langtidslagring. Fruktene konsumeres ferske, og brukes også som råvarer til syltetøy og konserver. I kompott beholder plommeskallet en bitter smak.

Sent gul plomme Gyllen stor

plomme Gyllen storFor gartnere i Nedre Volga -regionen og andre sørlige regioner er variasjonen av gul plomme Zolotistaya large egnet. En storfrukt, tørkebestandig sort, som begynner å danne eggstokk i en alder av 4 år, bringer 25-30 kg per tre. Vekten av lysegule plommer med en utmerket søtlig smak når 40 gram. På huden dekket med en merkbar voksaktig blomst, dannes en vakker rødme i solfylte uker.

Et særtrekk ved denne sorten av gul plomme er muligheten til å modne frukten og oppbevare den kjølig i 30-45 dager..

Plommesort Fast-fruited

plommesort SkoroplodnayaSom et resultat av å krysse varianter av de amerikanske og Ussuri-plommene, dukket det opp en gul tidlig fruktplomme med dessertfrukter på opptil 20 gram. Amber plommer med en rød overfladisk rødme:

 • tett smeltemasse;
 • behagelig søt og sur smak.

En tidlig gul plomme er klar til høsting i første halvdel av august. Dessverre er frukting uregelmessig og ikke for rikelig. Men dette oppveies av utmerket vinterhardhet og motstand mot sykdom og mange skadedyr..

Plommesort gul testamente

gul plomme TestamentPå grunnlag av sorten Manchzhurskaya krasavitsa for Volga-Vyatka-regionen, ble en vinterharde sort Zavet oppnådd med mellomstore trær og nesten avrundede gule frukter som veide fra 25 til 30 gram.

Plommer med gul, søt og sur fruktmasse modnes i slutten av august og begynnelsen av september. På grunn av sin lette aroma og utmerkede smak har sorten fått høye karakterer fra smakere og er anerkjent som universell. Moden frukt kan transporteres, de lager utmerket syltetøy og kompott.

Fordelene med sorten inkluderer høy vinterhardhet og holdbarhet. Med riktig planting og omsorg for den gule plommen, med rettidig foryngende beskjæring, bærer trærne frukt i 4 til 30 år.

Video om den gule plommen av sorten Mara

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară