15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto med en beskrivelse av Chizhovskaya pæresort, tips for dyrking

pære Chizhovskaya Selv en amatør som er uerfaren i hagearbeid, vil nevne to trær som oftest kan observeres i forstadsområder: et epletre og en pære. Chizhovskaya -pæren har perfekt tilpasset seg vekst i vårt uforutsigbare klima, hvis beskrivelse og foto taler mer veltalende enn noen ord.

De viktigste fordelene med sorten

Denne sensommeren ble avlet av den fremragende oppdretteren ST Chizhov og er veldig populær blant sommerboere av flere årsaker:

 • motstand mot plutselige temperaturfall, noe som gjør det mulig å dyrke pærer i de nordlige områdene;
 • frukt tåler dråper opp til -3 ° С, og selve treet opp til -30 ° С;
 • smuldrer svakt;
 • høyt utbytte ved utgangen (ca. 55 kg per tre);
 • under passende forhold kan frukt lagres i 3-5 måneder;
 • fruktmassen er søt og saftig;
 • enkel å montere for hånd uten bruk av verktøy;
 • innen 3 år etter plantingen begynner treet å bære frukt.

Plante og forlate

pæreplante Chizhovskaya Å plante og ta vare på Chizhovskaya -pæren forårsaker ikke problemer for både erfarne gartnere og nybegynnere. Det er best å plante om våren eller i første halvdel av høsten – dette er den mest gunstige tiden..

Avstigning bør utføres senest en måned før det kalde været begynner.

Når du forbereder et nettsted for en ny frøplante og tar vare på det, må du følge følgende anbefalinger:

 • pæren vil vokse best på svart jord og leir;
 • legg organisk gjødsel i plantehullet (for eksempel hesthumus eller humus og kalk for å senke surheten i jorda);
 • vann minst 4 ganger i måneden to ganger om dagen, 10-12 liter vann per tre;
 • hvis grunnvannet passerer nær overflaten, bør bakken først heves, eller det bør gis god drenering;
 • til tross for påstandene om at sorten er resistent mot parasitter, må du behandle treet mot skadedyr (de utvikler seg, så den naturlige beskyttelsen av pæren vil ikke være en uoverstigelig hindring for dem);
 • som pollinator for Chizhovskoy -pæren anbefaler vi å bruke Lada -sorten, som et alternativ til Severyanka- og Rogneda -sortene;
 • luke og mulke tresirkelen regelmessig.

For å beskytte mot gnagere som hare og mus, anbefaler vi å pakke trestammen med nylonfiber eller tights. De bidrar også til å beskytte pæren under alvorlig frost..

tindning av gnagere

Beskjæring

Beskjæring bør gjøres hver vår i slutten av mars eller april for denne sorten. Chizhovskaya -pæren må vokse riktig: for dette må du kutte av de uttørkende skuddene og tynne ut antall grener, men ikke mer enn 1/4 av totalen, for ikke å skade treet. Det forbedrer fruktbar funksjon og reduserer risikoen for bark og bladsykdommer..

vårbeskjæringspæreGrenene til nylige frøplanter blir vanligvis forkortet med en tredjedel, og bare 3-4 av de sterkeste og retteste er igjen, og kutter av de som er mindre. Dermed finner dannelsen av den fremtidige kronen sted. Hvis dette ikke er gjort, vil det være umulig å få fruktene fra toppen av treet. Det er ikke vanskelig å klippe Chizhovskaya -pæren riktig i henhold til beskrivelsene og bildene, det er nok å følge rådene våre.

Beskjæring bør gis maksimal oppmerksomhet. Den endelige mengden av høstingen i inneværende og neste år vil avhenge av den. Husk å fjerne eventuelle grener som går parallelt med bakken eller bøyer seg mot stammen..

Noen ganger blir de nedre grenene avskåret på grunn av at frukt vokser dårlig på dem. Dette skyldes nesten alltid mangel på lys. Beskjær ekstra grener slik at solens stråler passerer gjennom de øvre nivåene og derved treffer de nedre.

Høsting

modne pærerSå det er på tide å høste den etterlengtede høsten. Som nevnt tidligere i beskrivelsen av Chizhovskaya pæresort, er dette et sent modent tre, så pærer kan høstes i andre halvdel av august, uten å vente på høsten. Hvis du har beskåret og tatt vare på planten riktig, vil den bære over 50 kg frukt. Dessverre vil dette beløpet avta med treets alder..

Vekten av selve pærene svinger rundt 120 gram for en syv år gammel plante. Til sammenligning veier fruktene i et tre ganger eldre omtrent 75-85 gram. Evnen til å hindre at modne frukter faller av i lang tid finnes ofte i beskrivelsen av Chizhovskaya -pæren. Bilder av store gulgrønne frukter, som er enkle å plukke med en trappestige og en bøtte, kan ikke la være å imponere.

Ikke oppbevar grønnsaker sammen med pærer, ellers mister fruktene sin opprinnelige smak..

Den optimale lagringstemperaturen er + 3 ° C. Oppbevar pærer i en tørr trebeholder med hull for ventilasjon. Kast alle krøllete eller misfargede frukter ved det første utvalget. Under slike forhold kan avlingen din lagres i mer enn 3 måneder..

Chizhovskaya pære er perfekt for å lage syltetøy. Sørg for å lage emner fra flere bokser for å glede deg selv og dine venner i den kalde vinteren..

pæresyltetøyGod tilpasningsevne til klimaet vårt gjør Chizhovskaya -pæren til en av de mest populære variantene for planting i en sommerhytte. Hvis du bestemmer deg for hvilket frukttre som skal dekorere hagen din i årene som kommer, anbefaler vi at du velger denne typen pære..

Video om pæresorten Chizhovskaya

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară