15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi vokser på en sommerhytte en rekke plommer fersken

plommesort Fersken Peach -plommesorten er et unikt tre som er hjemmehørende i Frankrikes land. De fleste gartnere dyrker den i hagen sin, og med begynnelsen av august ser de frem til frukten. Plommen fikk sin popularitet på grunn av sin unike frukt, som kjennetegnes ved høy smak og attraktivt utseende..

Plomme fersken: variasjon beskrivelse

ferskenplomme i hagen Ferskenplomme er et mellomstort tre. Kronen er rund i formen, sjeldnere har den et omvendt kjegleformet utseende. Unge trær er ikke veldig tette. Stammen og skuddene er dekket med brun bark. Løvfulle tallerkener er store. De er ovale i form, litt sløv på slutten. På begge sider er bladene rikelig dekket med små villi. De har alle en rubinfarge. Knoppene vises sent, men til tross for dette dukker fruktene opp allerede i andre del av juli..

Bærplukking utføres i det sjette året etter planting av et tre. Med riktig planting og omsorg kan du høste opptil 50 kg av avlingen.

Plommer er store. Hver av dem veier omtrent 70 g. Frukt er rund, sjeldnere langstrakt, litt flat. Huden er tett med små hvitaktige prikker. Plommer kjennetegnes ved en blåaktig blomst, som lett kan slettes. Modne frukter har en gulgrønnaktig farge med en oransje-rødlig fargetone.. saftig søt plommeMassen er fast, saftig, lett. I midten av hver bær er det et ovalt frø.

Fersken av plomme er rik på:

  • vitamin B2, C;
  • kobber;
  • sink;
  • jern;
  • magnesium.

Sammenlignet med andre varianter faller ikke modne ferskenblommefrukter av, men forblir på treet.

Ferskenblommesorten trenger pollinatorer. Et utmerket alternativ er ungarsk, Anna Shpet, Mirabelle Nancy og Renclode.

Velge et sted for planting av plommer

plommeplantingsstedIkke bare utseendet på treet, dets utvikling, men også antall frukter avhenger av valget av stedet. Derfor, for å høste en rik høst hvert år, bør du velge riktig sted for å plante planten..

Med mangel på sol mister fruktene smaken. Massen blir mindre søt og mindre saftig.

Det beste er et sted som er godt varmet av solen. Når du velger et nettsted, bør du også være oppmerksom på tilstedeværelsen av utkast. Det anbefales ikke å plante plommer i nærheten av høye trær og bygninger. Dette kan påvirke utviklingen negativt..

Lavlandet er heller ikke det beste stedet. På grunn av overflødig og stillestående vann kan trær fryse litt, spesielt unge. Når det gjelder jord, må den være fruktbar og fuktgjennomtrengelig..

Planter en ferskenplomme

plante en plommesaplingDen beste tiden å plante er tidlig på våren. Men hvis dette ikke er mulig, utføres prosedyren i begynnelsen av høsten..

Før du planter et tre, må du forberede stedet. Planteringsstedet skal være godt gravd opp, alt ugress bør fjernes. Deretter dannes en fordypning med en diameter på minst 70 cm. Dybden på fordypningen skal være innenfor 50 cm.

Planteblandingen bør bestå av fruktbar jord, kompost (2 bøtter), superfosfat (ca. 200 g) og treaske (350 g).

Så snart underlaget er klart, begynner du å plante. Frøplanten må plasseres i midten av hulen og røttene forsiktig spredt ut. Dryss deretter røttene med forberedt jord og dryss med mye vann. I dette tilfellet er det viktig å sikre at rotkragen er 5 cm over bakken..

Trepleie

Mye avhenger av riktig omsorg. Fruktene vil være store hvis treet blir vannet i tide og riktig. Avlingens kvalitet og kvantitet påvirkes også av fôring og beskjæring av planten..

Vanning av plommen

vanning av plommenDet er nødvendig å vanne treet med ekstrem forsiktighet. Det vannes bare rikelig i blomstringsperioden og aktiv vekst av grener. Ikke glem å utføre denne prosedyren fra august til september. Det er på dette tidspunktet at rotsystemet vokser så mye som mulig og fruktene modnes. Etter hver vanning anbefales det å løsne og kappe jorden rundt stammen..

Plommedressing

komposteringFerskenblommesorten må gjødsles hvert år. Organiske og mineralblandinger er gode alternativer. For at treet skal få styrke og tåle vinterbrønnen, blir gjødsel introdusert om høsten. Også i september eller oktober anbefales det å gjødsle treet med mineralpreparater med en hastighet på 10 kg per 1 m2. Denne dosen må observeres i 5 år. Deretter økes antallet.flytende gjødsel for plommer

Riktig beskjæring av plommer

krondannelse fra det første åretDet er nødvendig å begynne å danne kronen fra det første året av plommens liv. En del av de unge skuddene fjernes årlig. Hvis dette ikke er gjort, blir treet for tykt, noe som vil påvirke fruktingen negativt..

Hovedbeskjæringen av plommer består i fjerning av kronen, årlige skudd.

vårbeskjæringsplommeNår du utfører denne prosedyren, må du huske at grenene bør forkortes med maksimalt en tredjedel. Når planten går inn i fruktfasen, utføres beskjæring to ganger i året. I dette tilfellet må all oppmerksomhet rettes mot unge skudd, hvis lengde overstiger 50 cm..

beskjæring av plommer for å begrense vekstenSkjelettkvist blir også forynget. Dette gjøres spesielt når de slutter å gi vekst..

Mulige sykdommer og skadedyr

plommesykdomFerskenplomme er i stand til å lide av forskjellige sykdommer. Hovedårsaken til deres utseende er feil omsorg..

Når det gjelder insekter, bør det tas forebyggende tiltak. Et godt alternativ er å bruke fangbelter. De bidrar til å forhindre utvikling av vintermøl, gullmøl, stilker.

Treet er også sprayet med karbofos eller klorofos. Slike prosedyrer utføres umiddelbart etter vinteren. Hvis planten påvirkes av clasterosporia, må alle gulnede grener fjernes og brennes utenfor stedet..

I november måned anbefales det å spraye trærne med Bordeaux -blanding. Dette vil bli kvitt rust og andre sykdommer som ofte påvirker plommen..

Med riktig omsorg vil ferskenblommesorten glede deg over en høykvalitets og utrolig velsmakende høst. Men for å få ønsket resultat, er det verdt å følge alle nødvendige regler og anbefalinger..

Oversikt over plommesorter – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară