15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Søt busk med sunne bær – irga

nyttig bærbusk irga Siden antikken har folk verdsatt de helbredende egenskapene til grønne planter. Blant dem kan man skille en vakker busk – irga, bær, bark og blader som har en rekke nyttige egenskaper.

Denne løvbusk vokser over hele den nordlige halvkule. Den finnes i Nord -Afrika og Amerika, i Fjernøsten, i Kaukasus og på Krim. Den vokser ofte i skogglater, i fjellet og blant kratt av forskjellige busker..

Irga føles bra på hvilken som helst jord, med unntak av sumpete områder der stillestående vann er tilstede. Det viktigste er at det er nok lys til frukten kan modnes. Under slike forhold er bærene store, saftige og sunne. Dette gjelder spesielt for dyrkede varianter. I gjennomsnitt kan opptil 15 kg bær høstes fra hver slik busk i hele fruktperioden..

Generell beskrivelse av busken og dens fordelaktige egenskaper

blomstrende irgi Den løvfellende busk irga tar trygt sin æresplass i sommerhyttene til grøntelskere. Planten ser spesielt attraktiv ut tidlig på våren. Når de første bladene vises på grenene, er busken dekket med delikate villi. Utenfra ser det ut til at han har på seg et sølvsjal, noe som gir planten en unik sjarm. På bildet av irgi kan du se mange søte blomster som pryder vårbusken. De kommer i rosa eller hvitt..

Når blomsterstandene begynner å falle av, forsvinner den delikate villien som dekket de grønne bladene sammen med dem. Ofte kan bladplaten til en busk ha en oliven eller rosa farge..

unge irgi -planterBarken på stammen er vanligvis grå eller brun med en rosa fargetone. Det er litt fløyelsaktig å ta på.

Bladene og barken på busken har utmerkede medisinske egenskaper. De tørkes grundig, knuses og lagres i et kjølig rom. Nyttige stoffer lagres i ca 2 år.

Planten kjennetegnes ved en tett krone av enkle grønne eller grå blader. I fruktperioden, på busken, kan du se miniatyrfrukter med rosa tønner, samlet på en børste. Umodne bær er kremfarget, og når de er modne, får de en lilla eller lilla farge..

irgi fruktYergi bær har en behagelig smak. Den delikate sødmen og saften av frukten tiltrekker små barn og voksne. Hagefugler elsker også å spise på dem, hvoretter de sprer frøene til irgi i hele distriktet.

Bær bør plukkes fra busken bare når de er modne. Ellers mister de helbredende egenskaper..

Irgi eiendommer

Hver frukt inneholder et stort antall næringsstoffer:

 • kostfiber – opptil 25 prosent;
 • glukose;
 • fruktose;
 • vitaminer: C, P, B;
 • pektin;
 • fytosteroler;
 • karoten;
 • cellulose;
 • forskjellige sporstoffer.

Hver av disse komponentene har en gunstig effekt på menneskekroppen..

Irgi bær drinkDe fordelaktige egenskapene til irgi bær manifesteres når de brukes:

 • for å styrke tarmveggene;
 • forbedre fordøyelsen av mat;
 • med sykdommer i hjertet eller blodårene;
 • med mangel på vitaminer;
 • mot tonsillitt eller tonsillitt;
 • å opprettholde en diett;
 • som et beroligende middel.

Ofte tilskrives juicen fra frukten av denne busken eldre, for god hjertefunksjon. Blomstringstinktur bidrar til å normalisere søvn og blodtrykk. På det presenterte bildet av bæren til irgi er dens ytre trekk godt synlige..

ujevn modning av irgiVed matlaging brukes buskens frukter til å lage forskjellige drinker, syltetøy eller syltetøy. Rå bær brukes som fyll for paier, tarteletter og til og med kaker. De lager duftende syltetøy og lilla marshmallows..

Fruktene egner seg til tørking, samtidig som vitaminsettet opprettholdes. Om vinteren kan du lage et avkok fra dem for å øke immuniteten..

For å få mest mulig ut av de fantastiske bærene, bør du ta hensyn til kontraindikasjonene og fordelaktige egenskapene til irgi. For eksempel, hvis en person lider av dårlig blodpropp, kan fruktene skade ham. Dette gjelder spesielt for de som jobber med forskjellige farlige enheter. Når du blir skadet, vil det være mye vanskeligere å stoppe blødningen..

Bæret er også nyttig som beroligende middel, men hyppig bruk fører til en forsinket reaksjon. Dette er noe å tenke på for bilførere som er under konstant stress. I et avgjørende øyeblikk kan de miste årvåkenheten og bli skadet. Derfor er det klokere å følge det gylne prinsippet – det er bedre å ha litt andre ting enn å bli hengt opp på en.

For ikke å miste den modne høsten av bær, er det tilrådelig å installere et fugleskremsel på busken. Ellers vil fugler som elsker lilla irgi -frukter fylle opp vitaminreservene, og folk vil ikke sitte igjen med noe..

Kjennskap til forskjellige varianter

En søt grønn plante som pryder landsteder og sommerhytter tiltrekker seg oppmerksomheten til gartnere. På bildet er irgabusken vist mot bakgrunnen til andre parkavlinger, som sitt lyse høydepunkt. Ifølge noen rapporter er det omtrent 25 arter av denne planten. Noen av dem er spesielt vakre..

Irga canadian

Irga canadianEn sjarmerende variant på de nordlige breddegrader – kanadiske Irga. Noen mennesker kjenner det som et bær eller en drue av nordlendingene. Fra de fantastiske fruktene tilberedes en fantastisk drink som ser ut som vin..

Busken kan bli opptil 7 meter. De avlange stilkene danner en bred, tett oval krone. Bladene på busken er ovale, med uvanlig farge. Når planten bare blomstrer, er de brunlige, om sommeren er de grågrå, og om høsten er de rødlige eller gyldne..

Ved berøring er bladplaten myk med en delikat lo, litt grov. Busken blomstrer på slutten av våren med store hvite blomster, som samles i grasiøse børster.

Fruktene på busken ligner en hyben. Runde lyserøde “epler”, når de modnes, får først en blå og deretter en lilla nyanse. Modne frukter er dekket med et voksbelegg. Det smaker søtt fordi bærene inneholder lite syre og mye sukker.

I naturen er det forskjellige typer slike busker. Beskrivelser av varianter av canadian irgi indikerer alle herlighetene ved denne nyttige planten:

 1. Skifer. Denne canadensis kjennetegnes ved sine store svarte frukter, som har en økt sødme. Busken vokser opp til 2 meter og er dekorert med en bred krone av hengende grå grener. Om våren er bladene grønne, og om høsten blir de lyse røde..klasse skifer
 1. Mandam. Det særegne ved denne sorten er avrundede søte bær, noen ganger flate. Busken har en spredende krone og vokser opp til 3 meter.mandam variasjon
 1. Ballerina. Sorten ble avlet av oppdrettere. Når 6 meter i høyden ved modenhet. Funksjon – fargen på bladene. Først er de bronsefarge, og blir til slutt grønne. Ta en lilla nyanse om høsten.ballerina klasse

Snøhvite blomsterstander samles i klynger der mørkerøde frukter utvikler seg. Etter hvert som de modnes, blir de nesten svarte i fargen..

Hvis det er et ønske om å dyrke busker i et urbant miljø, tolererer “Ballerina” perfekt gassforurensning. Samtidig akkumulerer ikke bærene skadelige stoffer..

Irga Lamarca

Irga LamarcaEn stor løvfellende buskplante – Lamarcas irga når opptil 5 m i høyden. Skiller seg ut i grønne ovalformede blader med en skallet ramme.

Blomsterstanden er liten, hvit. De vises på busken i store mengder, noe som ser veldig vakkert ut. Lamarcks irgi -frukter har nyttige egenskaper, derfor er de mye brukt i matlaging..

Irga vanlig

Irga vanligDenne fruktrike, løvfulle oppreiste busken vokser opp til 3 m i høyden. Den har en bred krone som består av tynne grener. Først er de sølvfargede, men med alderen får de en brun fargetone. På spissen av unge skudd dannes corymbose blomsterstander som ligner stjerner. Knoppene er vanligvis hvite med en rosa tinge. Blomstrer i omtrent 10 dager. I løpet av denne perioden ser busken spesielt attraktiv ut mot bakgrunnen til andre planter i hagen..

Irga vanlig kan vokse på ett sted i omtrent 15 år. Hun er ikke redd for sterk vind, tørke eller frost.

Helbredende bær vises når busken er minst 4 år gammel. De er litt mindre i størrelse enn kunstig avlede varianter. Farge – mørk blå, nesten svart med en hvitaktig blomst.

Irga rundbladet

rundbladet irgaLøvhagebusk – rundbladet irga når 4,5 m i høyden. De unge skuddene er litt hengende. De er malt lysebrune..

Bladplaten er 3,5 cm bred og 4 cm lang i gjennomsnitt. Den øvre delen er malt i en mørkegrønn farge, den nedre med en lys hvit farge. Om høsten blir den skarlagen og lys gul. Elliptisk form, oval topp. Arkrammen er hakket.

Blomsterstand i form av corymbose børster opptil 10 blomster med hvit, gulaktig eller kremfarge. Bærene på busken vises først grønne, deretter skarlagede. Når de er helt modne, får de en mørk blå, nesten svart farge. Hver frukt kjennetegnes av en grå blomst. De har nyttige egenskaper, litt sure i smaken. Modnes gradvis fra juli.

Irga pigg

Irga piggEn busk av denne typen i blomstringstiden ligner en duftende fuglekirsebær. Det er en kompakt versjon av en prydplante med en høyde på 2 til 6 m.

Irga spicate har ovale blader med små hakk. Under blomstring er de praktisk talt usynlige på grunn av de mange hvite eller rosa blomsterstandene. Senere er busken dekket av medisinske bær med en uvanlig søt smak..

Representanter for denne sorten lever opp til 30 år. Dette gjør dem til ledere på bakgrunn av andre fruktbusker..

Irga spikelet tåler frost over 15 grader, som det er verdsatt av innbyggerne i Sibir.

Etter å ha møtt en så pen plante, vil du legge merke til at den har en dobbel fordel. Dette er både en original dekorasjon av en sommerhytte, og et lager av nyttige stoffer tilgjengelig. Er det lurt å gå forbi et praktfull hageekorn? Det er verdt å tenke på.

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară