15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Særegenheter ved landbruksteknologi av plommesorter Fersken

plommesorter Fersken I dag er det få eller ingen tidligere kjente varianter av plommer og andre steinfruktavlinger som er tilgjengelige for gartnere. Det er ikke overraskende at eierne av husholdningstomter er interessert i ferskenplommen, en beskrivelse av sorten, et bilde av planten og dens frukter, så vel som særegenheten ved dyrking.

Først og fremst tiltrekker denne varianten av hjemmeplomme oppmerksomhet med sine store honningfargede frukter med en lys rød-rosa rødme. Det originale utseendet bestemte ikke bare navnet på sorten på forhånd, men ble også årsaken til en utbredt misforståelse. Mange tror feilaktig at planten er en hybrid av fersken og plomme..

Steinfruktavlinger egner seg godt til interspesifikk kryssing, og gir fruktbare avkom med visse foreldretrekk. Imidlertid ligner ferskenplommen bare vagt en fløyelsaktig sørlig frukt, noe som fremgår av en detaljert beskrivelse og foto av planten.

Plommesort Fersken

rikelig plommefrukt Til tross for sitt spektakulære utseende, utmerkede dessertkvaliteter og ganske store frukter, kan planten ikke tilskrives nye. Peach plommesorten ble først beskrevet i 1830. Fram til i dag har verken stedet der de første plantene ble dyrket, eller hvilke sorter som ble brukt til avl, nådd. Kulturen er åpenbart av vesteuropeisk opprinnelse, og for mer enn et århundre siden ble den kalt Red Nectarine eller Royal Rouge -sorten..

Når utvalget har gått langt frem, finnes denne sorten sjelden i plantinger. I sovjettiden ble sorten imidlertid anbefalt for dyrking i de sørlige regionene, som inkluderte republikkene Transkaukasus og Nord -Kaukasus, Moldova, delvis Ukraina, samt Kuban- og Stavropol -regionene. Mot nord, på grunn av lav vinterhardhet, frøs plantene ut og ga ikke ønsket høst.

Underlagt reglene for planting og forlat fersken-plommen danner mellomstore eller høye trær med en velbladet krone av middels tetthet. Unge frøplanter, i sammenligning med allerede fruktende planter, viser høye vekstrater, noe som bremses med 5-7 år. Det var på dette tidspunktet at den første eggstokken dukker opp på bukettgrenene..

Først gir frukttrær ustabile avlinger, men gradvis nivåer nivåene ut og øker. I en alder av 15 gir en tidlig modningsplomme opptil 50 kg massiv modning, nesten ikke-fallende frukt. Avhengig av regionen og værforholdene, høstes frukt fra andre halvdel av juli til andre tiår i august..

høsting av ferskenplommeEtter bildet av ferskenplommen å dømme, har planten store ovale blader med en sløv, knapt forskjellig spiss. Bladbladet, i motsetning til fersken, nektarin og aprikos, er litt pubescent, som de unge skuddene i år, samt tette korte petioles som eggstokken holdes fast på. Bladets kanter er merkbart takkete.

I henhold til beskrivelsen av sorten og bildet av ferskenplommen, har den store runde eller ovale ovale frukter, litt klemt øverst. I gjennomsnitt er vekten til en plomme med en tykk, sterk hud, hvor en usynlig søm befinner seg, 45-50 gram. Imidlertid er det ikke uvanlig at fostrets vekt når 70 gram i varme år og med tilstrekkelig ernæring..

Plommefarge avhenger av værforholdene. Hovedfargen på huden dekket med en blåaktig voksaktig blomst er grønn-gul. Men hvis frukten har vært i solen nok, dannes en lys rosa-rød rødme på sidene, som kan dekke nesten hele overflaten..

Den modne, plukkeklare plommen har fast, saftig kjøtt av en vakker gylden nyanse. Steinen er liten, flat, lett skillbar, som sammen med anstendig smak snakker om verdien av sorten. Duftende søte og sure plommer kan med hell brukes både ferske og som råvare for å lage syltetøy, syltetøy, kompott og andre kulinariske produkter..

På grunn av tett hud og massemodning av plommer, blir ferskenen lett transportert og lagret i kort tid. Den eneste ulempen med kulturen er den lave vinterhardheten, som ikke tillater å dyrke sorten uten risiko selv i Central Black Earth Region..

Plomme fersken Michurina

plomme Peach MichurinaÅpenbart visste han om den rødblå sørlige plommen og ønsket å få en mer kuldebestandig variant, i 1904 begynte I. Michurin å lage en lignende variant av sitt eget utvalg. Som grunnlag tok forskeren et bein av en hvit plomme, hentet fra Samara -gården i Reshetnikov. Da frøplanten blomstret, ble den pollinert med den amerikanske sorten Washington. Planten, som heter Michurin’s Peach Plum, bar først frukt først i 1921..

Frukten av denne kulturen er rund eller rund-oval i form. På en gul hud med en kjedelig grønnaktig fargetone kan du se:

  • grunne sømmer;
  • en blåaktig voksaktig blomst som lett slettes når plommen faller i hendene eller i kontakt med andre frukter;
  • blek, uskarp rødme av en rødlig fargetone, mindre uttalt enn for ferskenplommesorten.

Vekten til den mer skadelige plommen er 35–45 gram. Under den tynne huden er det en søt, saftig fruktkjøtt med utmerket smak, som inneholder opptil 11% sukker og svært få syrer. De fleste fruktene brukes til fersk mat, men kan bli et utmerket råmateriale for bearbeiding til kulinariske retter og fruktkonservering..

I sammenligning med den sørlige kongeneren har Michurinskaya plomme et lavere utbytte. Fra et voksen tre med en tett krone og en høyde på 3-4 meter kan du samle opptil 15 kg søte dessertfrukter. Samtidig begynner fruktperioden 1-2 år senere, og høsten utføres ikke i juli, men i august og begynnelsen av september.

moden plommeTil tross for de eksisterende ulempene med plommen, er fersken Michurina mer vinterhard og kan konsekvent bære frukt i Voronezh, Kursk, Belgorod-regionene og lenger sør. Litt lenger nord, for eksempel i Tambov -regionen, modnes planten ofte ikke og unge skudd fryser ut, noe som reduserer utbyttet og setter spørsmålstegn ved tilrådeligheten ved å dyrke sorten.

Funksjoner ved planting og omsorg for fersken plomme

plomme ferskenSom alle steinfruktavlinger, trenger plommer riktig omsorg, som begynner med å velge et sted for planting..

For rask roting og vellykket vekst, finn et solfylt, vindbeskyttet område med lett fruktbar jord. Det må tas i betraktning at en plante som er godt knyttet til vanning ikke tåler nærhet av grunnvann.

plante en plommesaplingDen største ulempen ved denne fruktavlingen er imidlertid den lave motstanden mot kulde. Først og fremst lider unge frøplanter, som skal dekkes for vinteren, av frost. Det er bra hvis treet har naturlig beskyttelse mot vinden, for eksempel en bygningsvegg, gjerde eller hekk. Et foto av ferskenplomme og en beskrivelse av sorten sier at eggstokken dannes på små bukettgrener. Hvis planten vintrer godt, vil den på våren glede seg over frodig blomstring.

Men du bør ikke vente på en rik høst hvis du ikke tar vare på å plante varianter som kan pollinere disse frukttrærne på forhånd. Bestøvere av fersken plommesorten inkluderer varianter av Renkloda og Vengerka som blomstrer samtidig med den, samt sorten Anna Shpet og Mirabelle Nancy. Bestøvende trær bør være i nærheten, innen rekkevidde av bier som bærer pollen fra en plante til en annen.

Plommeromsorgsregler – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară