15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Varianter av kinesisk plomme for russiske frukthager

Kinesisk plomme i russiske hager I hagene i Midtriket ble det dyrket selje eller kinesisk plomme på 1200 -tallet. I lang tid har kulturen bevist sin upretensiøsitet, utmerket vinterhardhet og produktivitet. For forskjellige regioner i imperiet utviklet kineserne varianter tilpasset forholdene i de nordlige fjellområdene og subtropene i sør..

I varme provinser vokser trær opp til 8-12 meter, og frukten av den kinesiske plommen kan nå 80-100 gram. I nord, i Manchuria, har det dannet seg et eget fellesskap av varianter. Ussuri-plommen kan ikke kalles storfrukt, men den er ikke så høy og tåler frostige vintre uten tap..

På grunn av kulturens evne til å krysse sammen med andre varianter, har plantene tiltrukket seg oppdretternes oppmerksomhet. I dag er det skaffet hybrider og varianter basert på den amerikanske og europeiske underarten, kirsebærplomme og andre typer steinfrukter.

Når man ser på hvordan plommen blomstrer, kan man ikke la være å legge merke til dens dekorative effekt. Siden knoppene som åpnes massivt samles i små blomsterstander, ser trærne helt hvite eller rosa ut på våren. Modne plommer sitter like tett på grenene, som avhengig av sorten kan være gul, rød eller dyp lilla..

Plomme Manchurian skjønnhet

plomme Manchurian skjønnhet I første halvdel av forrige århundre ble frøplanter av denne sorten brakt til det sovjetiske fjerne øst. Trærne fra Manchuria, som kombinerer egenskapene til de kinesiske og Ussuri -plommene, har vist seg ganske bra. De viste gjennomsnittlig vinterhardhet, utmerket tørketoleranse og anstendig smak..

Siden 1947 har plommen blitt anbefalt for private husholdninger fra Fjernøsten til den vest -sibiriske regionen. Og i dag er de manchuriske skjønnhetsdvergplommetrær i hager i hele landet, inkludert den europeiske delen..

Planter med en liten stamme og tett, som krever regelmessig beskjæringskrone, går inn i fruktsesongen allerede i det tredje året etter planting. Før glatte mørkegrønne blader vises på grenene, åpnes små hvite blomster på bukettgrenene.

Høsting utføres de siste dagene i august eller begynnelsen av september. Fruktene av denne typen kinesisk plomme har en avrundet form uten synlig søm og veier ca 15 gram. På modningstidspunktet er den gule huden dekket med en tykk rød rød og en grå voksaktig blomstring. Sorten er vurdert som universell, noe som bekrefter den behagelige søtsyrlige smaken og den lette aromaen av saftig grønn-gul fruktkjøtt..

Når du dyrker plommer, den manchuriske skjønnheten, må du ta hensyn til at sorten er selvfruktbar, og for en anstendig høst trenger den pollinerende trær i nærheten.

Om våren er det fare for vårforfall på stammen. Slik at små trær ikke fryser og kan slå rot i de nordlige områdene, er det å foretrekke å plante plommer om våren.

Plomme Alyonushka

plommesort AlyonushkaDenne sorten med røde frukter, beregnet for Central Black Earth Region og sørligere regioner, er hentet fra en krysning av plommesorten Red Ball og den kinesiske kvinnen.

Trær opp til 2,5 meter høye er mye kortere enn deres forfedre fra Kina, men ikke så tykke som deres Ussuri -kolleger. Åpningen av hvite knopper, samlet i trippelblomstrer, går foran lysgrønt løvverk og faller de første dagene i mai. Langstrakte, ovale blader med en glatt, glansløs overflate utfolder seg på stadium av eggstokkdannelse.

Plommesorten Alyonushka er anerkjent som et bord. Avrundet med mørk rød hud, når fruktene 35 gram og er klare til høsting i midten av august. Appelsinmassen har en middels tett tekstur, høyt juiceinnhold og lett aroma. Smaken er søt og syrlig, behagelig. Hvis sommeren er varm og solrik, og omsorgen for plommen gir treet alt det trenger, vil fruktens smaklighet merkbart bli bedre. Med mangel på sol tar ikke fruktkjøttet av en tidlig variant opp nok sukker og virker vannaktig.

Som andre varianter begynner denne kinesiske plommen å bære frukt veldig tidlig. De første eggstokkene på et tre dannes i det tredje leveåret, men uten at pollinatorer blomstrer samtidig, er det umulig å vente på høsten.

Selvsterilitet er ikke den eneste ulempen. Alyonushka av alle plommer av denne underarten blir oftere og rikelig påvirket av bladlus.

Plomme tidlig

plommeklasse Raskt voksendeEn tidlig variant for dessertformål er resultatet av å krysse Klaymax -plommen av amerikansk opprinnelse og Ussuriyskaya røde innenlandske utvalg. Eldre plommetre Tidlig frukttrær har en gjennomsnittlig høyde og en krone som ikke er utsatt for overdreven tetthet. På våren, i den andre uken i mai, begynner blomstringen. Eggstokkene dannes på bukettkvistene. Sammen med dem vises langstrakte, lofri lysegrønne blader..

I første halvdel av august modnes fruktene med rund, gul hud og lys rød rødme. Hvis tett strødde plommer som veier omtrent 25-30 gram faller i solen, blir rosa-rød farge dominerende i fargen. Massen under den tynne huden har en gul farge og middels tett, saftig konsistens. Variasjonen av kinesisk plomme kjennetegnes ved et raskt sett med sukker og en lys fruktduft..

Deilige plommer er ikke veldig godt lagret og transportert, men de er utmerket ferske. Dessverre krever denne sorten ikke bare kryssbestøvning, men gleder seg også uregelmessig med utbyttet. Men allerede i det tredje året begynner plantene å bære frukt og eldes ikke i mer enn 20 år..

Plomme tidlig frukt tolererer vintrene i den midterste kjørefeltet godt, er ikke redd for tørke, og for mange varianter, sammen med hybrid kirsebærplomme, er den beste pollinatoren.

Plomme Testament

Plomme Manchurian skjønnhetkarakter testamente – flott materiale for oppdrettere. På grunnlag av dette ble mange varianter oppnådd for dyrking på Russlands territorium. I 2004 ble Zavet-plommen inkludert i statsregisteret, som har samme opprinnelse og anbefales for regionene i Volga-Vyatka-regionen..

Trær på opptil 4 meter i høyde blomstrer for første gang i en alder av fire år, og gir deretter årlig rikelig høst i 30 år. For å oppnå dette må imidlertid foryngende beskjæring inngå i plommepleie og pollinerende varianter plantes i nærheten. Avlingen er sykdomsresistent, men krever beskyttelse mot skadedyr.

Sen blomstring, som starter i det siste tiåret av mai, foregår ikke bare på bukett, men også på vekstskudd. Sammen med eggstokkene vises glatte mørkegrønne blader som er karakteristiske for den kinesiske plommen. Modning av avrundede gule frukter som veier opptil 30 gram begynner i slutten av august. Solen som faller på plommene maler huden i rosa og karmintoner, godt synlig under en lys voksaktig blomstring. Saftig tett masse har en gul farge og får en harmonisk søt og syrlig smak ved høsting.

Smaksatt plomme -pakt kan lagres og transporteres, konsumeres fersk og brukes til å lage hjemmelagde produkter eller bakverk.

Plomme Sissy

plommekvalitet NezhenkaEt utvalg for bordformål, gledelig med røde saftige frukter, oppnådd som et resultat av å krysse sorten kinesisk kvinne og plomme Skoroplodnaya.

I motsetning til andre kinesiske plommer går sissien inn i frukttiden bare i det femte året og er samtidig delvis selvfruktbar..

Hvite knopper, samlet i blomsterstander på 5 stykker, er tett strødd med bukettgrener. Blomstring skjer i midten av mai, og modning av frukt begynner den tredje uken i august. De nesten runde plommene til Sissy er dekket med en rød tynn hud, under hvilken det er en mør, smeltende gul masse. Selv fullt modne frukter sprekker ikke, noe som gjør dem lettere å transportere og forbedrer høstkvaliteten. Plommer som veier 25-35 gram er gode ferske og til å lage kompott og syltetøy.

Fordelen med denne sorten av kinesisk plomme er den høye vinterhardheten til skuddene. Hvis frost påvirker treet, lider blomster- og vekstknopper..

Plommesort Rød ball

plomme rød ballHver gartner vil at fruktene på plommen ikke bare skal være velsmakende, men også vakre og store. Plommesort Rød ball – akkurat det du trenger.

2-3 meter høye trær går veldig tidlig inn i fruktsesongen. Frøplantene blomstrer og danner de første eggstokkene i det andre eller tredje året, og deretter gir de sommerboeren en god høst av røde avrundede frukter som veier fra 30 til 40 gram. Attraktive plommer med et voksaktig belegg og gul, utrolig saftig masse brukes til bordformål, kan transporteres og lagres i kort tid..

Blant de tidlige variantene, sammen med dette, er det verdt å markere Golden Ball-plommen, som skiller seg fra den rødfruktede motparten i høyere, spredende trær og en lys gul-gul farge på runde frukter. Vekten av plommer når også 40 gram, men med massefrukt kan en del av eggstokken smuldre, og de resterende fruktene blir mindre. Høstingen utføres i midten av august. I midtfeltet er det stor risiko for frysing av unge skudd og knopper..

Video om valg av plommer til hagen

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară