15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sørg for å plante og ta vare på sorrel i det åpne feltet

sorrel i en sommerhytte Sorrel er en upretensiøs sommerhytteplante, som inneholder mange vitaminer og mineraler som en person trenger. Slik at du kan være sikker på hva en rikelig høstsorrel kan gi, må planting og omsorg for det i det åpne feltet være betimelig og riktig. Planten slår imidlertid godt rot i naturen..

Velge et sted for å plante sorrel

sorrelplantingssted I motsetning til mange pryd- og hagebruk, liker ikke sorrel åpne solfylte områder. Det beste stedet er delvis skygge fra trær. Jordens surhet spiller praktisk talt ingen rolle, sorrel gir et godt utbytte både på nøytrale underlag og på sure, det foretrekker bare lerjord.

Avlinger for årlig planting gir gode resultater – plante sorrel der andre grønnsaker, løk eller gresskarplanter vokste.

Det er bedre å bestemme seg for det fremtidige såstedet til høsten for å forberede stedet på forhånd. Det er nødvendig å grave opp bedet og fjerne ugresset, og tilsette kompost og aske til jorden som organisk gjødsel. Toppdressing for planting av sorrel i åpen mark er nitrogengjødsel tilsatt jorden 1-2 uker før såing. Umiddelbart før såing løsnes sengen og jevnes ut igjen.

Du bør ikke ta mye plass til sorrel – 1-2 kvadratmeter senger er nok for en familie.

Når du skal så sorrel utendørs: om våren, sommeren eller høsten?

syrefrøAvhengig av når du vil få avlingen, velges såtiden:

 1. For at høsten skal kunne høstes til høsten, plantes sorrel tidlig på våren, så snart snøen smelter og trusselen om den siste frosten avtar..
 2. Den andre egnede tiden for såing av sorrel er fra slutten av juni til begynnelsen av juli, så snart de tidlige grønnsaksplantingene er høstet (vinterløk og løk, salat eller reddik). I dette tilfellet vil sorrelen slå rot i hagen til høsten og tåle godt å overvintre. Hovedbetingelsen for omsorg for sorrel plantet om sommeren er hyppig vanning..
 3. Planting og omsorg for sorrel i det åpne feltet om høsten (i oktober-november) utføres for å forhindre at frøene spirer om vinteren og forblir i jorden til våren. Så allerede våren og sommeren neste år kan du få en rik høst. Denne metoden er egnet for dyrking av sorrel i en temperert stripe på sandjord..

Sorrel omsorgshemmeligheter

ta vare på sorrel i det åpne feltetEtter at plantingen har passert, består omsorg for sorrel i det åpne feltet i periodisk vanning og luking av stedet. En seng med unge skudd blir mulket og gjødslet med mullein tre ganger (i proporsjoner med vann 1: 6). For best resultat kan du legge til kjøpte fosfat- eller kaliumtilskudd..

sorrel skuddFor at sorrelen ikke skal blomstre på forhånd, og all plantens styrke gikk for å gi næring til de saftige bladene, og ikke blomsteruttaket, er det nødvendig å vanne hagesengen regelmessig. På varme dager må du spesielt overvåke dette, siden stenglene utvikler seg raskt, og kvaliteten på bladene kan forverres. Hvis blomsterrosetter allerede har dukket opp, må de fjernes..

omsorg for sorrel såingFør overvintring, kutt av de resterende bladene og mulch jorden, tilsett humus eller kompost til gangene.

På samme sted vokser sorrel godt i 3-4 år, da forverres utbyttet kraftig.

Du kan kutte av voksne blader 4-5 ganger per sommer. Det er tilrådelig å gjøre dette om morgenen, etter lukking av hagesengen. Etter høsting er det nødvendig å løsne gangene og vanne hagen lett.

Sorrel i det åpne feltet: sykdommer og skadedyr

syrehøstFor ikke å miste avlingen, må du vite hvilke skadedyr som kan infisere sorrel, og hvordan du skal håndtere dem:

 1. Rust. Det manifesterer seg som gulbrune flekker på bladene med sporer synlige for det blotte øye.
 2. Sorrel blad gnager og sagfugl larve. Hvis insekter eller larver sitter på bladene, spray plantene med infusjon av hvitløk eller nattskjerm.
 3. Sorrel bladlus. I dette tilfellet kan du ikke sprøyte bladene med kjøpte giftstoffer, for ikke å bli forgiftet under høsting. Prøv å strø aske eller infusjon av hvitløk, løvetann eller andre brennende urt på planten..
 4. Dunete mugg. Det ser ut som en gråaktig blomst på baksiden av bladene. Et stoff som er trygt for menneskekroppen, men ødeleggende for sorrelsykdommen, er fytosporin. Påfør den i henhold til instruksjonene på pakken..

Med riktig planting og omsorg for sorrel i det åpne feltet, vises skadedyr veldig, veldig sjelden..

vanlig sorrelLa oss oppsummere:

 1. For sorrel er det verdt å velge delvis skygge under trærne, men ikke et lavt våtmark. Jordsmonnet er egnet for enhver surhet, helst lammende.
 2. Før planting blir stedet mulket, aske og humus tilsettes.
 3. For å holde bladene saftige gjennom hele sommeren, blir syren vannet regelmessig, og blomsterstilkene beskjæres regelmessig..
 4. Etter planting, omsorg for sorrel i det åpne feltet – luke, fôring og vanning.
 5. Infusjon av brennende urter vil hjelpe fra skadedyr, men ikke kjøpt i butikk.

Alt om såing av sorrel – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară