15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det luktet vår eller marsjearbeidene til en sommerboer i hagen

mars måned i hagen på dachaen Det er fortsatt kaldt ute, frost om natten eller til og med om dagen, det sprekker misnøye, og vil ikke trekke seg tilbake, og det er fremdeles et hvitt snødekke på bakken, men den første vårsola ser ivrig gjennom vinduet og roper ut sommerboere som har hvilt seg utover vinteren. Og faktisk er det nok å sitte i en varm og koselig lenestol, fordi den virkelige våren ikke er langt unna, og i mars er det mye mas for husholdnings sommerboere i hagen. Så hvor begynner vi?

Snødekte hagearbeid

snø i hagen Og vi starter med snø, for i de fleste regioner på begynnelsen av våren er dekket fortsatt ganske høyt. Ikke vent til snøen smelter av seg selv, spesielt hvis mengden nedbør har overskredet normen, ellers kan løs og tung snø påvirket av kuldegrader forårsake problemer.

Hvis våren er tidlig og varm i ditt område, og i begynnelsen av mars, i stedet for snø, flaver det første unge gresset på bakken, bare hopp over dette punktet og gå videre til neste kapittel. Ikke alle er så heldige å leve i et sørlig klima..

Hva gjør vi med snøen? Bevæpnet med en lang pinne og en spade (hvorfor sistnevnte vil du finne ut senere), går vi til hagen og starter hooliganisme:

 1. Med en pinne banker vi snøhatter fra trær, spesielt fra unge – under vekten brytes ofte fleksible og frosne grener.
 2. Vi overfører den snøfallen med en spade (som kom godt med) til sengene med jordbær, til bringebærlunden, og la den også ut i sirkelen nær stammen under trærne. Det vil stoppe opptining av rotsystemet, noe som vil bidra til å beskytte røtter og kvister, der saftstrømmen kan begynne tidlig, mot tilbakevendende frost..
 3. Vi legger også snø til sengene med stiklinger og løve gravd inn fra høsten. Hell sagflis på toppen av snøen for å bremse smeltingen av snødekket.
 4. Vi ser inn i den lavtliggende siden av hagen, der det er drenering, og vi rydder strukturen, samtidig som vi fjerner snø fra dette området til det smelter og tilsetter overflødig fuktighet.
 5. Men hvis det er et sted med en sterk skråning, tvert imot, river vi all gjenværende snø og får et skinn av en sjakt horisontalt over torget. En slik snøbarriere vil forhindre rask drenering av fuktighet og hjelpe jorden til å bli mettet med den..

Matlaging av stiklinger

Hvis det i høstens travelhet ikke var nok tid til å forberede stiklinger, kan du gjøre dette i mars. Akkurat der, i hagen, “begraver” vi dem under et snødekte og dekker dem med sagflis.

Vårhøsting av stiklinger bør ikke gjøres hvis frosten om vinteren var under 25 grader.

Vi redder trær fra vårbrann

hvitvasking av trær om vårenDen viktigste hendelsen blant gartnerens gjøremål i mars er vårens hvitvasking av trær. De fleste av oss gleder oss til varmere dager og utsetter det til slutten av april, slik at hagen lyser med snøhvite stammer før påskeferien. Dette bør imidlertid ikke gjøres, siden hvitvaskingen på den tiden vil være rent estetisk, så for skjønnheten. Det var i de første dagene av mars, til temperatursvingningen begynte (i løpet av dagen – pluss, om natten – minus), er det nødvendig å beskytte trær mot sollys og fremtidige brannskader og frostbrudd.

Så vi velger en stille, varm og rolig dag, bevæpner oss med en pensel og en bøtte med lime og løper inn i hagen til det blir kaldere igjen. Forresten, hvis du ikke har lyst til å rote med kalkskylling, selges spesiell maling for denne virksomheten i gartnerier eller butikker..

Ikke glem å se på blomsterbedet for barskog som thuja og einer – de er en av de første som lider av solen. Det er ikke nødvendig å vaske dem, men det vil ikke skade å dekke dem med fiberduk en stund..

vi beskytter bartrær

Komme i gang med en vårklipp

sanitær beskjæringNærmere midten av mars, når den daglige temperaturen er over null, tar vi en skarp sekatør og en stor kniv og drar av sted for å inspisere våre hagesaker, nemlig:

 • vi renser frosthullene som dannes på koffertene om vinteren for levende vev;
 • vi kutter av frosne og ødelagte grener på trær, så vel som de som vokser inne i kronen eller krysser hverandre;
 • vi kutter ut gamle skudd på stikkelsbær og rips;
 • hvis bringebærene ikke ble avskåret om høsten, klarer vi også bringebærene, fjerner skuddene som har båret frukt og forkorter de unge grenene;
 • vi ser også på prydbusker for å utføre sanitærbeskjæring.beskjæring av prydbusker

Vi glemmer ikke å dekke alle de rensede sårene på trærne og den resulterende hampen fra de avskårne grenene med hageplass. Vi behandler i tillegg sårene før vi legger dem på med kobbersulfat..

Forbereder seg på angrep av skadedyr og sykdommer

skadedyrbekjempelseNår vinteren endelig går, og vårsola varmer opp luften til minst 5 grader Celsius, kan du starte profylaktisk sprøyting – en annen viktig begivenhet blant gartnerens problemer i mars. Trær behandles med insektmidler og midler for forebygging av sykdommer, og busker og bærbed (jordbær) – bare med varmt vann.

I tillegg til sprøyting er det verdt å bruke andre metoder for beskyttelse mot forskjellige skadedyr:

 • vi legger ut det syltede kornet for mus i hagen (men slik at fuglene ikke gnager det);
 • vi tar på fellebelter på trestammer;
 • Vi henger et par fuglehus for å tiltrekke hagen fuglene.fuglehus i hagen

For en liten hage på opptil 10 dekar i størrelse, er to hus nok. Større eiendommer krever at flere fuglehus blir tinkered (her er en annen leksjon for sommerboeren i mars).

På slutten av marsoppgavene til sommerboeren i hagen på slutten av måneden, mater vi alle plantene med nitrogengjødsel slik at de vokser raskere. Og en ting til: hvis våren har kommet i ditt område, åpner vi druene i ly for vinteren og går med god samvittighet til hvile til april. Og så, med fornyet kraft, vil vi igjen fortsette det vanskelige, men hyggelige og bringe velsmakende og nyttige resultatet, arbeidet til sommerboeren.

Hagearbeid i mars – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară