15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plante og ta vare på svart reddik i landet

Svart reddik Svart reddik er ikke en variant. Det er en sort med tidlig, middels og sen såing. Trekkene som skiller arten er den mørke skallet og den største skarpheten i fruktkjøttet. Dyrking av svart reddik i Russland utføres på XII -tallet. Den ble brukt som en ekstremt nyttig og medisinsk grønnsak. Kultur kom fra øst og ble forelsket i folket for dets fordelaktige egenskaper og produktivitet.

Voksende svart reddik

Svart reddik vokser i gartnerens hage Blant folket er varianter av middels og sen modning med svart skall og hvit masse veldig kjent. Det er viktig å opprettholde tidspunktet for såing av reddikfrø, siden lengden på dagen er av stor betydning for utvikling av planter. Skille:

  • tidlige småfruktsorter, sådd i mars;
  • tidlige modningsvarianter, sådd i slutten av april, begynnelsen av mai;
  • mellomsesong varianter sådd på høyden av sommeren;
  • sene sorter, sådd i midten av juli.

De anbefalte plantingsdatoene for svart reddik, planting og omsorgsteknikker er alltid på frøpakningene, de må overholdes. Sorte egenskaper gjør det mulig med riktig kulturforvaltning å unngå skyting eller sprekker i rotavlinger. Dette er spesielt viktig for et produkt beregnet for vinteroppbevaring. Alle varianter av svart reddik har en toårig vekstsesong, noe som betyr at du bare kan få frø det andre året..

Vanligvis plantes svart reddik på sengen som har blitt frigjort etter tidlige salater eller løk når den anbefalte perioden kommer opp. Før det er jorda godt gravd opp og fylt med gjødsel. Erfarne grønnsaksdyrkere tror at reddik vil bli mer saftig hvis den dyrkes på mineralgjødsel uten å tilsette kompost. Samtidig skal landet være løst og fruktbart..

Hagesengen graves opp med et glass aske, tre spiseskjeer superfosfat og en hver med kaliumklorid og urea. Jorden er gravd ned til en dybde på 35 cm, planert og riller eller hull er laget med en avstand mellom planter på 15 cm og mellom rader på 30. Frø blir sådd på en dybde på omtrent tre cm, flere ganger i reiret, så at den sterkeste frøplanten senere blir igjen. I vekstsesongen tynnes plantene to ganger til for å utelukke fortykning av plantene..

Landet på plantingsstedet bør alltid være vått og pubescent med aske, siden det er på dette tidspunktet at korsblomstlopper florerer. Frøplanter vil dukke opp om noen dager, og det vil være en viktig oppgave å beskytte dem mot skadedyret. Ytterligere omsorg vil omfatte følgende aktiviteter:

  • konstant innhold av planter i det fuktige laget av jorden;
  • fjerning av svake planter;
  • løsne jorden, unngå dannelse av en skorpe;
  • beskytte ark mot skadedyrsangrep;
  • høsting før frost.

Å holde jorden fuktig fjerner spørsmålet om hvorfor reddik blir til farge. I tillegg kan hard leirjord påvirke kvaliteten på rotavlingene. Under slike forhold vokser reddikken klønete og sprekker. Derfor vil valg av plantested og jordkvalitet være nøkkelen til en god høst. Det er umulig å bruke fersk organisk gjødsel som jordfylling og toppdressing..

Erfarne gartnere anbefaler å svinge rotavlingen litt under vekstprosessen for å fjerne siderøttene. Planten, som bare spiser gjennom taprot, vokser mellomstor og saftig.

Reddik har mange skadedyr. Hvordan dyrke en kommersiell svart reddik? Ikke la gulrotflue eller cruciferous loppelarver ødelegge rotavlingen. Bakterier og sporer av forrådnende sopp vil trenge inn i fruktkjøttet gjennom den skadede huden, og en slik frukt vil ikke bli lagret. I tillegg kan reddik bli skadet av kålbladbille, bladlus, snegler, rapsblomstbille.

Gulrotflue er en av reddikeskadedyreneBiologer og enzymer kan brukes til å bekjempe skadedyr. For eksempel lipocid eller fitoverm. De brytes raskt ned og påvirker ikke kvaliteten på rotavlingene. De fortykkede plantingene er mest skadet. Derfor bruker sommerboere ofte kantene på sengene for såing og dyrking av svart reddik, og arrangerer sjeldne hull rundt omkretsen av potet, løk, agurkplantinger for å utelukke vanlige skadedyr.

Når skal man høste svart reddik?

Høst av svart reddikFor lagring dyrkes svart reddik av sene og mellomstore varianter. Disse variantene inkluderer Skvirskaya svart, Vinterrund svart; Gaivoronskaya. Varianter kan lagres i opptil 200 dager. For å gjøre dette er det nødvendig å fjerne sunne røtter før den første frosten, siden frosne røtter ikke lagres.

Sen modning av Gaivoronskaya reddik får en salgbar rotavling 110-120 dager etter såing. En middels moden svart vinter reddik er klar for høsting på 80 dager. Når du skal høste svart reddik avhenger av den valgte sorten..

For lagring fjernes toppen av rotavlingene, de tørkes litt i et mørkt, kjølig rom og lagres i kjelleren. Radise inneholder mineralsalter, sporstoffer og essensielle oljer. Et veldig nyttig produkt er også et middel i tradisjonell medisin.

I det gamle Hellas ble svart reddik ansett som grønnsakens dronning, en gylden kopi ble laget og presentert som en gave til Apollo. Og i Egypt ble denne grønnsaken ansett som maten til slaver..

Imidlertid har årtusener gått, og reddik fortsetter å være en nødvendig grønnsak på alle kontinenter. Det er viktig å vite at dette produktet er kontraindisert for de som har problemer med sykdommer i indre organer i det akutte stadiet..

Svart reddik salatRetter med deltakelse av svart reddik leverer kalium til kroppen, som stimulerer livsprosesser. Det er et lager av mineralsalter, vitaminer og sporstoffer. Men sennepsolje og estere som finnes i reddik i høye konsentrasjoner irriterer nyrene, leveren og mage -tarmkanalen. For en frisk person stimulerer denne handlingen bare organene til å fungere. Reddikvelling kan tjene som hårmaske og komprimere på ømme ledd. Derfor bør reddik inngå i et sunt kosthold..

Alt om reddik – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară