15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De beste irgi -variantene for personlig bekjentskap

de beste variantene av irgi Irgi-variantene, som er beskrevet i artikkelen, er de mest populære vinterharde bærplantene. Det særegne er at de tåler svært tøffe værforhold, derfor har de lett tilpasset seg og funnet bred anvendelse i Russland og andre nordlige regioner..

De viktigste plantetyper

Irga modnes I dag er det flere varianter av irgi bær. I tillegg klarte oppdrettere å avle mange av sine varianter..

De vanligste typene irgi er:

  • spicate;
  • blodrød irga;
  • orbladet;
  • kanadisk.

Hver av variantene har sine egne særpreg, som vi vil vurdere i denne artikkelen..

Irga smoki og hybrid

hybrid irgaIrga hybrid inkluderer tre hovedvarianter – pigg irga, Lamarca irga og storblomstret. Mange andre varianter har blitt dyrket fra disse artene. De er forskjellige i form og smak..

røykfylt fruktNår det gjelder irgi smoki, så dukket den først opp i Canada. Busken har et stort antall stammer, mens grenene vokser vertikalt først, og når frukten modnes, får de en spredende form. Bærene i denne plantesorten er mørkeblå og skinner til og med litt. Formen deres er mer sfærisk, diameteren når seksten millimeter. Frukten smaker ganske søtt, saftig og har en subtil behagelig lukt. I tillegg er de veldig gunstige for helsen..

Noen varianter av irgi er egnet for dyrking av Moskva -regionen.

Mange gartnere dyrker irgu smoki for å nyte de deilige bærene og også bruke dem til bearbeiding. De første fruktene vises ikke tidligere enn tre år etter at planten er plantet i bakken. Voldsom blomstring begynner i midten av mai, og bærene modnes i august.

Irga smoki trenger ikke spesiell omsorg. Det er motstandsdyktig mot forskjellige sykdommer og skadedyr. Det eneste som kreves er beskyttelse mot fugler, fordi de er de første som ønsker å spise fantastiske bær..

Irga glatt

Irga glattDenne plantetypen er veldig populær blant sommerboere. Dens egenskaper er bladene som har en lilla nyanse. Grener er brede, henger i form av dusker. De ser veldig imponerende og vakre ut..

Når busken blekner, vises smakfulle og sunne bær i stedet for bladene..

Siden planten vokser sterkt, bør den plantes i store områder. Irga glatt kan nå ti meter i høyden. Det er viktig å helle drenering i hullet. Du kan lage den av ødelagt murstein eller ekspandert leire. Dette forhindrer vann i å stagnere og forhindrer rotrot..

Planten er ganske upretensiøs. Det trenger ikke å bli konstant vannet og bruke spesielle omsorgskunnskaper. Det er derfor mange gartnere elsker denne kulturen..

I tillegg er et annet kjennetegn ved planten dens motstand mot forskjellige værforhold. Den tåler lett ekstreme temperaturer, sterk vind, frost og snø..

irgi frukt glattUlempen med Irgi smooth er at det er ganske vanskelig å dyrke det fra stiklinger. Hun slår veldig sjelden rot på denne måten..

Ofte plantes irgu i bigårder, noe som øker mengden honning..

Irga glatt kan angripes av noen skadedyr, så ved første tegn, kutt umiddelbart de skadede grenene og behandle busken med spesielle midler. Det er også nødvendig å påføre toppdressing i sykdomsperioden. Det er best å kjøpe en flerbruksblanding. Den skal brukes i henhold til instruksjonene..

Irga pigg

Irga piggEt særtrekk ved sorten er små frukter, som når maksimalt et halvt gram i vekt. Bæret har en søt smak, men det er ikke saftig og derfor ikke like velsmakende som andre varianter..

Buskens høyde når sytti centimeter. Kulturen foretrekker å vokse hovedsakelig i steinete områder og i blandede skoger.

plante spicataSpikelet irga reproduserer på mange måter – ved frø, deler busken, skudd og stiklinger. Frø må først tilberedes før såing. De må stratifiseres innen nitti dager. Temperaturen under denne prosessen bør være fra en til fem grader med et pluss.

I motsetning til andre arter blir spikatet lett forplantet ved stiklinger og deling av busken. De atskilte områdene på skuddene slår rot ganske enkelt og raskt..

Denne plantetypen, akkurat som den forrige, tolererer perfekt endringer i temperatur, frost og vind, trenger ikke ly om vinteren og krever ikke spesiell omsorg. Det skiller seg fra sine slektninger ved tilstedeværelsen på baksiden av bladene, den såkalte kanonen. I tillegg er den fremdeles tilstede på pediklene og på toppen av grenene..

blomstrende irga piggPå grunn av at bærene på busken er små, vokser en stor mengde av dem. De har for det meste en dyp mørk farge. Fargen på bladene etter froststart endres ikke, som andre varianter.

Irga vanlig

Irga vanligDen enkleste og mest utbredte variasjonen av irgi. Høyden når tre meter. Den har en bred krone, tynne grener og et stort antall frukter. Etter den første plantingen kan kulturen vokse på ett sted i opptil femten år, uten at det krever betydelig vedlikehold. Unge kvister er lyse sølv i fargen. Etter hvert som de vokser, endres fargen. På bare noen få år blir de gråbrune..

Irga vanlig kalles også storbladet. Navnet taler for seg selv. Bladene blir opptil fem centimeter lange. De er hovedsakelig plassert på unge skudd, de gamle grenene er nesten skallet.

blader og frukter av irgiDe ligner et egg i form. Kantene er litt takkete. Når det gjelder fargen på tallerkenene, endres den avhengig av alder og sesong. Når bladene bare vokser, er de lyshvite. Med begynnelsen av varmt vær får de en mørk grønn nyanse, og mot høsten blir de rød-oransje. En liten dun kan sees på unge blader og grener, men etter en stund forsvinner den og planten blir jevnere..

På grenene som vokser det første året, vises corymbose -børster, som blomster vokser på. Kronbladene er smale ved basen og utvider seg litt nærmere kanten på sidene. Knoppene er rosa-hvite. Størrelsen er liten, diameteren når bare tre centimeter..

Blomstringsperioden til Irga vanlig er kortvarig. Det er omtrent syv til ti dager. Imidlertid vil du i løpet av denne tiden ha tid til å beundre bare en nydelig busk.

De første fruktene vises på en plante som allerede er fire år gammel. Bærene smaker ikke annerledes enn andre viltvoksende varianter, de er ganske små i størrelse. Fargen er hovedsakelig blå-svart, med en liten hvit blomst.

Denne typen busk brukes til å dekorere sommerhytter. Krever ikke spesiell omsorg, heller upretensiøs.

Irga canadian

Irga canadianDenne busken er preget av at bladene faller av. Kulturen brukes ofte som prydplante. Den kan vokse i høyden i området fra halvannen til åtte meter.

Det kanadiske spillet er slående i sin skjønnhet til alle årstider. Om våren, når knoppene bare begynner å blomstre, er kvistene dekket av frost. Så begynner blomstringsperioden, og hele busken er dekket med snøhvite små blomster. De avgir en særegen aroma som tiltrekker seg bier..

Hvis irgu er plantet nær hverandre, vil skuddene strekke seg.

Etter blomstring vises bær. Modne frukter har en vakker lilla-blå nyanse.. modne bærBladene endrer også farge fra mørkegrønn til burgunder med skiftende værforhold. Om vinteren faller platene av, men busken ser fortsatt veldig vakker ut på grunn av de mørke grenene på en rødbrun fargetone.

Irga canadian er frostbestandig, trenger ikke ly for vinteren. Planter bør plantes i stor avstand fra hverandre, slik at de kan vokse til sidene og danne frodige busker.

Irga Lamarca

Irga LamarcaDette er en like populær variant. Irga Lamarca vokser ofte opp til fem meter i høyden. Busken, som den forrige arten, er løvfellende. Skuddene er ganske tynne og bladene er avlange. Hver av platene er dekket med tenner i kantene. Lengden på bladene når ni centimeter, og bredden er fem. I løpet av sesongen skifter de nyanse flere ganger. Først får de en kobber-lilla farge, men etter kort tid får de en grønn, og deretter en rød-oransje tone. Etter dette faller bladene om vinteren..

Et særtrekk ved lamarka irgi er at blomstene under blomstring ikke har noen uttalt lukt, mens de er ganske små. Fruktene begynner å modnes nærmere midten av august. Fargen deres er ganske mørk. Bærene kan være lilla-svarte eller blå. Irga Lamarca er litt lik den kanadiske, men hovedforskjellen er at den har større størrelser på både bladene og bærene selv..

Irga alkholistnaya, skifer

Irga orbladetAlgerbladet irgi-busk er kjent for sine fordelaktige egenskaper. Bærene inneholder en stor mengde vitamin C, samt karoten, fiber og pektin.

Bær brukes til medisinske formål. De hjelper til med å takle fordøyelsesproblemer og styrker tarmene. De brukes også til forebygging av hjerte- og karsykdommer. Bærjuice av denne sorten brukes til å behandle betennelse i mandlene og annen forkjølelse..medisinske bær

Blant variantene av kanadisk irgi er det verdt å markere skifer. Bær har en dyp svart farge. Skiferbær De er ganske store i diameter. I tillegg er fruktene forskjellige i smaken. De er veldig søte, saftige og har en behagelig aroma. På grunn av smaken må irgu -skifer spesielt beskyttes mot fugler, ellers vil du aldri kunne nyte denne utrolige smaken..

Når du vet hvilke varianter av irgi og deres funksjoner, kan du dyrke en vakker og samtidig nyttig plante på nettstedet ditt. Denne kulturen trenger ikke spesiell omsorg, så den vil kunne glede seg over sine deilige bær i mange år..

Irga på sommerhuset deres – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară