15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å bekjempe en bjørn i hagen er en av de obligatoriske stadiene for å dyrke sunne planter.

Sloss mot en bjørn i hagen Mange gartnere, etter å ha plantet frøplanter i bakken, slapper først av. De tror at hovedjobben er gjort, nå trenger de bare å vanne og luke sengene i tide. Det ser ut til at plantene allerede er på riktig permanent sted etter å ha flyttet fra midlertidige potter til ledig plass, men det var ikke tilfelle. Dagen etter er det funnet at noen av dem er skadet. La oss finne ut hvordan du beskytter delikate umodne planter fra en ubuden gjest – en bjørn.

Når utføres kampen mot bjørnen i hagen? Tegn på tilstedeværelse av en inntrenger

Medvedka er et veldig stort insekt av mørk kastanjefarge med en skinnende fargetone. Noen skadedyr er opptil 6-7 cm lange. Takket være det sterke skallet og høyt utviklede forbenene, graver det flere huler i de øvre lagene av jorda, noe som forårsaker stor skade og skader plantens røtter og dyrket frukt. Dette blir merkbart i begynnelsen av vårarbeidet, og spesielt etter planting av frøplanter. Det er veldig viktig å starte kampen mot bjørnen i hagen i tide (i slutten av april – mai), før parringstiden for dette insektet og utseendet til unge individer. Du kan oppdage at den unge planten har visnet på grunn av:

  • bitt stamme;
  • skadede røtter;
  • tilstedeværelsen av flere hevede jordspor;
  • hull i bakken nær stammen, der vann raskt går ut når det vannes.

Alle de ovennevnte signaliserer tilstedeværelsen av en bjørn på nettstedet ditt.

Grunnleggende metoder for å håndtere en bjørn i hagen

hvordan takle en bjørn i hagen? En generell helhetlig tilnærming til kampen mot en bjørn i hagen inkluderer både forarbeid (ved forberedelse av jorda) og beskyttelse av selve plantene når de plantes. Alle beskrevne tiltak vil være svært nyttige fra et praktisk synspunkt:

  • Graver opp jorden. Overvintrede larver kan bli oppdaget ved et uhell. Bjørnen er spesielt glad i blandingen av organisk gjødsel (gjødsel, kompost, etc.).
  • Bruk av spesialverktøy. Blant dem er borsyre veldig effektiv, som er spredt rundt i hagen mange steder..
  • Beskytt røttene til plantefrøene når du planter. For å gjøre dette, dyrkes det i engangspapirkopper uten bunn. Tynne vegger (som deretter gradvis oppløses og går i jorda) vil være et utmerket hinder for å bekjempe bjørnen i hagen. Bittene til skadedyrene vil ikke lenger være så farlige for de herdede plantestenglene..

I tillegg er det mange folkemedisiner, men de er ikke like effektive som kjemikalier designet spesielt for å bekjempe bjørnen i hagen.

Det er viktig at kampen mot bjørnen i hagen utføres riktig og i tide. Vurder og bruk nyttige tips, spesielt når du starter vårarbeid på stedet og planter frøplanter av unge planter.

I videoen, trygge metoder for å håndtere en bjørn

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo