15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plomme hagetre – planting og omsorg

høste plommer i hagen på landet Hver sommerboer drømmer om å plante en plomme i hagen. Det antas at en upretensiøs plomme, planting og omsorg vil bli akseptert av alle. Er det sånn? Blant de mange variantene er det sikkert en passende. Men det er funksjoner som, hvis ikke gitt, forhåpentligvis kan forvente blomstring i lang tid, men likevel ikke prøve plommer fra din egen hage. Hvordan velge en frøplante, finne et sted for et tre, plante og ta vare på det riktig – vår artikkel.

Velge et sted for en plomme

valget av planteplassen til plommene Terrenget skal være bølgende, bakkene er milde og brede, ikke skyggelagt av andre trær. Det bør være en avstand på 5 meter fra bygninger og gjerder. Treet vil ikke vokse i lavlandet. Hvis et “rør” med konstant blåsing er organisert, er det heller ikke egnet. Grunnvannet må være under 1,5 meter.

Plomme skal ikke plantes der en ny opphugget hage vokste. Et depositum på land må få styrke og ernæring i minst 4 år. Den beste jorda for et tre er ler eller sand. Plommerøtter går dypt ned i dypet, og de skal ikke vaskes av grunnvann. Hvis det er et problem, må du plante et tre på en ås med en høyde på 50-70 cm, og tømme området gjennom spesielle grøfter. Etter planting vil pleien av plommen inkludere en gradvis årlig ekspansjon med 10-15 cm av blomsterbedets radius – et sted for røtter.

å legge en plommehageFor gode utbytter må du plante plommer av forskjellige varianter som er kompatible for pollinering. Plasser trær i en avstand på minst 3 meter. Det skal ikke være skyggelegninger i nærheten.

Grav opp området der plommen vil vokse så dypt som mulig. Ideelt sett 70 cm. Denne teknikken brukes til å mette jorden med luft. Stedet under plommen begynner å bli forberedt 2-3 år før du planter treet..

Hvis jorden er sur, er det kalk. I tillegg til kalk tilsettes sand og aske til torvjorden. For å gjenopprette fruktbarheten er påføring av organisk gjødsel etter behandling med EM-1 Baikal egnet. Å plante plommer og forlate, etter å ha forberedt stedet, vil ikke forårsake vanskeligheter.

Hvordan velge passende frøplanter

valg av plantematerialeGartneren har tre måter å skaffe plantemateriale på:

  1. I en barnehage hvor du kan kjøpe en frøplante og pollinator. Der kan du også få de nødvendige rådene om særegenhetene til sorten, og hvordan du skal plante en plomme. Når du velger en frøplante, la deg lede av det presenterte bildet. Hvis det er mulig å velge en plante med åpen rot eller i en beholder, er det bedre å ta en åpen. Det viser tydelig alle nyansene i utviklingen. Roten må ligge i en leirekrat.
  2. Du kan få gratis plantemateriale ved hjelp av stiklinger. Ta unge kvister som har hatt tid til å bli røde fra moderplanten, separer forsiktig og hold i vann i 10 dager. Callus vil dukke opp. Rot kvistene i et underlag av sand og torv, vannet med fosfatert vann. Røttene vil vokse om 10-40 dager. På begynnelsen av stabil frost, dryss skuddene med torv helt og la vinteren stå.
  3. Dyrk en frøplante av et frø.

rotte stiklingerEnhver frøplante må ikke være mer enn 2 år gammel. Når du planter, bør knoppene være hovne, men ikke åpne. Du kan ikke kjøpe en frøplante med tørre knopper om våren – den kom i frost. Høstplanting utføres 1,5 måneder før stabil frost.

På høsten beskjæres ikke frøplanten. Om våren må du forkorte grenene slik at det svake rotsystemet kan mate en liten mengde bakken masse. Regelen er – jo svakere rotsystemet til frøplanten er, desto mer trenger du å kutte av skuddene mens du danner kronen.

plante plommer om vårenFruktgropen tilberedes på forhånd, fylt med et substrat av humus, fosfor-kaliumgjødsel og halvparten av det fruktbare landet. Røttene legges på en haug og dekkes forsiktig med vanlig toppjord på toppen. Ved å komprimere jorda for å fortrenge luft. Rotkragen bør forbli over plantingsnivået, men være pulverisert. Senere vil treet sette seg. Etter planting helles flere bøtter med vann i et nytt hull og mulkes. På nordsiden er det installert en innsats som frøplanten er bundet til. Plommeomsorg etter planting består i rettidig vanning og løsning av jorda.

Vårplommeomsorg

plommebehandling om vårenOm våren våkner ikke bare trær, men også skadedyr, sykdomssporer. Derfor begynner vårplommepleie med forebyggende sprøyting med kobbersulfat. Den første sprøytingen kan utføres med nitrofen for å ødelegge flått i dvale. I tillegg installeres fangstbelter, trestammer hvitmales med tilsetning av insektmidler til kalk. For å beskytte plommen vil det kreves en fire-gangs behandling med kobbersulfat med en styrke på 1%:

  • på hovne nyrer;
  • langs den grønne kjeglen;
  • av blomsterknopper;
  • en uke etter blomstring.

Forebyggende behandlinger utføres for å ødelegge skadedyrskolonier som overvintrer i hagen.

beskjæring av plommerFor at treet skal lede kreftene til dannelsen av avlingen, blir beskjæring av plommer om våren i henhold til ordningen for et ungt og frukttre. Hensikten med å beskjære en frøplante er den korrekte dannelsen av kronen, opprettelsen av det riktige forholdet mellom sentrale skudd og fruktnivåer. I dette tilfellet dannes skjelettgrener, unødvendige mellomliggende formasjoner fjernes. Beskjæring gjøres på en slik måte at sovende knopper fungerer, fordi hele avlingen bare skjer på ung vekst..

Den modne plommen er utsatt for sanitær og tynning beskjæring. Etter vårdannelse skal spurven fly i en rett linje i alle retninger gjennom grenene..

Treet har nettopp startet saftflyt, og en del naturlig organisk materiale ble introdusert i stammesirkelen til et voksen tre. Plommevedlikehold om våren sikrer treets styrke etter overvintring. Derfor er toppdressing og rikelig vårvanning nødvendige tiltak. Ved vanning, tilsett ammoniumnitrat for å beregne fyrstikkesken på en bøtte med vanningsvann. En forsiktig holdning til treet vil redde det fra fjær og andre ulykker..vårdannelse av kroner

Plommetrepleie etter blomstring

grønn plommekraftFor å danne høsten må treet behandle maten som mottas til det karakteristiske settet med organiske og mineralske ingredienser som utgjør kremen. Hvordan mate plommen etter blomstring? Naturlig organisk materiale, grønne buljonger som helles i stamcirkelen, vil hjelpe til med å mate røttene. Tilbered en blanding av 2 ss urea og 3 nitrofosfater per bøtte vann. Hvert frukttre krever 25 liter. Samtidig fortsetter rikelig vanning av treet..

vanning av trærHvordan ta vare på plommer i august? En måned før høsting blir trærne matet med en blanding som forbereder plommen til vinteren. 4 bøtter toppdressing helles under hver busk. Tilsett 2 ss kaliumsulfat, 3 ss superfosfat i bøtta. Nitrogen på dette tidspunktet er skadelig for treet, men vanning fortsetter.

Plomme omsorg for en god høst – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo