15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Svart valnøtt – planting og omsorg for en kraftig flerårig gigant

valnøtt svart planting og omsorg Nøtter er de største trærne, men den virkelige giganten blant dem er den svarte valnøtten, plantingen og omsorgen som er av interesse for mange. Dette er ikke overraskende, fordi kultur kjennetegnes ved sin allsidighet. Med økt frostbestandighet kan svart valnøtt leve opptil 100 år. Høye stammer med en uvanlig sjokoladefarge med en bred krone vil ikke bare glede seg over en høst av deilige frukter. Valnøttløvverk, på grunn av den økte mengden fytoncider, fungerer som en luftrenser. Fruktene på nøtten er veldig nyttige – de anbefales å brukes til mange sykdommer..

Å plante og ta vare på en svart nøtt er noe annerledes enn å dyrke en valnøtt som er mer kjent for oss. Dette skyldes både treets dimensjoner og artens karakteristiske trekk. Før vi går ut for en frøplante, la oss bli kjent med denne avlingen og finne ut hvordan du planter den og hva den foretrekker..

Svart valnøtt – beskrivelse av kulturen

tre svart valnøtt I hjemlandet, i Nord -Amerika, vokser voksne nøtter opp til 50 m høyde med en stammediameter på omtrent 2 m. Under våre forhold er trær gjennomsnittlig 18 m høye og maksimalt 25 m, med en stamme opp til 0,5 m i diameter. Enig i at dette er ganske store verdier, spesielt for en privat hage. Ganske naturlig setter dette et preg på valget av et sted for en frøplante, gitt dens fremtidige dimensjoner..

Den sorte valnøtten har fått navnet på fargen som er spesifikk og ikke karakteristisk for sine stipendiater. Fruktens røtter, bark og skall har en vakker svart farge.

krone av svart valnøttNår du ser dette treet, er det lite sannsynlig at du forveksler det med en valnøtt, selv i ung alder, mens det fortsatt ikke er høyt..

Du kan kjenne igjen den største representanten for arten ved hvordan en svart valnøtt ser ut:

 • bred spredende krone med hengende grener;
 • en kraftig stamme dekket med dyp sprukket svart sjokolade skorpe;
 • rotsystemet er stavformet, og de laterale forgreningene går langt til sidene;
 • i motsetning til valnøtten med mer avrundede blader i den svarte arten, har det fjærete løvet en smalere, langstrakt form og små tenner på utsiden;
 • unge blader er lysegrønne, men blir mørkere ved slutten av sesongen;
 • myke blomster-øredobber er også malt i lysegrønt;
 • skallet av grønne spisse frukter har samme farge;
 • i moden frukt mørkner skallet, og overflaten på det tykke og harde skallet er også mørk.

svart valnøttfruktKulturens hjemland er den nordlige delen av Amerika, men det kom relativt nylig til oss – på slutten av det attende århundre. Naturlige vekstforhold har satt sitt preg på hvor svarte valnøtter vokser i Russland. Selv om de ikke er veldig populære ennå, er de fleste plantings funnet i de sørlige områdene. I naturen er dette bredden av reservoarer, lauvskog og fuktige fjell. Som et dyrket tre er svart valnøtt oftest funnet i botaniske hager..svart valnøtt tre

Det er bemerkelsesverdig at svart valnøtt tre også er mørkt i fargen, men nærmere rik brun. Til tross for sin styrke og tetthet, egner den seg godt til bearbeiding og sliping.

sagskåret svart valnøtt

Hvordan vokse en svart valnøtt: plantemetoder og velge et sted for et tre

På en privat tomt fremstår denne uvanlige mutteren som en frøplante eller moden frukt. De fleste gartnere foretrekker ikke å tinker med frøplanter, men å kjøpe unge trær fra barnehagen. Hvis du føler det på samme måte, kan du gå til frøplanter under 3 år. Eldre nøtter tilpasser seg hardere og tåler å transplantere verre..

I barnehager kan du finne frøplanter med navnet “Black American Walnut”. Ikke nøl og kjøp – det er samme kultur. Den amerikanske mutteren kalles for sitt historiske hjemland..

I mangel av ønsket frøplantsort på salg, og hvis du ønsker det, kan du dyrke den selv. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe et dusin modne nøtter og vise litt tålmodighet.

Finesser ved å dyrke en frøplante av en nøtt fra frukt

modne sorte nøtterFørst av alt, husk at frukten av den svarte valnøtten har en tykk og seig hud. Etter å ha plantet dem tørre, vil du vente på spirene i lang tid. En enkel bløtleggingsprosedyre vil bidra til å øke spiringen. Legg fruktene i en krukke med vann og trekk i tre dager. Husk å bytte vann hver dag. plante nøtter i bakkenPå den fjerde dagen, plant nøttene i potter, en i hver. En høyere prosentandel av spiring er notert hvis du ikke bruker jord, men våt sand.

Ikke gjør hullet for dypt – 10 cm er nok. Plasser mutteren selv på fatet.

Forresten, det er best å spire nøttene om høsten, rett etter høsting, mens fruktene er friske. Riktignok vil frøplanter flytte til åpen mark først neste vår, etter overvintring i kjelleren. Hvis det ikke er rom for overvintring, vent til april.

For å bevare fruktene og ikke forsvinne, dryss dem med sand og la dem stå i pantryet til våren. I dette tilfellet begynner du å spire svarte valnøtter i slutten av mars – begynnelsen av april. Frøplantene kan transplanteres inn i hagen så snart frosten går over og stabil varme oppstår. Men det er ønskelig at den unge nøtten tilbringer vinteren ikke på gata det første året av livet. Hvis du ikke dekker det godt, vil frøplanten dø..

Hvor og hvordan å plante svarte valnøtter

svarte valnøttplanterOppriktig, svart valnøtt er ikke et tre for små områder. Dens vidtrekkende røtter og løvfulle krone som er overfylt med fytoncider, vil ikke etterlate noen sjanser til nærvoksende naboer. Minste avstand mellom to muttere bør være minst 15 m, så det er usannsynlig at det å plante en lund vil fungere. Valnøtt løvverk renser luften godt og har antibakterielle egenskaper, men det er farlig for de fleste hagebruk og hagebruk. De velduftende bladene frigjør et giftstoff som kalles juglone, som raskt vil drepe natteskygge og poteter. Ikke plant pære, plomme og eple i nærheten av svart valnøtt – det vil undertrykke dem..plante en frøplante i bakken

Når du velger et sted i hagen for en frøplante, må du bli styrt av kravene til en svart valnøtt, nemlig:

 1. Jorden han trenger er nøytral, ikke sur, ellers vil treet ikke ha tid til å trekke seg tilbake og forberede seg til overvintring.
 2. Svart valnøtt er i stand til å vokse på tung jord, men foretrekker ler med moderat fuktighet. Berik jorda som er for dårlig ved å tilsette fosfor-kaliumpreparater, humus og aske ved planting i hullet.
 3. For å holde kronen frodig og treet sterkt og sunt, finn et lett område for mutteren.

Plant treet slik at den mørkere delen av stammen vender mot sør..

svart valnøtt elsker plassNylig har mykorrhisering blitt mer og mer populær blant valnøttdyrkere – koloniseringen av mycel av sopp i rotsystemet. For alle nøtteavlinger er svart trøffel en symbiontsopp. Så, valnøttmykorrhiza lar deg akselerere rotingen av både frøplanter og stiklinger. Trær som utvikler seg bedre sammen med mycorrhiza, blir ikke syke og gir høyere avling.

nøtter rhizomerDu kan også bruke denne teknologien når du dyrker svarte valnøtter. Nyttige sporer inneholder stoffet Mikovital. Bløtlegg plantens røtter i den før du planter, eller tilsett vannet når du vanner. Og din sorte valnøtt vil begynne å vokse raskt.

Regler for omsorg for svart valnøtt

modent svart valnøttreDen største representanten for valnøtttrær kjennetegnes ved økte krav til fuktighet. Den kan til og med overleve flom i 1-2 måneder uten å skade røttene. Fuktighet er spesielt viktig for unge frøplanter opptil 2 år. Vann dem ofte og rikelig, men bare til begynnelsen av august. Fra dette øyeblikket begynner mutteren å forberede seg til vinteren, og overdreven fuktighet vil bare redusere vinterhardheten..

Sammenlignet med valnøtter har svart økt motstand mot lave temperaturer. Han vil overleve vinteren med 40 grader frost godt. Men unge, fremdeles skjøre trær er ikke klare for en så ekstrem temperatur. Tenk på dette når du dyrker svarte valnøtter i Moskva -regionen og de nordlige områdene, og sørg for å dekke det til vinteren..

svart valnøtt om høstenMerkelig nok trenger ikke treet formativ beskjæring som sådan. Svart valnøtt former seg godt. Med alderen tørker de nedre grenene ut, stammen forlenges, og en frodig krone forblir øverst. Du trenger bare å kutte ut frosne, skadede og feil voksende skudd tidlig på våren..

Hvis du ikke vil at mutteren skal vokse høy, kutter du det øverste vekstpunktet for de unge trærne.

Når det gjelder befruktning lever nøtter under naturlige forhold uten ekstra gjødsel. De spiser heller seg selv, siden det falne og forfallne løvet til svart valnøtt er hovedkilden til næringsstoffer. Han trenger ikke mineralgjødsel, og han tåler dem ikke godt. Maksimumet du kan legge til er vårinnføringen av organisk materiale i form av humus, aske eller gjødsel.

Oppsummert kan du se at å plante en svart valnøtt og ta vare på den er nesten det samme som å dyrke en valnøtt. Men den amerikanske gjesten vintrer godt i vårt område og skjemme ham bort med sunn frukt. Så prøv og du vil lykkes!

Hvordan vokse svart valnøtt – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo