15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

“Regent” -preparatet er frelse av planter og hus fra insekt skadedyr

regent er “Regent” er et tyskprodusert stoff mot ulike typer insekter. Den har en kontakt-tarmvirkning. Blokkerer ledningen av nerveimpulser i cellemembraner. Brukes hjemme og i sommerhytter. Produktet er svært giftig, så det må utvises forsiktighet. Før bruk må du lese instruksjonene nøye..

Les også artikkelen: Intavir – bruksanvisning i hagen!

“Regent” er fipronil

regent er fipronil Den viktigste aktive ingrediensen er fipronil. Ytterligere midler (med desinfeksjonsegenskaper) er klorofos og permetrin. Selvfølgelig blir vann i stoffets flytende form et annet stoff. Fipronilpulver har utseende av fargeløse krystallinske granulater med en muggen lukt.

Molekylet brytes ikke ned ved romtemperatur, men begynner å brytes ned under sollys. Stabil i nøytrale eller lett sure omgivelser. I et alkalisk miljø begynner det å bryte sammen.

Slippskjema

regent i granulat og emulsjonLegemidlet “Regent” produseres i form av en emulsjon og i tørre granulater.

Væskeformen (“Regent, EC”) flasker i ampuller på 1,5 og 5 ml eller i forseglede poser. Denne typen er sjelden. Konsentrasjonen av det aktive stoffet i emulsjonen er 2,5%.

Tørrstoff (“Regent, VDG”) er tilgjengelig i flere pakker:

 • pakker på 20, 50 eller 100 milligram;
 • ugjennomsiktige plastflasker på 0,1 eller 1 kg.

tilberedning i poser og granulatI granulat eller pulver når konsentrasjonen av det aktive stoffet 80%.

“Regent” er et produkt som bare fungerer i flytende form. Forbered derfor først en løsning.

Les også artikkelen: Aktara -tilberedning – bruksanvisning for grønnsaker!

Driftsprinsipp

regent i stor emballasjeDen viktigste aktive ingrediensen er fipronil. Forbindelsen blokkerer funksjonen til gamma-aminosmørsyre og ledning av impulser i membranene i nerveceller. Som et resultat blir hele muskelsystemet lammet og insektet dør. Virker på alle typer skadedyr: maur, bjørn, veggedyr, Colorado biller, lopper.

Stoffet kommer inn i insektorganismen på to måter:

 1. Gjennom tarmene når de spises. I dette tilfellet dør insektet innen en time..
 2. Gjennom det chitinøse omslaget. I dette tilfellet lever insektet lenger, men det klarer å bringe stoffet på seg selv direkte inn i reiret..

Vanligvis kombineres begge forgiftningsmetodene samtidig. Du kan forvente at etter 3-5 timer vil insektene slutte å mate, og om en dag vil de alle være døde. Legemidlet virker bare på larver og voksne, men ødelegger ikke egg. Derfor, etter den første behandlingen, anbefales det å utføre en ny skadedyrsbekjempelse etter 2-3 uker for å drepe andre generasjon..

Fordeler og ulemper

regent er et middel for en bjørn

Legemidlet har mange fordeler:

 • produktet lukter ganske godt for insekter;
 • stoffet begynner raskt å virke;
 • stoffet virker ved enhver temperatur;
 • dreper selv de insektene som har blitt resistente mot andre legemidler;
 • det er enkelt å bruke;
 • den brukes sparsomt;
 • virker på alle typer insekter;
 • ødelegger ikke planter;
 • kjemisk nøytral.

Imidlertid er det også noen ulemper:

 • stoffet har en muggent lukt, noe som er ubehagelig for en person;
 • verktøyet dreper ikke bare skadelige, men også fordelaktige insekter;
 • det er også giftig for pattedyr (husdyr og mennesker);
 • over tid utvikler insekter motstand mot stoffet. Derfor må den veksles med andre legemidler..

Se også: zirkon for planter bruksanvisning!

Forberedelse av løsningen

regent erHver pakke har en annen mengde av stoffet og en annen konsentrasjon av stoffet. For eksempel, for å ødelegge Colorado potetbille, er pakken “Regent 800” (konsentrasjon 80%) på 500 milligram oppløst i 20 liter vann. Og produktet i pakker på 12,8 ml i form av en emulsjon (med en konsentrasjon på 2,5%) fortynnes i 8-9 liter. Derfor må du i hvert tilfelle se på forholdet separat..

Generelt kan vi si at 0,5 g eller 0,5 ml aktivt stoff er nok til 10-20 liter vann.

I tillegg er konsentrasjonene svært forskjellige for Colorado potetbille og andre insektarter. For å ødelegge skadedyr i husholdningene (kakerlakker, veggedyr, maur) fortynnes den samme pakken med “Regent 800” i 200-250 milliliter vann. Denne forskjellen i konsentrasjon skyldes det faktum at midlet opprinnelig ble utviklet som et insektmiddel mot Colorado -biller, men senere begynte å bli brukt mot alle skadedyr..

applikasjon

Legemidlet brukes bare i flytende form. Det tørre pulveret må løses i vann på forhånd. Stoffet påføres med en sprayflaske. Vær oppmerksom på at pulveret ikke oppløses godt – ca 2 mg virkestoff krever omtrent en liter vann, så ikke ønsker væske. Bare fersk løsning er egnet for bruk.

I rom

regent er et stoff fra prøysserne

I henhold til instruksjonene fra insektmiddelet “Regent” for riktig behandling er det nødvendig:

 1. Gjør en generell rengjøring.
 2. Forsegl alle redskaper, hygieneprodukter (tannbørster osv.), Personlige eiendeler og matvarer. Du kan ganske enkelt ta dem ut av den behandlede leiligheten..
 3. Ved hjelp av en sprøytepistol er det nødvendig å spraye hele rommet grundig, uten å savne plassen under badet, sprekker i platene, gapet mellom veggen og laminatet, grunnplaten. For behandling av tekstiler og tepper trenger du 2-3 ganger mer midler. Madrasser i senger må behandles fra alle sider.
 4. Etter behandling kan du ikke gå inn i rommet på omtrent en time.
 5. Deretter må du lufte ut leiligheten..
 6. Deretter må du tørke alle overflater som folk kommer i kontakt med en saltvannsløsning..

Plassering på

hage regentOftest brukes “Regent” i landbruket. Det brukes vanligvis til å drepe insekter fra ordenen Coleoptera og Orthoptera. Typiske mål for middelet er maur, bjørn, Colorado potetbille, gresshopper, brødbille og andre..

Produktet tåler godt regn, frost, varme og dårlig vær. Imidlertid nedbrytes det raskere fra UV -lys, så det anbefales å spraye løsningen i overskyet vær om kvelden. Etter den første behandlingen må du gjøre den andre etter 2 uker for å ødelegge larvene som klekkes fra eggene.

Dosering

dosering av stoffet for forskjellige planter

For ødeleggelse av skadedyr i landbruket må du følge instruksjonene for bruk av “Regent”:

 1. Colorado potetbille (poteter i vekstsesongen). For å tilberede blandingen er det nødvendig å fortynne 5 gram av stoffet i en liter. Det forbrukes 4 liter per hektar.
 2. Brødbille (hvete i spiringsperioden). For å lage en gift må du fortynne 30 gram av det aktive stoffet i en liter. Forbruk – ca 2 liter per hektar.
 3. Insekten er en skadelig skilpadde (hvete i modenhet i melk). For å danne en blanding er det nødvendig å fortynne 8 gram aktiv ingrediens i en liter. Forbruket av det tilberedte preparatet er 4 liter per hektar..
 4. Piyavitsa (hvete, bygg i vekstsesongen). For å lage en blanding, tilsett 10 gram gift per liter. For behandling er det nok å spraye 2-4 liter per hektar.

Sikkerhetsteknikk

sikkerhetskravProduktet tilhører 2. klasse av toksisitet. Dette betyr at selv om du kan kjøpe det i det offentlige, må du være så forsiktig med det som mulig, lese bruksanvisningen fra preparatet “Regent”. Ikke bruk matredskaper for å tilberede løsningen. Når du sprayer stoffet, må du bruke personlig verneutstyr: hansker, åndedrettsvern, verneklær. I prosessen kan du ikke spise, drikke, røyke. Etter arbeid må du vaske ansiktet, hendene og skylle munnen grundig.

Produktet er spesielt pakket i ugjennomsiktige beholdere, siden “Regent” må beskyttes mot lys.

Produktet lagres ved romtemperatur borte fra lys, atskilt fra mat og medisiner. “Regent” er et ganske farlig stoff, så det må beskyttes mot barn. Ikke bland produktet med andre insektmidler..

Video: Drug Regent

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo