15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Grønn såpe – pålitelig rustning for planter

grønn såpe

Så trist å se det visne bladverket til de en gang frodige plantene som fyller planeten. Imidlertid er det et unikt middel – grønn såpe som kan beskytte dem mot uopprettelig skade. Erfarne gartnere vet hvor effektivt dette insektmidlet er. Til tross for sin kjemiske sammensetning, anses produktet som et miljøvennlig produkt. Det utstråler ikke skadelig lukt. Å komme på huden forårsaker ikke brannskader eller andre ubehagelige opplevelser. Hva er interessant for grønn såpe for gartnere? Når og hvordan du bruker det effektivt? La oss prøve å forstå essensen av saken og lage pålitelig rustning for planter.

Produktet passer perfekt på bladplater og grønne skudd og danner en klebrig film. Som et resultat slår sporer av skadelige sopp og forskjellige insekter ikke rot på avlingen..

Grønn såpe: et sett med “ingredienser”

forberedelse av grønn såpe

Preparatet består av naturlige ingredienser, både animalske og grønnsaker. I virkeligheten er det ikke såpe, selv om den er veldig lik den..

Et insektmiddel består av følgende ingredienser:

 • vann;
 • solsikke- eller soyabønneolje;
 • fett fra lam og husdyr;
 • kaliumsalter.

Det resulterende produktet har en flytende konsistens. Sprøyter brukes ofte til å sprøyte planter..

Det anbefales å bruke stoffet en uke før du høster modne frukter..

Ambulanse for planter

forbereder løsningen

Erfarne gartnere forstår hvorfor det er nødvendig med grønn såpe i hagen, så de bruker den aktivt som et beskyttende middel. Hemmeligheten bak det naturlige stoffet er dannelsen av en film på overflaten av bladene. Takket være dette er parasittene fanget. De som blir igjen på overflaten slutter å mate, multiplisere og bevege seg. De blir også belagt med et klebrig stoff som forhindrer dem i å legge egg eller til og med puste..

Vurder detaljerte instruksjoner for bruk av grønn såpe. Det vil bidra til å beskytte hager mot ulike plager og skadedyr..

Verktøyet brukes effektivt for å forhindre forekomst av slike sykdommer:

 • sen rødme;
 • skorpe eller rust;
 • cytosporose;
 • mugg;
 • soppsted.

grønn såpe med aktive ingredienser

Ofte blandes grønn såpe med aktive ingredienser:

 • aske;
 • tobakk;
 • hvitløk;
 • urte avkok.

For å gjøre dette, ta omtrent 100 g av stoffet. Deretter fortynnes det i 10 liter tinkturer fra forskjellige urter. Det resulterende produktet er rikelig sprøytet med hageavlinger. Som et resultat dannes et beskyttende miljø mot alle slags sykdommer. Her er hva grønn plantesåpe er når den brukes riktig.

Det fortynnede preparatet er helt ufarlig for jordmikroorganismer, meitemark, fugler, innbyggere i reservoarer og bier.

Bredt spekter av applikasjoner

bruker grønn såpe i hagen

Et effektivt middel oppnås ved å kombinere 50 g såpe og 1 liter kokende vann. Når emulsjonen er avkjølt, tilsettes rent vann til den under konstant omrøring..

Løsningen brukes til behandling:

 • frukttrær;
 • bærbusker (rips, bringebær, bjørnebær);
 • hageavlinger (agurker, tomater, kål, poteter).

Prosedyren utføres på grumsete dager eller etter solnedgang.

bekjempelse av skadedyr og sykdom

Sammensetningen av grønn såpe gjør at den kan brukes i kampen mot skadelige insekter:

 • bladlus;
 • en rekke larver;
 • edderkoppmidd;
 • jordflue;
 • miniatyr falsk skjold.

grønn såpe mot skadedyr

Noen gartnere kombinerer soppdrepende såper med aske og tobakkavfall. På 10 liter vann, legg 25 g av stoffet pluss virkestoffet. Løsningen insisteres i 24 timer. Brukes til sprøyting av hageavlinger fra irriterende skadedyr. For å gjøre dette er det viktig å følge instruksjonene for grønn såpe fra skadedyr av en bestemt art..

Et stoff fremstilt av følgende komponenter vil hjelpe til med å kvitte seg med veggedyr:

 • potash såpe (4 timer);
 • terpentin (1 ts);
 • parafin (2 timer);
 • vann (12 deler).

For å bekjempe bladlus fortynnes såpe (ca. 400 g) med 10 liter vann. Det er lett å ødelegge skjellet med en væske bestående av 300 g av et stoff fortynnet i 1 bøtte med vann.

Du kan bruke grønn såpe fra edderkoppmidd hvis du kombinerer den med sterkere insektmidler:

 • “Beslutninger”;
 • “Karbofos”;
 • “Intavir”.

For 10 l vann tilsettes fra 40 til 100 g av stoffet. Det giftige middelet vil ikke bare raskt nøytralisere skadedyret, men vil også øke dets klebrighet på overflaten av arkplaten. Det er også viktig å vite hvordan du bruker grønn såpe riktig for ikke å skade plantene dine. Det er strengt forbudt å legge til immunmodulatorer, alle slags rotforbinding til stoffet. Ellers kan kulturen svekkes og til og med bli syk..

Som du vet, når syre og alkali interagerer, dannes farlige forbindelser. De kan påvirke veksten og utviklingen av en kultur negativt. Grønn såpe er litt alkalisk.

Druer er “solen”

grønn såpe for druer

Dette var navnet på favorittkulturen i en gammel barnesang. I dag er flere og flere sommerboere engasjert i dyrking av druer. De gjør en stor innsats for å beskytte den skjøre busken mot angrep fra irriterende insekter og alle slags sykdommer. Det viser seg at grønn såpe og druer er flotte for hverandre. Bruken av et insektmiddel har en positiv effekt på integriteten til vintreet og avlingsutbyttet. Modne saftige bær vil sikkert glede gartnere hvis de sprayer buskene i tide.

Dette gjøres best på en varm, vindstille og tørr dag. En såpeløsning fra skadedyr tilberedes på vanlig måte: 250 ml av stoffet er nok til 1 bøtte vann. I løpet av sesongen sprayes vintreet 2 eller 3 ganger. Prosedyren begynner med roten av planten, og prøver å lede strømmen til stedene hvor skadedyrene er konsentrert. Etter 12 dager gjentas sprøytingen.

Behandlingen av druer fra soppsykdommer utføres jevnt i hele planten..

Spektakulær rustning for innendørs hage

grønn såpe for innendørs planter

Fans av grønne områder, som ikke har en sommerhytte, vokser vellykket hager i hjemmene sine. Dessverre lider prydplanter også av plager og skadedyr. Å bruke grønn stueplantesåpe kan hjelpe med dette problemet..

behandling av stueplanter

Behandlingen utføres hele året, siden stoffet er et naturlig og rent produkt. Løsningen tilberedes på vanlig måte: fortynn 250 ml væske i 10 liter vann. Påfør den deretter på siden og bunnen av romkulturen.

Legemidlet er praktisk å bruke i drivhus hjemme, hvor blomsterpottene er nesten nær hverandre..

Royal blomst – orkide

orkide

De blomstrende knoppene til en delikat blomst etterlater ingen likegyldige. Derfor har planten tatt sin rettmessige plass i hjemmets oaser av grøntområder. Blomsten er avlet som et sentralt element i innredningen av rommet, som er dekorert med levende planter. Dessverre er orkideer utsatt for forskjellige sykdommer og angrep av skadedyr..

orkide skadedyrbekjempelse

En av dem er en melus. Det påvirker plantens bladplater og forårsaker uopprettelig skade på det. For å beskytte orkideen mot skadedyr, tilbered en grønn såpevann. For å forsterke effekten, blandes den med ytterligere stoffer..

orkide skadedyr

Maksimal dose av produktet er 100 ml per 1 bøtte vann. Behandlingen utføres minst 3 ganger med et intervall på 7 dager..

skadet orkide

Hvis parasittene har skadet blomsten alvorlig, gjentas prosedyren. Unik grønn orkide såpe har en gunstig effekt på planten og øker blomstringstiden.

Selvfølgelig er det viktig å bruke ethvert legemiddel med forsiktighet, i henhold til hygieniske standarder. Prosedyren utføres med hansker, borte fra barn. Ved kontakt med øynene, skyll umiddelbart med rennende vann. Det er tilrådelig å bruke det fortynnede stoffet samme dag. Såperester skal ikke helles under røttene til trær, busker eller hageavlinger. Omsorg for miljøet er prisverdig.

Grønn såpe for innendørs planter – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo