15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

HOM drug – bruksanvisning, funksjoner og forholdsregler

Hjemmeklargjøring for bruk Et av de enkleste og rimeligste soppdrepende midler er HOM -preparatet, som inneholder bruksanvisningen nedenfor. Verdien ligger i det faktum at sammensetningen er egnet for hage- og prydplanter, ødelegger patogener av soppsykdommer og er egnet for bruk hjemme. Imidlertid er det viktig å følge doserings- og sikkerhetsreglene strengt når du arbeider med stoffet – ellers er det fare for forgiftning.

Sammensetning og virkningsmekanisme

soppdrepende middel HOM HOM er et bredspektret soppdrepende middel. Den selges i form av et pulver, som må fortynnes med vann og sprayes med planter for behandling eller forebygging av soppsykdommer. Det aktive elementet i stoffet er kobberoksyklorid, som er inneholdt i en konsentrasjon på 90%. Det ødelegger forskjellige typer soppmikroflora av hage-, frukt- og prydplantsorter. Dette er et kontakt fungicid, det vil si at det virker når det kommer i direkte kontakt med en infeksjon. Det må påføres ved sprøyting. Midlet er mest effektivt i de tidlige stadiene av sykdommer, så vel som for profylaktiske formål.

HOM er et stoff mot skadedyr ved kontaktvirkning. Det vaskes raskt av med vann, så det vil være ineffektivt i regnvær..

Doser for forskjellige plantetyper

syke tomaterInstruksjoner for bruk av HOM -preparatet betyr å fortynne pulveret med vann. Forholdet mellom de aktive ingrediensene er viktig, siden det konsentrerte stoffet kan forårsake forbrenninger på de grønne delene av plantene. Produktet bør brukes flere ganger per sesong – kobberoksyklorid vaskes lett ut av nedbør og slutter å virke etter en stund.

Tabellen inneholder instruksjoner om hvordan man fortynner HOM for sprøyting av ulike plantetyper, og angir også sykdommer som legemidlet vil være effektivt mot:

Kultur Indikasjon for bruk Konsentrasjon Påføringsmetode Antall behandlinger per sesong
Potet Makrosporiasis, sen rødme, forskjellige typer rust 40 g pulver per 10 l vann 10 liter vann er nok til å behandle 100 kvadratmeter plantinger 5
Bete Cercospora 100 ml for sprøyting av 1 m2 plantinger 3
Tomater Brun flekk, samt makrosporiose og sen rødme For 1 kvadratmeter planting trenger du 100-150 ml arbeidsløsning 4
Agurker Antraknose, bakteriose, peronosporose 100-300 ml per meter planting 3
Epletre, pære, kvede Skabb og moniliose Forbruk av løsning 3 fra 2 til 5 liter per tre, avhengig av størrelsen, bør brukes for å forebygge sykdommer 4
Bærtrær Clusterosporose, coccomycosis, krøllighet, moniliose
Drue Antraknose, mugg Brukes som profylakse. Forbruket av den ferdige løsningen vil være opptil 150 ml per 1 meter overflate 3
Pære løk, humle Peronosporose 20 g per 10 l vann 200 ml arbeidsløsning per 1 kvadratmeter beplantning 3
Prydplanter Ulike typer flekker og rust 30-40 g per 10 liter vann Behandle før og etter blomstring. Forbruket av den ferdige løsningen vil være 100 ml per 1 m 2

HOM er et preparat for behandling av planter fra sopp for profylaktiske formål, så vel som i de innledende stadiene av sykdommen. Infeksjonen påvirker de underjordiske og vegetative delene, så det er lettere å forhindre at det oppstår.

HOM drug – bruksanvisning

bearbeiding av frukttreNår du arbeider med HOM, er bruksanvisningen obligatorisk. Legemidlet er i form av et vannløselig grønt pulver, det er pakket i små pakker på 20 og 40 g, samt i store esker på 10 og 20 kg. Den første typen emballasje er egnet for hjemmebruk, den andre er mer lønnsom for industriell dyrking av avlinger.

Det brukes ikke i sin rene form; for sprøyting må stoffet tilberedes i henhold til algoritmen:

  • måle den nødvendige mengden konsentrert pulver i en stor beholder (det skal ikke være metall);
  • fortynn med vann i proporsjonene angitt i tabellen og rør;
  • hell arbeidsløsningen i en beholder med en sprayflaske;
  • fordel væsken jevnt over plantens luftdeler;
  • stoffet er ikke lagret i en fortynnet form – det bør tilberedes for en gangs bruk og brukes umiddelbart.

Gjødsel HOM, i henhold til instruksjonene, er godkjent for bruk gjennom vekstsesongen, bortsett fra blomstrings- og fruktperioden. Høsten blir brukbar først etter 3-4 uker, og agurker og tomater – etter en uke.

Forholdsregler mot soppdrepende midler

forebyggende tiltakKobberoksyklorid tilhører den tredje fareklassen (lav fare), men krever visse forholdsregler. Det er også rangert som en fareklasse 3 for bier, derfor er behandling forbudt i plantens blomstringsperiode. Det anbefales ikke å sprøyte det innenfor en radius på 2-3 km fra bigårder, samt 5-6 timer før den forventede sommeren for bier.

Til tross for at stoffet er lite giftig, hvis det brukes feil, kan det forårsake alvorlige forstyrrelser i funksjonen i luftveiene, allergiske manifestasjoner og forgiftning.

For å unngå uønskede konsekvenser er det nok å følge noen få enkle regler:

  • ved fortynning av pulveret, så vel som ved sprøyting av planter, bruk beskyttelsesdrakt, maske eller åndedrettsvern, hansker;
  • ikke ta vann og mat, ikke røyk under prosedyrer;
  • ikke tilbered arbeidsløsningen i beholdere, som deretter skal brukes til mat eller fôr;
  • etter behandling, fjern øyeblikkelig verneklær og vask hendene med såpe og vann;
  • ikke tillat tilstedeværelse av barn og dyr ved sprøyting, oppbevar det konsentrerte pulveret utenfor rekkevidde.

Hvis fortynnet kobberoksyklorid kommer i kontakt med huden eller slimhinnene, skyll umiddelbart med mye vann. Hvis løsningen svelges ved et uhell, skal magen tømmes og eventuelt tilgjengelig sorbent (aktivt karbon) tas. Hvis tegn på en allergisk reaksjon oppstår (rødhet og hevelse i slimhinner, utstrømning fra øyne og nese, utslett og kløe), bør arbeidet med stoffet stoppes.

HOM er gjødsel for tomater, poteter, rødbeter, frukt- og bærtrær, samt prydavlinger. Den er enkel å bruke og rimelig, egnet for husholdnings- og industriell bruk. Til tross for at det vanligvis tolereres godt og er lite giftig for mennesker, er det viktig å lese instruksjonene og ta forholdsregler når du arbeider med et soppdrepende middel..

Behandler tomater mot sykdommer – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo