15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Klassifisering av insektmidler – alt fra A til Å

klassifisering av insektmidler

Dessverre må bønder ofte dele avlingene sine med både familiemedlemmer og skadedyr. En detaljert klassifisering av insektmidler vil hjelpe gartneren med å finne den riktige løsningen for å håndtere uønskede gjester. Disse stoffene skiller seg fra hverandre i kjemisk sammensetning, måten skadedyret kommer inn i kroppen og graden av fare for mennesker og dyr..

Pesticider har både selektiv og kontinuerlig virkning. For eksempel brukes larvicider for å drepe insektlarver og larver. Samtidig ødelegger ovicider insektegg og dreper også flått.

Klassifisering av insektmidler: 4 virkningsmekanismer

insektmidler for bekjempelse av bladlus

Enten en eller flere kjemiske forbindelser fungerer som en del av et spesielt kjemikalie. Ved kontakt med et insekt forårsaker giften en viss reaksjon i kroppen. Som et resultat oppstår lammelse og skadedyrets påfølgende død..

Avhengig av virkningsmekanismen er midler for å kontrollere skadelige insekter delt inn i 4 grupper:

 1. Tarm. De gjelder for alle gnagende parasitter – møll, biller eller sommerfuglelarver. Det giftige stoffet begynner å virke bare når det kommer inn i fordøyelsessystemet: munn, mage og tarm.
 2. Ta kontakt med insektmidler. Kjemikaliene er formulert på basis av organofosfater, peritroider eller syntetiske stoffer. Giften trenger inn gjennom huden, så produktet sprøytes rett og slett over bladets overflate. Det forårsaker ikke brannskader, men det dreper thrips og bladlus..
 3. Fumiganter (luftveier). Insektet inhalerer damper / gasser fra insektmiddelet, noe som resulterer i lammelse eller blokkering av skadedyrets luftveier. De brukes ved alvorlig forurensning av territoriet / bygningen..
 4. Systemiske insektmidler. I dette tilfellet absorberer planten kjemikaliet og distribuerer det til alle fibre og vev. Dermed blir kulturen til en gift for skadedyr. Slike plantevernmidler virker imidlertid gradvis.

Kontaktmedisiner har en ulempe. Etter regn, dugg eller tåke vaskes den giftige blandingen av plantene. Derfor utføres behandlingen i tørt vær..

skadedyrbekjempelse

Den gitte karakteristikken er relativ, fordi produsenter ofte produserer medisiner med komplekse effekter. Derfor grupperes de ofte i henhold til deres kjemiske sammensetning. Spesielt populær er insektmidler for kontakt-tarmvirkning, siden de ødelegger skadedyr av ikke bare en art, men flere.

Systemiske insektmidler er delt inn i 3 kategorier, avhengig av tiltenkt bruk. Acaricider brukes til å bekjempe flått, men nematicider og anthelmintika brukes mot runde hjerter og parasitter..

Den kjemiske sammensetningen av insektmidler er en rik arv fra verdensvitenskap

insektmidler med forskjellig kjemisk sammensetning

Produsenter kan skaffe den aktive ingrediensen på en rekke måter. De bruker kobber, kvikksølv, svovel, barium eller fluor som uorganiske forbindelser. Noen produkter produseres på grunnlag av avfallsstoffer fra soppsporer, så vel som planter eller andre mikroorganismer. De inkluderer både pretriner og avermektiner. Bruken av organiske insektmidler er imidlertid en markedsleder..

Disse stoffene er av tre typer:

 1. Peritroids. De har en selektiv effekt, derfor er de trygge for varmblodige dyr. De trenger dypt inn i kutikulaen av planter og blir beholdt i den lenge. På grunn av denne funksjonen brukes de ved svært lave temperaturer. Dessverre blir insekter raskt vant til dem og til og med utvikler immunitet..
 2. Organofosfatinsekticider (FOS). De har en høy initial toksisitet (aktivitetsperiode fra 10 til 40 dager) og har en nevroparalytisk effekt. Forbindelsene er i stand til raskt å brytes ned i jord / vann til giftfrie produkter. Forbruket av stoffet er ubetydelig.
 3. Organoklor. Den giftige forbindelsen påvirker nervesystemet og blokkerer passering av nerveimpulser. Lammelse med påfølgende død oppstår ikke umiddelbart, men innen en uke. COS oppløses godt i fete, oljeaktige blandinger, men svært dårlig i vann.

FOS-baserte preparater har endene “-thion” og “-phos”. Dette bidrar til å umiddelbart identifisere dem blant “konkurrentene”. På grunn av den høye toksisiteten har imidlertid WHO forbudt bruk av noen organofosfater..

phos -klassifisering

Også i klassifiseringen av insektmidler er det en annen gruppe – neonicotinoider. De oppnås ved å trekke ut giftige stoffer fra tinkturer av tobakk eller makhorka. Når de kommer inn i skadedyrets kropp, har de en lammende effekt på nervesystemet, og forårsaker ofte overspenning. Dette fører til nedsatt koordinering av bevegelser og respirasjonsrefleks, samt kramper og diaré. Preparatene er effektive i kampen mot gnagende, jordmessige og sugende skadedyr: løvhopper, bladlus, thrips, Colorado potetbille, nøtteknekker, snegler og betespon.

fosforforbindelser

Fareklasse for insektmidler – sikkerhet først

risikoklassifisering

I tillegg til de noterte midlene, produserer produsenter også legemidler fra biologiske materialer. Når du lager dem, brukes frimerker med virus eller bakterier. Kjemikaliene har en langsom effekt på skadedyr, og hemmer gradvis de grunnleggende kroppsfunksjonene. De utgjør ingen fare for planter eller mennesker. Samtidig er disse midlene ikke egnet for massive skader på landinger. Derfor anbefaler eksperter å bruke mer giftige stoffer..

klassifisering av plantevernmidler etter fare

Fareklassen for insektmidler bestemmes av deres effekt på menneskekroppen. Dette tar hensyn til graden av kreftfremkallende og toksisitet til den aktive ingrediensen, samt reaksjonen av slimhinnen til den..

I utgangspunktet ble 4 grupper av slike legemidler identifisert:

 1. Spesielt / ekstremt farlig (ΙEN). Disse inkluderer giftige kjemikalier med eksponering for luftveiene. Slike fumiganter brukes bare i lukkede rom (uten opptak av mennesker), derfor anbefales det ikke å brukes i nasjonaløkonomien. Den maksimalt tillatte konsentrasjonen (MPC) er mindre enn 0,1 mg / m³. Holdbarhet – 2 år.
 2. Stor fare (ΙB). De er laget på grunnlag av et veldig giftig stoff – fenthion. Derfor er det forbudt for dem å bearbeide matvarer eller fôrvekster. MPC – 0,1-1 mg / m³. Holdbarhet – 6-24 måneder.
 3. Middels farlig (ΙΙ). Disse inkluderer pyretriner, som er mindre giftige for varmblodige dyr, og organofosfatinsekticider som dreper kaldblodige dyr. MPC – 1-10 mg / m³. Holdbarhet – 6-12 måneder.
 4. Lav fare (ΙΙΙ). De inkluderer avermektin, som brytes ned innen 5-7 dager. Dette er veldig viktig ved bearbeiding av frukt- og bærland. MPC – fra 10 mg / m³. Levetid opptil en måned.

Ekstremt farlige legemidler brukes bare i unntakstilfeller, og høyrisikomidler brukes under tilsyn av erfarne spesialister..

eksponeringsklassifisering

Flere komponenter i disse kjemikaliene kan ha mutagene effekter på menneskelige celler, vev og organer. Andre påvirker fruktbarheten til menn og kvinner. Giftige forbindelser forårsaker uopprettelig skade på mennesker og miljø. Epidemiologiske studier har vist at i områder der det er stor mengde insektmidler (opptil 0,7 kg / ha), blir barn født med medfødte misdannelser.

divisjon etter kumulasjonsgrad

Funksjoner ved bruk av insektmidler – viktigheten av forsiktighet

applikasjonsfunksjoner

De fleste kjemikalier produseres i form av flytende løsninger, pulver eller granulat. Det produseres også spray og fargestifter. Les instruksjonene nøye før du begynner å etse. Produsenter lager separat forberedelser til hagen, innendørs avlinger og grønnsakshager.

Det er 4 metoder for bruk av plantevernmidler:

 • sprøyting;
 • røyking – damp og gassinstallasjoner;
 • pollinering;
 • agn i form av granulat, pulver.

Den siste typen insektmiddel påføres jorden under graving eller luke. Flytende konsentrater fortynnes gradvis. En tredje del er skilt fra det nødvendige volumet av væske. Den nødvendige mengden kjemikalier oppløses i den, blandes, og deretter innføres manglende vannmengde. Behandlingen anbefales å utføres umiddelbart etter klargjøring. Løsningen mister sin effektivitet innen 30-60 minutter.

sikkerhetstiltak ved arbeid med insektmidler

Husholdningens insektmidler brukes med særlig forsiktighet, siden de har direkte kontakt med mennesker. Kan komme i kontakt med hud eller luftveier.

Riktig tilberedt vann vil bidra til å øke effekten av insektmiddel. Velg en væske med en nøytral eller svakt sur reaksjon (5,5-7 pH). I alkaliske blandinger mister plantevernmidlet sine egenskaper. Derfor legger noen gartnere til litt sitronsyre (5 g / 10 L) eller eddik (9%, 5 ml / 10 L). Væsketemperaturen skal være mellom 10 og 16 ° C. I kaldt vann reduseres stoffets løselighet med en størrelsesorden.

utarbeidelse av arbeidsløsning

Denne klassifiseringen av insektmidler vil hjelpe gartneren med å finne det middelet som best vil hjelpe ham med å takle horde av insekt skadedyr..

Skadedyrbekjempelse med insektmidler – video

https://www.youtube.com/watch?v=nDnKiUmqI40

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo