15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vær forsiktig – falsk skum

falsk skum Falsk skum fra stropharia -familien er en fremtredende representant for giftige sopp, som er svært farlig for menneskers helse. Det er lett å forveksle det med spiselige sopp, så nybegynnere soppplukkere bør være veldig forsiktige når de plukker. Hvordan en falsk sopp ser ut, kan sees på bildet nedenfor..

Fake Foam Brick Red

falsk skum murstein rødt Det er en av de mest populære giftige soppene. Dette pseudo-skummet er forskjellig i diameteren på hetten, som varierer innen 4-8 cm. Sjeldne prøver kan nå 12 cm. Hetten til denne representanten for soppen kan være oval-konveks, som til slutt får en nedlagt form. Fargespekteret uttrykkes i følgende nyanser: mursteinrødt, gulbrunt, rødbrunt. Midten på hetten er nesten alltid mørkere og mer mettet enn kantene. Benhøyden kan være i området 6-10 cm, og bredden er omtrent 1,5 cm.

Denne typen soppslakt finnes i skog fra forsommeren til senhøsten. Overveiende mursteinrødt pseudoskum vokser på stubber av tørre løvtrær (noen ganger nåletrær).

dårlig luktDet skal bemerkes at et karakteristisk trekk ved et falskt murstein fra et spiselig er en ubehagelig lukt som kommer fra fruktkjøttet til en ødelagt giftig sopp. Ekte honningssopp skal lukte deilig selv når den plukkes. Dette er regelen nummer én å huske på.!

Det er ingen entydig mening om spiseligheten til denne soppen. I lang tid ble det ansett som giftig, da dukket det opp synspunktet at etter å ha kokt og tømt vannet, kan det fortsatt brukes til matlaging. I dag brukes det i mange land, for eksempel Tyskland, Italia, Canada, i mat. I vårt land er denne arten kategorisk anerkjent som uspiselig, fordi den har giftstoffer i sammensetningen og kan forårsake forgiftning. Hvis bare en liten mengde kommer inn i magen, oppstår diaré, kvalme og alvorlig hodepine..

Det er en oppfatning at det er mulig å utvikle immunitet mot giftige toksiner som finnes i den vurderte sopptypen. For å gjøre dette, bør du spise dem med jevne mellomrom i lang tid, hvoretter forgiftning ikke forekommer. Et ekstremt tvilsomt forslag, nesten som å spille roulette. Bedre å ikke risikere helsen din!

Candolls falske skum

Candolls falske skumDette er en annen fremtredende representant for uspiselige falske hornetter. Men til tross for tilstedeværelsen av farlige komponenter, bruker noen fortsatt det i mat. Den betingede spiseligheten til Psatirella (andre navn) ligger i nøye tilberedning før inntak..

Soppen kjennetegnes ved diameteren på en klokkeformet eller bred-konisk hette. Det kan være innenfor 3-8 cm. Etter en stund åpner hetten til et flatt utseende med en liten tuberkel i midten. Kantene er bølgete og sprukne. Den yngre generasjonen er gulbrun i fargen. Når de er tørre, blir de kremhvite, brytes lett.

gardin av falske honning agaricsPlatene er klebende, tykke og tynne. De har en tendens til å endre kontrasten når de modnes, fra hvitt til porfyr. Mørkebrune hetter er merket med lysere kanter, der hengende lyse filmer (restene av sengeteppet) er plassert.

Den kjøttfulle delen av Psatirella har praktisk talt ingen spesiell smak og lukt, den er veldig tynn og skjør. Folk kommer noen ganger over navnet på den skjøre kandolla, som er forbundet med sin sterke skjørhet. Høyden på soppbenet kan nå 9 cm, og bredden – 0,6 cm. Den har en glatt overflate som tykner i bunnen eller har et rhizomvedheng.

Det er mulig å møte Candollu falske skum i skogene fra mai til slutten av oktober. Sopp sprer seg i grupper på treet av løvfellende eller barrtrær. Noen ganger kan de også bli funnet på levende trær..

Beskrivelse av falskum svovelgult

falsk skum svovelgultDenne arten tilhører også kategorien farlige giftige sopp, som er veldig lett å forveksle med de spiselige representantene for soppriket. Det skal bemerkes at nyttige sopp og falsk skum er veldig glad i å sameksistere, noe som medfører en enda større fare for uoppmerksomme eller uerfarne soppplukkere.

Svovelgult falsk skum er mer vanlig ikke bare i skog, men også i fjellområder. Det vokser nesten alltid i gruppesammensetning i form av hele bjelker.

vokser på gamle stubberFavoritt distribusjonssteder:

  • gamle stubber;
  • tørre trær;
  • ødelagte grener og stammer som ligger på bakken.

Den bærer maksimal frukt i august-september, men en stor kjærlighet til varme gir den muligheten til å vokse om høsten til slutten av november..

Hatten har en konveks form, og dens diameter når 6 cm. Etter hvert som den vokser, retter den seg. Den har en særegen nyanse: gul på toppen, rødlig i midten, gulgrønne nedre kanter. Platene er hvitaktige og kremgule (hos unge dyr), i eldre sopp har de en blågrå tone. Kjøttet til soppen er lysegult eller hvitaktig, veldig bittert på smak og har en ubehagelig lukt.

Helserisiko

bærer frukt i august-septemberDet viktigste advarselsskiltet for soppplukkere er en grønnaktig eller oliven nyanse av hetten..

Sammensetningen av det svovelgule falske skummet inneholder harpiksholdige stoffer som påvirker ikke bare fordøyelseskanalen, men også andre menneskelige organer negativt. Derfor, når du forgiftes med disse falske soppene, oppstår det et slag mot hele kroppen, spesielt hvis det er et barn eller en eldre person. I noen tilfeller viser statistikk til og med dødsfall etter utbruddet av akutt gastroenteritt..

Forgiftning er ledsaget av:

  • alvorlig kvalme;
  • magesmerter;
  • svette;
  • tap av bevissthet;
  • svakhet;
  • svimmelhet;
  • kramper.

Giften i denne typen falsk skum påfører leveren og nyrene et sterkt slag. Effekten kan oppstå mellom 6 og 48 timer etter inntak. Det er fraværet av tidlige tegn på forgiftning som er årsaken til forsinkelsen i førstehjelp, som i 80% av tilfellene ender med døden..

Ved det første tegn på forgiftning med noen av sopptypene, bør ambulanse ringes umiddelbart. Før hun kommer, er det nødvendig på alle mulige måter å hjelpe til med å rense kroppen for giftige giftstoffer som har falt ned i den. Drikk et par glass kokt vann og en løsning av kaliumpermanganat for å fremkalle brekninger. Eventuelle avføringsmidler vil også gjøre susen..

Når du plukker sopp, bør du huske hovedregelen for soppplukkeren “å være 100% trygg på alle soppene du legger i kurven din.” Hvis prosentandelen av denne tilliten er 99,9%, er det bedre å gå forbi. Beskrivelsen av falske aldre, som presenteres ovenfor, lar deg gjøre det riktige valget..

Hvordan skille falske sopp fra høstsopp – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo