15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vær forsiktig, giftige sopp: et utvalg av kjente arter

giftige sopp Hva er det viktigste for en soppplukker som drar til skogen for å “jakte stille”? Nei, ikke en kurv i det hele tatt (selv om du også trenger det), men kunnskap, spesielt i forhold til hvilke sopp som er giftige og som du trygt kan putte i kurven. Uten dem kan en utflukt for en skogsnytt smidig bli til en presserende tur til sykehuset. I noen tilfeller vil det bli den siste turen i livet. For å unngå katastrofale konsekvenser, gjør vi oppmerksom på deg en kort informasjon om farlige sopp, som under ingen omstendigheter må kuttes. Se nærmere på bildene og husk hvordan de ser ut for alltid. Så la oss starte.farlige sopp

Les også artikkelen: soppparasitter eksempler med bilder og beskrivelser!

Den farligste soppen er den bleke paddepallen

død capBlant giftige sopp er det første stedet når det gjelder toksisitet og hyppighet av dødelig forgiftning den lyse grisen. Giften er motstandsdyktig mot varmebehandling, dessuten har den forsinkede symptomer. Etter å ha smakt soppen, kan du føle deg som en helt frisk person den første dagen, men denne effekten lurer. Selv om det tar dyrebar tid å redde liv, gjør giftstoffene allerede sitt skitne arbeid og ødelegger lever og nyrer. Fra den andre dagen manifesteres symptomer på forgiftning av hodepine og muskelsmerter, oppkast, men tiden går tapt. I de fleste tilfeller oppstår døden..

Selv bare for et øyeblikk å berøre de spiselige soppene i kurven, blir giftet fra paddepallen umiddelbart absorbert i hatter og ben og gjør naturens ufarlige gaver til et dødelig våpen.

Toadstool vokser i løvskog og ser i utseende (i ung alder) litt ut som champignon eller greenfinches, avhengig av fargen på hetten. Hetten kan være flat med en liten bule, eller den kan være eggformet, med glatte kanter og inngrodde fibre. Fargen varierer fra hvit til grønn-oliven, platene under hetten er også hvite. Det langstrakte benet ved basen utvider seg og er “lenket” inn i restene av en filmpose, som gjemte en ung sopp under, og har en hvit ring på toppen.

Når en paddepall er ødelagt, blir det hvite kjøttet ikke mørkere og beholder fargen.

Slike forskjellige fluesopp

Selv barn vet om de farlige egenskapene til fluesopp. I alle historier beskrives det som en dødelig ingrediens for å lage en giftig drikk. Alt er så enkelt: Den rødhodede soppen med hvite flekker, som alle så det på illustrasjonene i bøkene, er slett ikke et enkelt eksemplar. I tillegg til ham er det andre varianter av fluesopp som skiller seg fra hverandre. Noen av dem er veldig spiselige. For eksempel Caesar -sopp, eggformet og rødmende fluesopp. Selvfølgelig er de fleste artene fortsatt uspiselige. Og noen er livstruende, og det er strengt forbudt å inkludere dem i dietten..

Navnet “fluesopp” består av to ord: “fluer” og “pest”, det vil si død. Og uten forklaring er det klart at soppen dreper fluer, nemlig saften, som slippes ut av hetten etter at den er drysset med sukker.

De dødelige giftige fluesoppearter som utgjør den største faren for mennesker inkluderer:

 1. Giftig (rød). Vokser i skog under bjørker og graner. Den kuleformede hetten er oftest lys rød, selv om det også er oransje varianter. En rik spredning av store vekster er synlig over hele overflaten, men de er svake å holde og vaskes av etter regn. Tett hvitt kjøtt, med en knapt merkbar sopparoma. Det hvite benet er høyt, sterkt og kraftig, med restene av hetten i form av flak (også hvitt).fluesopp
 2. Panther (leopard). Den lever blant furuene og kjennetegnes ved sin karakteristiske brunlige flekkdeksel med hvite utvekster. Massen er hvit, vassen, lukter fersk reddik. Benet er kremfarget, dobbeltringet i bunnen, veggene er ganske tykke, men inne har de et hulrom.fluesopp
 3. Hvit stinkende (ofte kalt soppplukkere hvit paddepall). Den vokser blant åsene i løvskog, er preget av en spesifikk hvit farge på hele soppkroppen og en skarp lukt av blekemiddel, som den er oppkalt etter. Overflaten på hetten er oftest blank, men noen ganger er store hvite flak synlige på den. Den lange stammen er nesten alltid buet, med en tuberøs base.fluesopp hvit stinkende
 4. Lysegul (sitron). Vokser hovedsakelig på sandjord. Bærer av en gul hatt med glatt hud, noen ganger er sjeldne hvite flak synlige på den. Det lette benet er knebøy og skjørt, med en tykk ring nederst.fluesopp lys gul

Liten, men dødelig, fillete sopp

fiberDen giftige soppen fikk navnet sitt for sin særegne struktur: ofte er hetten, hvis overflate er dekket med silkeaktige fibre, også dekorert med langsgående sprekker, og kantene er revet. I litteraturen er soppen bedre kjent som en fibrøs sopp og har en beskjeden størrelse. Benets høyde er litt mer enn 1 cm, og hattenes diameter med en utstående tuberkel i midten er maksimalt 8 cm, men dette forhindrer ikke at den forblir en av de farligste.

Konsentrasjonen av muskarin i fibermassen overstiger rød fluesopp, mens effekten er merkbar etter en halv time, og i løpet av et døgn forsvinner alle symptomene på forgiftning med dette toksinet.

Vakker, men “drittsopp”

falsk verdiDette er akkurat tilfelle når tittelen samsvarer med innholdet. Det er ikke for ingenting at en falsk Valui -sopp eller en pepperrot -sopp ble kalt av folket med et så uanstendig ord – ikke bare er den giftig, men også fruktkjøttet er bitter, men lukten er rett og slett ekkel og slett ikke sopp. Men på den annen side er det takket være sin “aroma” at det ikke vil være mulig å sette seg inn i tilliten til en soppplukker under dekke av en russula, som Valui er veldig lik..

Det vitenskapelige navnet på soppen høres ut som “klebrig hebelom”.

Falske valui vokser overalt, men oftest kan det sees på slutten av sommeren på de lette kantene av barskog og lauvskog, under en eik, bjørk eller osp. Hetten til en ung sopp er kremhvit, konveks, med kantene gjemt ned. Med alderen bøyes senteret innover og mørkner til en gulbrun farge, mens kantene forblir lyse. Huden på hetten er vakker og glatt, men klissete. Bunnen av hetten består av påhengende plater med gråhvit farge i unge Valuev, og skitten gul i gamle prøver. Det tette bitre kjøttet har en tilsvarende farge. Benet til den falske dyrebare er ganske høyt, ca 9 cm. Ved foten er det bredt, deretter avsmalnet oppover, dekket med en hvit blomst, lik mel.

Et karakteristisk trekk ved “pepperrot -soppen” er tilstedeværelsen av svarte flekker på platene.

Giftig tvilling av sommer honning agarics: svovel-gul honning agaric

svovelgul honningssoppAlle vet at sopp vokser på stubber i vennlige flokker, men det er en sånn “slektning” blant dem, som utad praktisk talt ikke skiller seg fra velsmakende sopp, men forårsaker alvorlig forgiftning. Dette er en falsk svovelgul sopp. Giftige tvillinger lever i små grupper på rester av treslag nesten overalt, både i skog og i lysninger mellom åker..

Soppen har små hetter (maks 7 cm i diameter), grå-gul i fargen, med et mørkere, rødlig senter. Massen er lett, bitter og lukter vondt. Platene under hetten er godt festet til stammen; i den gamle soppen er de mørke. Det lette beinet er langt, opptil 10 cm, og består jevnt av fibre.

Det er mulig å skille mellom “god” og “dårlig sopp” med følgende funksjoner:

 • den spiselige soppen har skalaer på hetten og beinet, men den falske soppen har dem ikke;
 • Den “gode” soppen er kledd i et skjørt med et bein, den “dårlige” ikke.

Satanisk sopp forkledd som boletus

satanisk soppDet massive beinet og det tette kjøttet til den sataniske soppen får den til å ligne en porcini -sopp, men å spise en så kjekk mann er full av alvorlig forgiftning. Boletus satanisk, som denne arten også kalles, smaker ganske godt: verken du lukter eller bitterheten som er karakteristisk for giftige sopp.

Noen forskere tilskriver det til og med betinget spiselig sopp, hvis den utsettes for langvarig bløtlegging og langvarig varmebehandling. Men ingen blir tatt for å si nøyaktig hvor mange giftstoffer kokte sopp av denne typen inneholder, så det er bedre å ikke risikere helsen din.

Utad er den sataniske soppen ganske vakker: den gråhvite kjøttfulle hetten, med en svampaktig gul bunn, som blir rød over tid. Formen på benet ligner på en ekte spiselig boletus, like massiv, i form av en tønne. Under hetten blir beinet tynnere og blir gult, resten er oransje-rødt. Kjøttet er veldig tett, hvitt, rosa bare helt nederst på benet. Unge sopp lukter godt, men gamle prøver avgir en ekkel lukt av ødelagte grønnsaker.

Du kan skille mellom satanisk smerte og spiselig sopp ved å kutte fruktkjøttet: ved kontakt med luft får den først en rød fargetone og blir deretter blå.

Griser – sopp som ser ut som melkesopp

grisete tynnTvister om grisens spiselighet ble stoppet på begynnelsen av 90 -tallet, da alle disse soppene offisielt ble anerkjent som farlige for menneskeliv og helse. Noen soppplukkere til i dag fortsetter å samle dem for å spise, men dette er på ingen måte verdt å gjøre, siden svinetoksiner kan samle seg i kroppen og symptomer på forgiftning ikke vises umiddelbart.

Utad ligner giftige sopp melkesopp: de er små, med knebøyde ben og en kjøttfull avrundet hette med en skitten gul eller gråbrun farge. Hattens senter er dypt konkav innover, kantene er bølgete. Fruktkroppen er gulaktig i snitt, men mørkner raskt fra luften. Griser vokser i grupper i skoger og plantinger, spesielt de elsker trær som er felt av vinden, som ligger blant jordstenglene.

Det er mer enn 30 varianter av svinekjøttøre, som sopp også kalles. Alle inneholder lektiner og kan forårsake forgiftning, men den tynne grisen blir anerkjent som den farligste. Hetten til en ung giftig sopp er glatt, skitten oliven og blir rusten over tid. Den korte stammen har en sylinderform. Når soppkroppen er ødelagt, høres en klar lukt av råtnende tre.

Slike griser er ikke mindre farlige:

 1. Olkhovaya. Hetten er brungul med små skalaer, kantene er litt pubescent, trakten er liten. Benet er kort, avsmalnende nedover.orgris
 2. Tykk. Den fløyelsbrune hetten er ganske stor og ser ut som en tunge. Benet er litt uklart, nesten alltid festet ikke i midten, men nærmere kanten på hatten. Massen er vassen, luktfri.feit gris
 3. Øreformet. Det lille benet smelter sammen med en hard hette i form av en vifte av mørk gul farge med en brun fargetone. Vokser på barskogstubber og dekk.øregris

Giftige paraplyer

Langs veier og veikanter vokser slanke sopp i overflod på høye tynne ben med flate, vidåpne hetter som ligner en paraply. De kalles paraplyer. Hetten, faktisk, når soppen vokser, åpnes og blir bredere. De fleste varianter av paraply sopp er spiselige og veldig velsmakende, men det er også giftige prøver blant dem..

De farligste og vanligste giftige soppene er følgende paraplyer:

 1. Kamformet. Den rødlige, flate hetten på den voksne soppen har en liten bule i midten. Hele overflaten er dekket med sparsomme oransje kamskjelllignende skalaer, og det er en liten utkant langs kanten. Benet er hult, tynt, gulaktig, ringet inn i ung sopp, men ringen bryter raskt.kam paraply
 2. Kastanje. Den kjennetegnes av en mørkere, nesten brun farge på hetten og et stort antall uttalte skalaer, også av en mørk farge. Det lange beinet med rødaktig kjøtt har en lignende farge..paraply kastanje

Giftige rader

Ryadovka sopp har mange varianter. Blant dem er det både spiselige og veldig velsmakende sopp, og ærlig talt smakløse og uspiselige arter. Og så er det veldig farlige giftige rader. Noen av dem ligner deres “ufarlige” slektninger, som lett vil villede uerfarne soppplukkere. Før du går inn i skogen, bør du se etter en person som partner. Han må kjenne alle finesser i soppvirksomheten og kunne skille “dårlige” rader fra “gode”.

Ryadovokens andre navn er snakkere.

Blant de giftige snakkerne er en av de farligste, som er i stand til å forårsake død, følgende rader:

 1. Hvitaktig (aka misfarget). Når det gjelder innholdet av giftstoffer, er det foran giftig fluesopp, spesielt rødt. Vokser på plener. Unge sopp har en litt konveks hvit hette. Over tid flater det ut, og i gamle rader svinger det i motsatt retning. Den lave, tynne stilken og fibermassen er hvitfarget, som ikke mørkner etter kutting.raden er hvitaktig
 2. Tiger (aka leopard). Vokser på kalkholdig jord blant bartrær og løvfugler. Den grå hetten er bøyd nedover; over hele overflaten er det rikelig, mørkere skalaer. Platene under hatten er også tykke og hvite. Benet er litt lettere, monokromatisk, uten flak, innsnevret i bunnen. Fruktkjøttet er fast, lett gulaktig, avgir mellukt.tigerrekke
 3. Spiss (den er mus eller brennende skarp). Vokser i barskog, preges av tilstedeværelsen av en karakteristisk skarp topp og en skinnende grå hud på hetten. Benet er langt, hvitt, med en gul fargetone som dukker opp ved roten (sjelden rosa). Fruktkroppen er hvit, luktfri, men med en veldig skarp smak. Du trenger ikke prøve!muserad

Gallesopp: uspiselig eller giftig?

gallsoppDe fleste forskere klassifiserer gallesoppen som uspiselig, siden selv skoginsekter ikke tør smake på den bitre massen. Imidlertid er en annen gruppe forskere overbevist om at denne soppen er giftig. Når du spiser tett fruktkjøtt, skjer det ikke død. Men giftstoffene i den i store mengder forårsaker kolossal skade på de indre organene, spesielt leveren..

Folk kaller soppen gorchak for sin særegne smak..

Dimensjonene til den giftige soppen er ikke små: Diameteren på den brun-oransje hetten når 10 cm, og det kremrøde benet er veldig tykt, med et mørkere maskeaktig mønster i den øvre delen.

Gallsoppen ser ut som en hvit sopp, men i motsetning til sistnevnte blir den alltid rosa når den går i stykker.

Skjør, preget myrgallerina

myrgalleriI de sumpete områdene i skogen, i tykkene av mose, kan du finne små sopp på en lang tynn stilk – myrgalleri. Et knekkbart lysegult ben med en hvit ring på toppen kan lett slås ned selv med en tynn kvist. Dessuten er soppen giftig, og du kan fortsatt ikke spise den. Gallerinas mørk gule lue er også skjør og vannaktig. I ung alder ser det ut som en bjelle, men retter seg deretter ut og etterlater bare en skarp bule i midten.

Dette er ikke en komplett liste over giftige sopp, i tillegg er det fortsatt mange falske arter som er lett å forveksle med spiselige. Hvis du ikke er sikker på hvilken sopp som er under føttene dine, kan du gå forbi. Det er bedre å lage en ekstra sirkel gjennom skogen eller reise hjem med en tom lommebok enn å lide av alvorlig forgiftning senere. Vær oppmerksom, ta vare på helsen din og helsen til dine nærmeste!

Video om de farligste soppene for mennesker

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo