15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan svartmelksopp ser ut og hva er deres smak

svart melksopp Svartmelksopp er uvanlig sopp på mange måter. Deres viktigste kjennetegn fra sine brødre er hattenes oliven-svarte farge. På dette grunnlaget er de utstyrt med et dusin forskjellige navn – chernukha, sigøynere, chernushka, svart reir, svart leppe og andre. Fra et vitenskapelig synspunkt er svart melk sopp klassifisert som betinget spiselig sopp. Men soppplukkere setter pris på denne typen melkesopp for sin unike aroma, gode smak, lange høstsesong og overflod.

Hovedtrekk

russula sopp Svart melksopp tilhører russula -familien av slekten Millechnikov. Kjøttet deres er tett og lett, og på kuttet frigjøres juice umiddelbart, som melk. Små sopp er dekket av slim, voksne er tørre og grove å ta på. I en eller to dager er hetten konveks med kanter buet innover. Etter hvert som den vokser videre, retter kantene på hetten seg, og den får den riktige traktformede formen. Soppen brytes lett ned og blir alltid mørkere på skader. Ormer infiserer vanligvis bare gjengrodde prøver..utseendet til et svart bryst

Svart melksopp – foto og beskrivelse:

  1. Hatt. Den er flat i form, deprimert mot midten i form av en trakt. I diameter når den fra 5 til 20 cm, ganske kjøttfull. Skyggen på hetten varierer fra mørk brun til blåaktig svart.
  2. Bein. Glatt og rett, ikke veldig høy, i store prøver overstiger den ikke 8 cm. Den er bred, men litt smalere mot bunnen. I unge sopp er beinet solid, så blir det hult inni. Sammenlignet med hatten er skyggen et par toner lysere.
  3. Masse. Tett, men sprø. Den er hvit i fargen, men på kuttet blir den umiddelbart brun og skiller ut melkesaft. Denne væsken er etsende og bitter, på grunn av den er soppen betinget klassifisert som spiselig. I gamle melkesopp blir kjøttet løst.
  4. Plater. Lett og tynt, ofte plassert. Etter hvert som soppen modnes, blir de gule, og etter deformasjon blir de mørkere..

Hvor møtes svartmelksopp?

svart melksopp i skogenSvart sopp vokser vanligvis i modne blandede skoger og bjørkeskoger. Samlingen avhenger av hvilket tre klumpen vokser under. Ofte gjemmer disse soppene seg i høyt gress, hovedsakelig nær bjørker og asp. Deres mørke nyanse fungerer som en god forkledning. De gjemmer seg under løvverk, mose eller rett og slett i fuktig jord. Det er ikke lett å finne disse soppene, du må ta en god titt og rive ut de oppmerksomhetsfangende “støtene”.

Mange grupper med melkesopp dukker opp etter kraftig regn, vokser enkeltvis under tørke.

Melkesopp er en av få sopptyper som finnes i granskog. De foretrekker de gjengrodde jordstenglene til gamle graner, der det er nok lys og fuktighet hele tiden er tilstede. Her merkes de mye bedre, ettersom de er synlige over de fallne nålene og skiller seg fra fargen. De vokser i grupper, derfor, når du ser en sopp, bør du se deg rundt, siden andre familiemedlemmer må være i nærheten. Sesongen deres starter i juli måned. Disse soppene er ikke redde for frost, derfor vokser de til sent på høsten, til den første snøen faller..

Smaksegenskaper

salt svart melk soppMelkesopp er rik på protein, sporstoffer, vitaminer. De har lavt kaloriinnhold, men har høy næringsverdi. De er ikke egnet for steking, men de er ideelle for salting. Selv etter langvarig behandling forblir fruktkjøttet i den svarte melksoppen elastisk og tett, derfor knaser det på tennene. Disse soppene beholder formen og ser alltid vakre ut på bordet. De har en unik “sopp” aroma, og smaken er rik og lys.

Melkesopp regnes som kosthold, så det er nyttig å inkludere dem i dietten til diabetikere, idrettsutøvere, overvektige.

Den beste smaken av svarte sopp vises på scenen når hetten fortsatt er liten og bare begynner å danne en trakt. I dette øyeblikket er kantdelen fortsatt bøyd innover, og platene er jevne og har en lys nyanse. Store prøver akkumulerer det kreftfremkallende noncatorin og blir bitre i smaken. Når du angriper en stor gruppe, bør du ikke være grådig. Det er verdt å samle bare unge representanter, og det er bedre å la de gamle ligge i skogen..

Innkrevings- og anskaffelsesregler

samling av svart melksopp i skogenDet er omtrent 20 typer sopp, de finnes i overflod i Sibir og Ural, i Volga -regionen. De foretrekker fuktig sandjord, litt forhøyede og godt opplyste områder. Hver soppplukker vet hvordan melkesopp vokser på disse stedene. Tross alt er en sterk og velsmakende sopp et virkelig funn for en gourmet! Bare unge sopp er egnet for mat, hvis hette ikke har nådd en diameter på 8-10 cm. De høstes på forskjellige måter – de blir kokt, saltet, syltet. Ulike typer melkesopp kombineres med hverandre, slik at de kan marineres sammen.

Du bør ikke være redd for å samle svart melk sopp, siden de ikke har giftige kolleger.

De oppsamlede soppene sorteres ut, rengjøres for løvverk og grener. Deretter skylles de grundig i et basseng til vannet er klart. For å fjerne bitterhet må de være gjennomvåt.. dynke svart melkSoaking nigella tar lengre tid enn andre typer. Den optimale bløtleggingsperioden er 4-5 dager; vannet bør skiftes to ganger om dagen. For endelig å bli kvitt bitterheten, kokes sopp i en time i to farvann.

Du må suge melkesoppene ved å plassere dem under undertrykkelse. Da vil alle soppene være under vann og vil ikke ødelegge smaken av hjemmelaget salting..

Svart melksopp er ideell for hermetikk. Salt dem kalde og varme, oftest hele eller bare hetter. Hvis mange sopp blir samlet, blir de tilberedt i en tønne på gammeldags måte, det vil si at de legges i lag og drysses med salt. Når de er ferdige, får de en rik lilla nyanse. Svart melksopp er sprø og krydret etter smak, den er egnet for tilberedning av forskjellige forretter og salater, hodgepodge. Det er best å servere dem alene med løk og duftende solsikkeolje..

Hvor giftig

fat soppI Russland samler de og spiser melkesopp fra gammelt av. Svart melk sopp regnes som en ekte delikatesse, som vertinner legger på bordet utelukkende på helligdager. På grunn av det uvanlige utseendet er det nesten umulig å forveksle det med andre sopp. Som alle Millers er den konvensjonelt klassifisert som spiselig. Du bør imidlertid ikke være redd for denne soppen. Når den tilberedes riktig, forblir en minimum av bitterhet og skadelige stoffer i den. Den negative effekten kan bare vise seg hvis melkesoppen blir spist konstant og i store mengder..

Varm salting av svart melksopp – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo