15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sopp til bordet ditt

sopp sopp Blant elskere av stille jakt er det mange kjennere av tidlig høst. Blant de mange artene er honningssopp spesielt etterspurt. Den mest ærbødige holdningen er observert overfor vårens sort. Når sesongen ennå ikke har begynt, er disse soppene en velsignelse for soppplukkere..

Honningssopp: hovedtyper

honning agarics i skogen Mange vet ikke hva sopp er og omgår dem ofte. Disse soppene vokser hele sommeren og til midten av høsten. De er betinget spiselige. Vekst skjer på mosekull og på steder med høyt fuktighetsinnhold. De finnes på knuste stubber eller på overliggende fremspring av trerøtter. Spesielt eik, hornbjelke, bøk, alm, lind og andre. De vokser enten som en koloni eller som enkeltindivider. Smaken av sopp er høy. Det er dette som vekker økt interesse blant kulinariske spesialister..

Før du begynner å plukke sopp, må du lære å skille mellom spiselig og uspiselig..

I tillegg til våren, er honning agarics vanlige på våre breddegrader:

 • vinter;
 • sommer;
 • høst;
 • bulbous;
 • mørk.

vintersoppAlle disse artene er forent ved å tilhøre samme slekt og lignende morfologiske trekk. Honningssopp egner seg godt til varmebehandling, og er kompatibel med andre sopp.

tilberede honningssoppVanligvis blir de stekt i en panne, kokt i vann og også syltet. Honningssopp inneholder aktive stoffer i store mengder og kan godt betraktes som mat med nyttige egenskaper. De hjelper til med å samle kroppens reserver i kampen mot ulike infeksjoner, og funksjonaliteten til det kardiovaskulære systemet forbedrer ytelsen betydelig. En positiv effekt på arbeidet i mage -tarmkanalen ble notert.

Langsiktig bruk av honning agaric, ifølge erfarne soppplukkere, bidrar til å forbedre kroppens generelle tilstand, styrke immuniteten. De sier at selv med rennende nese blir folk mindre syke..

Honningssopp er rik på vitaminer, spesielt riboflavin, tiamin, askorbinsyre. Sink og kobber er også rikelig. Næringsverdien er preget av en stor prosentandel fiber, karbohydrater og proteiner. Det er derfor de blir satt pris på..

Honningssopp – sopp som kan samles hele året

honning agarics gardinTyper spiselige sopp:

 1. Vinter. De har en åpen hetteform, de ser skinnende ut på grunn av limbelegget. Voksne sopp er rusten gul. Diameteren på hetten når 9 centimeter. De har god smak. De kan brukes til både konservering og tørking. De vokser på stubber av poppel, selje, lind eller bjørk alene eller kolonialt. Myceliet til denne soppen har en regenererende evne, derfor begynner den å bære frukt under tining. Du kan samle vintersopp fra oktober til desember.vintersopp
 2. Sommer. Den har et relativt tykt og tett ben, der en halvkuleformet lukket hette er kronet. Fargen er mørk rød, blir brun. Frukttoppen er sommer, som navnet tilsier.sommer sopp
 3. Høst. Utad er de litt forskjellige fra sommeren. Og hovedfunksjonen er tilstedeværelsen av et skjørt på tette, lyse ben i forhold til hetten. Massen er hvit og porøs. Den løkformede honningssoppen har en kjøttfull brungul hette. Benet er også tett og når ti centimeter i lengde. Dette gjør den visuelt større sammenlignet med andre colib. Innsamlingstiden for høstsopp begynner i august..høst sopp
 4. Eng. Ofte kalt eng, nellik, marsmius og negniyuchkin. Diameteren på hetten til en voksen sopp når 9 cm. Engsopp er gul, men det er også brunrøde. På varme dager kan hatten falme av solen. Ved kontakt med vann får den en kremaktig nyanse. Samlingen av slike sopp utføres i vårens siste måned..engsopp
 5. Fatlegs. De er forskjellige i en hette, som har en halvkuleform, opptil 8 cm i størrelse. Benet er tykt, ca 8 cm i høyden. Den øvre delen er grå i fargen, og kjøttet er snøhvit. Sopp har en rik aroma. Samling av fettbenet honning agaric utføres fra august til oktober. De vokser ofte i store grupper, men ikke i grupper..fettbeinte honningssopp

Slimy sopp tilhører gruppen spiselige sopp. Soppplukkere kalles ofte mucosal udemansiella. Hvis artene ovenfor har en rik aroma, er disse soppene praktisk talt smakløse. Diameteren på hetten varierer fra 2 til 8 centimeter. Hatten er hvit og beinet er gjennomsiktig.

Vårsopp og deres særegenhet

vårsoppVårsopp (latinsk navn Collybia dryophila) er den tidligste av soppen. De begynner sin vekst fra midten av mai. Tilhører slekten Colibius, som inkluderer rundt 70 flere sopparter.

Tørre engsopp, ved kontakt med vann, er i stand til å re-produsere sporer for reproduksjon.

De kalles ofte:

 • tvilsomme penger;
 • colibia er eikeglad;
 • treelskende.

Utad ligner våren honning agaric den engen. Den halvkuleformede hetten har en diameter på 3 til cm. Over tid endres den til nedstiv eller konveks. Kantene er hengende. Fargen på en moden sopp er brun-oker, rødlig eller brungul.

moden soppNoen ganger kan du skille en rød fargetone, som til slutt endres til krem ​​eller brunaktig. Platene er vedheftende og smale, sitronhvite og ofte arrangert. Benet er tynt, opptil 5 cm langt. Fargen er som en hette, noen ganger er skyggen lysere. Fin fruktkjøtt med en utpreget sopparoma. Våren skiller seg fra uspiselig falsk honningssopp i en mykere struktur i beinet.

Når det gjelder nyttige egenskaper, er colibia dårligere enn de fleste av sine kolleger, og refererer til den fjerde kategorien.

Disse soppene kan fryses for langtidsoppbevaring, men de tilberedes best ferskt. For eksempel tar kokker honningssopp og rømme i et-til-ett-forhold, tilsett løk, dill og krydder etter smak. Stek soppen i en panne til all fuktighet fordamper, tilsett rømme og kok opp. Helles honningssopp med rømme i en tallerken, tilsett løk og krydder. Vanlig eddik eller eplecidereddik brukes som konserveringsmiddel og som tilsetningsstoff. Retten er klar til å spise. Kjennere har en gjenkjennelig delikat smak, som det er umulig å bryte løs fra.

furu soppFuru sopp er ikke mindre populær. I struktur ligner de slimhinner. Et særtrekk er hatten, som har en fløyelsaktig topp. Furu sopp av en rød-gul nyanse.

Et stort antall slike sopp finnes i løvskog fra begynnelsen av juli. Deres ulempe er tilstedeværelsen av en bitter smak..

Når du vet alt om sopp, kan du fylle på et ekte lager av mikroelementer. Med deres hyppige bruk vil du en gang for alle glemme mange sykdommer og mette kroppen din med viktige komponenter.

Samle høstsopp – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo