15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Landlige gjøremål i sengene i oktober

høst på sommerhuset Mot slutten av høsten har sommerboere det travelt med å fullføre all virksomhet i sengene, slik at den plutselige frosten ikke ødelegger planene deres. I tillegg til generell rengjøring i hagen og høsting av frukttrær, har du fortsatt mye arbeid i sengene..

Høsting av senkål

plukke sene kålsorter Fristen for å fjerne sen hvitkål er slutten av oktober-begynnelsen av november. Samle kålen med stilken og store blader festet til den. Dette er viktig fordi bladene beskytter kålen mot kulden. I tillegg kommer det fra dem en utstrømning av næringsstoffer til de indre bladene, og grønnsaken i seg selv blir søtere, bedre og sunnere..

Kål kan lagres i sin naturlige form til frost. For å gjøre dette, bind hodene på kål i par og heng dem på et tau i kjelleren eller pantryet..

Plukker poteter og høster tomater

høsting av poteterSenplanting av poteter bør høstes før den første frosten, og enda bedre før regntiden, som vanligvis begynner med ankomsten av november. Det er mer sannsynlig at rå avlinger råtner, selv om du prøver å lagre dem tørre..

Hvis du merker at potetene har tørkede topper, er det på tide å begynne å høste potetavlingen..

poteter til oppbevaringEtter hvert som høsten skrider frem, må frøpotetene sorteres. For full modning må han ligge i lyset i 3-4 dager. Ordne knollene på en pose og la dem være grønne.

Hvis du ikke har fjernet de siste tomatene, må du gjøre det nå. Når det kalde været begynner, vil den tynne huden på tomatene sprekke, og grønnsaken vil slutte å modnes og raskt forverres. Hele høstingen av tomater må legges i esker og, om mulig, slik at tomatene ikke kommer i kontakt med hverandre. Ikke plasser bokser for hverandre. Tomater må lagres i en etasjes lagring.

Planting av løk og hvitløk

plante løkEtter at du har høstet potetene dine, er det på tide å tenke på å tvinge ting. Den mest gunstige perioden for å plante løk er de første ukene i oktober. Deretter kan du fortsette å plante hvitløk..

Før du planter løken i bakken, anbefales det å varme den opp ved en temperatur på 30-40 grader. Klipp toppen av pærehalsen og suge den i varmt vann en stund. Deretter bør du plassere løken i burlap og oppbevare den i et varmt rom i 3-5 dager..

høsting av gulrøtterVent på mer eller mindre vedvarende kaldt vær før du planter hvitløk. Vi anbefaler deg ikke å begynne å plante. hvis temperaturen er mer enn 10 grader ute, kan du plante med hvitløk i samme periode:

  • rødbeter;
  • gulrot;
  • løksett;
  • selleri.

Når du planter avlingene ovenfor, anbefales det å øke antallet frø litt med forventning om at noen av dem kan dø av frost.

Frøforberedelse

Velg bare gode grønnsaker nøye for frøformering. Etter at du har samlet testiklene til forskjellige rotgrønnsaker, urter, kål, gulrøtter og andre planter, bør de plasseres i et godt ventilert område. For å gjøre dette må testiklene legges ut på et stykke papp. Fortsett deretter som følger:

  1. Vent til testiklene tørker grundig..
  2. Tørk testiklene grundig og sikt dem.
  3. Nok en gang må du sortere testiklene forsiktig og sile ut slagget. Fordel de resulterende frøene i små porsjoner i poser..

Ventilasjon og desinfeksjon av kjelleren

desinfisert kjellerFør du skal legge resultatet av oktoberarbeidet ditt i kjelleren, bør du også forberede det på dette, og oktober er den gunstigste måneden for dette. Undersøk pantryet ditt for sopp. Hvis en ble funnet, så skrap av vekstene med en stokk og deretter brenne. For å forhindre at soppen sprer seg ytterligere, må stedet der den ble funnet, behandles forsiktig med en løsning av natriumfluorid eller et antiseptisk middel.

Hvis kjelleren din var bygget av stein, og ikke av tre, anbefales det å brenne stedet der soppen samler seg med en blåselampe. Dette må gjøres forsiktig og om mulig raskt..

Kjellere med jordgulv bør også behandles godt. For å gjøre dette trenger du en løsning av kobbersulfat. Løsne jorda, behandle den, og bruk deretter riven igjen. I oktober må alle vegger i kjelleren behandles med kalk..

Omsorg for druer i oktober – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo