15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ampel petunia – en foss av skjønnhet og sjarm

ampel petunia Rosen er fortjent betraktet som dronningen i hagen. Men petunia er definitivt hennes første visepike! En av de mest interessante typer petunier er rik petunia, som har grasiøse langstrakte, hengende skudd med ekstravagante blomster. Det er umulig å overvurdere særegenheten og skjønnheten til den store petunien. Når vi har sett en jevnt svaiende foss av lyse blomsterkranser, er det umulig å glemme dette skuespillet. Ampel petunia kombinerer slike fantastiske kvaliteter som enkel upretensiøsitet og utsøkt skjønnhet.

Gitt særegenheten til rikelig petunia, vokser den vanligvis på balkonger, brukt til vertikal hagearbeid i en blomsterhage, når du dekorerer terrasser på kafeer og restauranter. Ampelous petunia ser organisk og elegant ut i alpine åser, hvor den vokser på bakken med sine lange stammer, med et stort antall blomster, perfekt setter av skjønnheten til andre planter og tiltrekker seg oppmerksomhet.

De beste variantene av petunia ampelous

En rekke varianter av rik petunia kan tilfredsstille smaken til enhver, selv den mest kresne dyrkeren. Varianter av rikelig petunia er ganske forskjellige. La oss dvele ved noen av dem:

 • Snødronningen, hybrid. Skjønnheten i snøhvite skumblomster med en unik aroma fortryller og skaper en følelse av letthet og renhet. Stenglene når 80 cm i lengde.
 • Diamantperler. Den delikate rosa fargen på blomstene fyller miljøet med friskhet og eleganse. Fatlengde 100 cm.
 • Petunia ampeløs “Explorer”. En av de vanligste typene. Har et bredt spekter av farger. Lengden på skuddene når en rekordstørrelse på opptil 1,5 m. Skuddets sterke struktur gjør at den tåler sterke vindkast. Blomstene er store, har en uvanlig voksaktig struktur som beskytter mot regn.
 • Laks feller fløyel. Har en veldig sjelden aprikosfarge, uvanlig for petunier. Ny sort utviklet av tsjekkiske oppdrettere.
 • Enkel bølge rød. Lengden på stilkene er 80-100 cm. Lyse røde knopper på grønne skudd skaper sjarmen til ferien og muntrer opp.
 • Petunia ampeløs “Ekaterina”, hybrid. Blomster med rik laksefarge med vener opptil 6 cm i diameter. En kaskade av magiske lyse farger skaper unik komfort og kos.
 • Petunia “Svetlana”. En rekke rikelig petunia med grasiøse, opptil 1 m lange, frodige, grene stilker. Bladene på middels petioles er ordnet i en vanlig rekkefølge. Blomstene er bølgete, traktformede, 5-5,5 cm i diameter, med lyse rosa årer.
 • “Mashenka”. Ampelsort med stammer opp til 80 cm lange, som henger ned i tett forgrenede stammer. Blader på petioles av middels lengde, ordnet i vanlig rekkefølge. Har traktformede blomster, 6-7 cm i diameter, lyserosa med lysegult senter.
 • Ramblin Neon Roses – en ekte skjønnhet, eieren av veldig spektakulære storblomstrede former. Det særegne med sorten er at den stiger bare 35 cm, men strekker seg til sidene med nesten en meter og faller i en kraftig kaskade.
 • “Svart velvet” Er en fantastisk hybrid som forvirrer tankene! Uvanlig fargede svarte blomster i fløyelsaktig nyanse, opptil 8 cm i diameter, dekker tett en sterkt forgrenet busk, 25-35 cm høy. Mystisk grasiøs og mystisk petunia er uvanlig vakker også i kombinasjon med andre varianter av ampel petunier.

Bilde av petunier med navn

Utforsker

Catherine

Varianter Mashenka og Svetlana

Neon Rose og Black Velvet varianter

Etter å ha blitt kjent med noen varianter av ampel petunier, for de som er ivrige etter å bli eieren av slik skjønnhet, kan de kjøpe en blomst i en butikk, eller du kan jobbe litt og vokse selv.

For å dyrke rik petunia må du umiddelbart ta i betraktning at dette er en lysende plante. Det anbefales å dyrke det på en sørvendt vinduskarme. Hvis dette ikke er mulig, er det nødvendig å gi ekstra belysning fra 14 til 20 timer om dagen..

Ampel petunia er dyrket av frø, dessuten av god kvalitet. De beste er frøene til vestlige produsenter, hvis kvalitet er blitt testet etter hvert. Etter å ha valgt den mest passende sorten, fortsetter vi med å plante

Petunia utvikler seg sakte, og for at den skal glede seg med blomstrende knopper til sommeren, må du begynne å plante veldig tidlig, helst i februar. Denne plantetypen foretrekker sand, lerjord for spiring, og for bedre blomstring må den forsynes med næringsrik, løs jord..

Hvordan dyrke ampeløs petunia fra frø?

For å så ampel petunia frø riktig må du følge flere prinsipper:

 • forberede en beholder der vi planlegger å plante frø;
 • tenne tilberedt jord i en stekepanne eller i en ovn;
 • hell jord i beholderen og søl den med en sterk løsning av kaliumpermanganat;
 • vent en stund til jorden tørker litt ut;
 • spred frøene forsiktig på jordoverflaten, uten å drysse på toppen;
 • dekk beholderen med glass og legg den på et mørkt, varmt sted;
 • når skudd vises, kan du fjerne dekselet og bestemme beholderen med skudd på et godt opplyst sted;
 • vanning utføres regelmessig når jorden tørker;
 • mineralgjødsel med høyt nitrogeninnhold påføres to ganger i måneden. Denne prosedyren er nødvendig for å sikre rikelig blomstring;
 • du kan transplantere ferdige frøplanter i mai, så snart trusselen om frost forsvinner.

Ved ytterligere omsorg for rikelig petunia bør spesiell oppmerksomhet rettes mot ømme spirer i den første måneden. I løpet av denne perioden er frøplanter spesielt utsatt for en sykdom som kalles “svart bein”.

Blackleg er en type soppsykdom som rammer unge frøplanter. Først etter klekking begynner de å råtne helt på overflaten, falle og tørke ut. For å unngå dette er det nødvendig å vanne med en svak løsning av kaliumpermanganat.

For å skape en frodig blomsterform må jorden i potten helles i flukt med kantene på potten, noe som forhindrer ytterligere brudd på de hengende grenene..

Under veksten av rik petunia er det tilrådelig å klype spirene. Denne fremgangsmåten fremmer spiring av nye skudd, noe som gir planten prakt og dekorativ effekt..

Video: mate ampel petunias frøplanter

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo