15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gartnerarbeid i hagen i oktober

Oktober bryr seg i hagen Sommersesongen er over, men det betyr ikke at det er på tide å lene seg tilbake. Oktober er forbindelsesleddet mellom sommer og vinter, noe som betyr at dette er på tide å forberede hagen din til vintering. Sommerboere har mye arbeid foran seg, så vi anbefaler at du er tålmodig..

Høsting av epler og pærer

sen høst Jo flere epleplasser i hagen din, jo mer arbeid skal gjøres i første halvdel av oktober. Sene varianter av epler og pærer bør plukkes nøye og pakkes for lagring. For at fruktene skal bevares så lenge som mulig, bør de avkjøles ved å plassere dem ved en temperatur på -2 til +7 grader. Det anbefales å lagre pærer ved en temperatur på +3 +7 grader. Ellers vil de ikke modnes og raskt forverres..

Før du lagrer den høstede fruktavlingen, må du sortere den nøye. Et eple eller en pære som er skadet av parasitter eller treffer bakken, skal kastes. Her er noen flere tips om hvordan du kan stable epler og pærer for vinteren:

  1. Del fruktene etter størrelse i små, mellomstore og store. Det er akkurat slik de skal fordeles mellom beholderne. Dette er viktig, fordi jo større frukten er, jo raskere modnes den og jo mer frigjør den stoffer som påvirker modningen av frukt i nærheten;
  2. Skyll frukten grundig før du legger den i beholderen;
  3. Før du legger dem i kjelleren, pakk beholderne med frukt i pappesker eller i gjennomsiktige plastposer.

Rengjøring av territoriet i hagen

stamme sirkel mulchingSikkert, midt i sommersesongen brukte du veldig lite tid på å rengjøre. Sommer og tidlig vil sannsynligvis underholde deg med andre hyggelige gjøremål. Men oktober er foran, noe som betyr at det er på tide å sette hagen din i stand og forberede den til vinteren..

Hvis du har unge frukttrær i hagen din, bør du først og fremst løsne jorden rundt dem med 10-15 cm. For dette trenger du en sterk høygaffel. Trestammene må være dekket av torv. I fravær kan du bruke sagflis eller kompost..

Hvis du ikke tidligere har påført fosfor-kaliumgjødsel på sirkler nær stammen, må dette gjøres i oktober for at trærne skal overleve vinteren lettere..

høstkalking av trærNoen flere typer generell rengjøring av hagen i oktober:

  1. Kalk hvit trærne. Før det bør de renses for død bark. Unge trær under fem år anbefales å blekes med en krittløsning. Mer modne trær males best med en løsning av kalk og leire, eller solkremmaling..
  2. Frigjør hagen for løvverk så mye som mulig med en rive.
  3. Ryd hagen for alle slags planteavfall, ugress, tørkede skudd av forskjellige busker eller trær. Du vil legge merke til hvordan den renoverte hagen vil glitre med nye farger.

Å plante frukttrær

plante frøplanter om høstenOktober er ikke bare en tid for å høste frukt, men også å plante trær for neste år. Det er ekstremt viktig å ha tid til å plante epletrær, pærer, plommer og mange andre frukttrær før hard frost begynner. Ellers vil alt arbeidet gå til spill..

I oktober kan du kutte av bakken av frøplantene i nærheten av bæret. Alle andre trær kan kuttes med våren, men dette må gjøres, ellers vil plantene ikke slå rot i jorda.

Når du merker at løvet på trærne har begynt å bli gult (og dette skjer vanligvis mellom september og oktober), forbered deretter en ureaoppløsning i forholdet 500 g væske til 10 liter vann. Spray bladene med løsningen for å frigjøre trærne fra soppsykdommer og skorpesporer..

Gjødsling av jorda

befruktningOktober er den mest gunstige måneden for gjødsling av jord med kompost eller gjødsel. Organisk materiale metter jorden med humus på best mulig måte, noe som gjør den mer gjennomtrengelig og smidig. Hvis de viktigste “ingrediensene” for befruktning er fraværende, kan du bruke en blanding av friske belgfrukter, gulrottopp, brennesle, tidligere hakket med en spade, og så videre. Det vil også være en god organisk gjødsel for jorda din.

Som jordbeskyttelse mot forskjellige skadedyr og soppsykdommer, kan du bruke stilkene til ringblomster og calendula, ryllik, kamille. De må også knuses og legges inn i jorden..

Beskjæring av busker

høstbeskjæring av buskerHvis du har rips- eller stikkelsbærbusker i hagen din, så kvitt deg med tørre og fortykkende grener i oktober. Bare frie grener kan spire og modne gode bær fullt ut.

Ikke la hamp stå i hagen om vinteren etter å ha kuttet trærne. Om vinteren hekker skadedyr i dem, som sikkert vil formere seg i plantene våre om våren..

Etter at alle de ovennevnte arbeidstypene er utført, kan du anta at hagen din er klar for overvintring, og du har beskyttet den mot alle slags skadedyr og sopp som blomstrer med vårens ankomst..

Vi jobber i hagen i oktober – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo