15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sommerboendes kalender november: hagearbeid

hage i november Høstingen er for lengst over, bladfallet har opphørt, og hyttehagen forbereder seg på begynnelsen av en lang hviletid. For at frukttrær og busker skal komme inn neste vår godt uthvilt, sterkt og sunt, må sommerboeren i november jobbe hardt.

November omsorg for trær og busker i hagen

rengjøring av blader og grener i hagen På de bare kronene, som aldri før, er det lett å se:

  • grener påvirket av lav, skadedyr;
  • ødelagte eller tørkede skudd;
  • steder for opphopning av insekter som allerede har samlet seg komfortabelt for vinteren.

På senhøsten har sommerboeren en flott mulighet til å forbedre hagen ved å fjerne alt som kan forårsake mange problemer neste år. Tørre kvister og sagede grener med spor av bosatte insekter brennes. I hagen, spesielt fra under kronene, samles fallne blader nøye og nøye, som blir et tilfluktssted for patogene sopp og alle slags skadedyr. De blir også sendt til bålet..

Stammer av modne trær, hvis dette arbeidet ikke har blitt gjort før, er hvitkalkede. Stammesirkler under trær er tett dekket av torv, nåler, halm, sagflis.

beskjære druer for vinterenFrøplanter som har kommet inn i hagen bare i år har veldig delikat bark og kan lide av solbrenthet. Derfor er det bedre å ikke vaske dem, men å dekke dem med spesielle deksler, nåletre grangrener, eller pakke dem inn i et tett fiberduk, etter å ha bundet og trukket sideskuddene til hovedlederen. Dette forhindrer kronen i å bryte under snøfall, beskytter mot frost, forræderisk vårsol og gnagere..

Vi må ikke glemme buskene. I november er det fortsatt mulig å grave og dekke druer, bjørnebær, noen termofile bringebær.

Hvordan inneholde og bruke snø i hagen

første snø i hagenDen første snøen som faller sent på høsten er kortvarig. Oftest smelter det raskt, men hvis du dekker stammene med det, vil til og med et lite fjærseng bidra til å beskytte buskens base, podesteder på frøplanter, voksne trær mot skader og sprekker i barken fra jordfrost. Et snødekke vil utfylle laget av humus, torv, kompost.

Jordbærsenger er verdt å sjekke ut i november. Etter regnet komprimeres jorden, en del av løvet vil visne. De blir tydelig synlige, spesielt på plantasjer som er transplantert om høsten, hevet over jorden, bare plantebaser. For ikke å stå overfor frysing av bæravlinger neste år, er sengene tett drysset med torv, halm eller vanlig jord blandet med råtnet kompost.

I hele hagen er det nyttig å plassere skjold for å fange snø og beskytte unge planter mot brudd. Hvis slike strukturer ikke ble forberedt på forhånd, ikke fortvil. Å stoppe den kalde luften og fange opp så mye snø som mulig, vil hjelpe grenene brettet i vindens vei. Selv i milde, snøfrie vintre vil snødrev vokse nær menneskeskapte barrierer. Snø fra dem er lett å kaste under kronene for å beskytte hageplanter..

Høsting av stiklinger av hagebruk

forberedelse av stiklinger for forplantning

Høstbeskjæring er en praktisk tid for å høste sunne årlige skudd for fremtidig poding. Frukttrær lagrer mange næringsstoffer om vinteren. De vil hjelpe stikkene til å overvintre godt og slå rot på våren på et nytt sted..

I november er eple, pære, kirsebær og andre typer steinfrukter stiklinger. Hvis høsten er varm, og løvet har falt nylig, er det ikke for sent å kutte stilkene av druer for vårplanting..

Plantemateriale høstes på en tørr, relativt varm dag, når de avskårne skuddene ikke kan fryse. Stiklinger er delt inn i varianter, samlet i bunter, bundet og pakket inn i film. I denne formen vil plantematerialet forbli til våren i en vanlig kjeller eller i spesielle grøfter som er omtrent en halv meter dype. Bunnen er tett foret med sand, og deretter legges bunter med stiklinger dekket med jord, halm, løvverk. Et skjerm laget av fuktsikkert materiale er laget på toppen..

Tilrettelegging av matere og beskyttelse mot gnagere i hagen

fuglemater i hagenHagen har tradisjonelt tiltrukket seg mange skadedyr. Om vinteren er det en favoritt habitat for gnagere. Forstadsområder besøkes av hare, tiltrukket av den saftige barken av fruktplanter. Mus legger seg ved røttene med et lag mulch, blader, halm og snø som et varmt hjem og en utmerket matkilde.

Et pålitelig gjerde vil beskytte plantingen mot angrep av skadedyr. Det er mye vanskeligere å kjempe med mus. I november blir hagen grundig rengjort for døde planter, løvverk og annet rusk. Gå deretter videre til personlig trebeskyttelse. Stammene deres er pakket inn og tett, litt under bakkenivå, bundet med avispapir, strimler av takmateriale, tett dekkmateriale eller geotekstil. Deretter drysses bunnen av stammen med jord, og under et lag med mulch, halm eller annen isolasjon spredes forgiftet agn for gnagere.

Du kan forhindre at insekter bosetter seg om våren om høsten ved å henge fuglemater rundt i hagen. For dem velger de stille, vindbeskyttede hjørner og fyller dem regelmessig opp. Etter å ha blitt vant til deilig fôring om vinteren, vil fuglene definitivt fly hit med begynnelsen av varme for å rydde trærne for å våkne biller, bladlus og andre ubudne gjester.

Behandler frukttrær i november – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo