15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Varm mai i hagen: vårens gjøremål for sommerboeren

Kan hagearbeid I mai våkner endelig fruktavlinger etter vinteren. Derfor er mai i hagen den lyseste og samtidig den mest plagsomme måneden..

Nyrene hovner opp og åpnes. De demonstrerer hvordan trær og busker overvintret. Planter forbereder seg på blomstring og dannelsen av en eggstokk, lyse grønne greener dekker kronene, og mot dens bakgrunn er grener som har dødd ut eller svekket i løpet av vinteren spesielt godt synlige. Insekter vises sammen med varmen, hvorav de fleste ikke er veldig vennlige. I tillegg er mye spenning forårsaket av det foranderlige maiværet, som strømmer med nesten sommervarme og deretter bringer kald vind, regn, frost og noen ganger snø..

Alle disse gledene og problemene faller på skuldrene til sommerboeren, som ikke har mulighet til å trekke seg tilbake, ellers vil han ikke se den ettertraktede høsten. Hva bør du forberede deg på? Hvilket arbeid i hagen er prioritert, hvilken plan du må følge for å gjøre alt?

Bekjemper maifrosten i hagen

anti-frost fiberduk Begynnelsen av mai er den mest uforutsigbare tiden. Solen skinner i et halvt døgn, etterfulgt av en kald vind med skyene som kommer, og nettene truer med minusgrader. I følge folklore kommer de alvorligste kalde snapsene under blomstring av fuglekirsebær og åpning av knopper på eika.

Gartneren må være klar for temperaturfallet i mai og beskyttelse av frukt- og bærplantasjer.

Hvis hovne, men ikke åpne knopper overlever frost ned til –8 ° C, kan knapt synlige blader etter –3 ° C bli svarte, krympe og falle av. Det verste av alt er når frosten påvirker blomstrende hager eller går langs grener med allerede dannede eggstokker. I dette tilfellet vil temperaturen være dødelig under 1-2 ° C..

For et kaldt snap, truende temperaturer under null, må du forberede deg på forhånd. Som et tiltak for å bekjempe frost bruker de:

  • røyk ved hjelp av brannstiftelse eller røykhauger i hagen;
  • plasseringen under kronene og mellom buskene i beholdere med vann;
  • tilfluktsrom i fiberduk.

hetter for å beskytte hagejordbærFor å spare plantingen av hagejordbær, ved å løsne og vanne jorden under den, bør du ikke skynde deg å dekke jorda med mulch. På våt jord vil urteaktige busker med dannede blomsterrudimenter overleve det kalde været bedre..

Planting og poding av hagebruk i mai

plante hagebrukI det første tiåret i mai, mens knoppene på plantene ikke har åpnet seg, kan du plante unge frukttrær eller plante om de som av en eller annen grunn var på feil sted. Siden prosedyren er ledsaget av reelt stress for planten, bør den utføres på en stille, kjølig, bedre overskyet dag..

Det samme været i mai er bra for poding av epler, pærer, steinfrukter. Siden trær påvirket av frost og gnagere allerede er godt synlige, må gartneren vaksinere “broer” designet for å kompensere for skader på stammer og skjelettgrener.

Selv om oppgaven ikke kan kalles enkle, podende broer, med riktig implementering og sommerpleie, kan du bevare verdifulle trær og nyte dine favorittvarianter av epler og pærer i mange år..

jordbær i mai månedSom podemateriale brukes rotskudd som er igjen fra i fjor eller unge grener som ligger under skaden. Etter implantering av broer må den voksende veksten og løvet fjernes fra dem, og podingsstedet er kunstig skyggelagt.

I mai er det ikke for sent å plante eller transplantere jordbær, så vel som bærbusker, for eksempel blåbær, kaprifol, vilt, chokeberry.

Vårhage beskjæring i mai

beskjæring av vårhageBegynnelsen av mai er tiden for sanitær beskjæring av frukttrær. Frosne grener kuttes i en ring, svekkede eller delvis døde blir forkortet til levende tre. Skjæresteder er planert og behandlet med maling. Hageplassen tåler ikke varmt sollys, så dette materialet, kjent for en gartner, er ikke egnet i mai..

bringebær i maiMed hevelse i knoppene på bringebær, bjørnebær og andre bærbusker, beskjæres de også. Hvis bringebærskuddene ble bøyd ned for vinteren, blir de hevet, forkortet til den første sterke knoppen, og de syke, tørre og svake blir kuttet helt ut, til bakkenivå.

Vanning og fôring av hageplanter i mai

ripsbuskeI mange regioner er mai tørr, jorden mister raskt lagret fuktighet, og planter klarer seg ikke uten regelmessig vanning. Først av alt begynner mai -vanningen i hagen på sandjord, ler.

Den første som blomstrer, og deretter vil bærene bære frukt. Det er praktisk å kombinere påføring av organisk gjødsel med vanning, som vil komme godt med etter en lang vinter og på tampen av en ny høst.

I tillegg til bringebær, rips, stikkelsbær og andre busker, er det nødvendig å gi vanning til hagejordbær og frukttrær. Før det er det nyttig å fjerne ugress fra sirkler nær stammen, løsne jorda og mulch det. Hvis jorden rundt er dekket med torv, øker mengden fuktighet og gjødsel per tre eller busk.

Mai er tiden for aktiv skadedyrbekjempelse av hagen

skadedyrbekjempelse i hagen

Med ankomsten av varme våkner ikke bare nyrene, men også mange skadedyr, patogener, farlig for frukthagen og bæravlingene.

Selv om knoppene ennå ikke har åpnet seg, i begynnelsen av måneden barberes sagfluer og fjær fra epletrær, kirsebær og andre steinfruktavlinger på en påført film eller annet materiale. På dette tidspunktet aktiveres skadedyrene på bringebær, rips, stikkelsbær. Utseendet på løvverk ledsages av utseende av maur, bladlus og andre fiender av hagen.

I mai er det ekstremt viktig å utføre en omfattende skadedyrs- og sykdomsbekjempelse, som består i å sprøyte plantene på det grønne kjegletrinnet, deretter om nødvendig behandles trærne med malte knopper. Det er ikke trygt å bruke kjemikalier under blomstring av epler, pærer, plommer og kirsebær. De kan forårsake pestilens av bier og redusere utbyttet i flere år framover..

Før blomstring sprøytes busker fra et kompleks av skadedyr, og stikkelsbær sprøytes i tillegg fra meldugg, noe som ofte ødelegger ikke bare avlingen, men hele planten. Ved de blomstrende børstene på ripsene er det lett å legge merke til uvanlige lilla blomster som ligner de dobbelte. Dette er et tegn på en uhelbredelig sykdom i bærkulturen, som slutter å bære frukt. Slike busker fjernes og brennes. Når blomstringen av stikkelsbær og alle typer rips er fullført, blir buskene undersøkt for å identifisere møll. Berørte blader og stilketopper blir revet av sammen med edderkoppnett og ødelagt.

Vårarbeid i hagen – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo