15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva skal en sommerboer gjøre i hagen i juli?

hage i juli I sentrale Russland er juli anerkjent som den varmeste måneden. For en gartner er denne tiden varm, ikke bare bokstavelig, men også overført. Hagen, ikke mindre enn om våren, krever omsorg og oppmerksomhet.

Jo varmere det er utenfor vinduet, jo mer trenger plantene vann, og aktiv frukting er umulig uten å mate. Trær og busker reagerer på omsorg med den første høsten av bær, tidlige pærer, epler og steinfrukter. På samme tid, uansett hvor mye sommerboeren må gjøre, må han allerede midt på sommeren tenke på forberedelse av fremtidig plantemateriale og ikke glemme kampen mot skadedyr og sykdommer i hagen.

Ta vare på frukttrær i juli

kirsebærplukking Blomstringen av frukthagen er allerede langt bak, eggstokken har dannet seg og øker i størrelse for hver dag. Dette betyr at grenene trenger hjelp. Under de mest lastede av dem settes det opp sterke støtter som tåler vekten av å helle epler, pærer, plommer og andre frukter.

Dette avslutter ikke arbeidet i hagen. Parallelt med dannelsen av frukt:

 • neste års fruktknopper blir lagt;
 • unge skudd trekkes raskt;
 • rotvekst dannes.

For å opprettholde styrken til frukttrærne, under dem, hvis dette ikke er gjort før, bruker de potash- og fosforgjødsel, vanner hagen, fjerner topper og skudd som tar bort styrke.

Og nærmere august blir de grønne skuddene som fortsetter å vokse, forkortet. Dette tiltaket vil tillate kronen å modnes jevnt til høsten og vinteren godt..

Det er spesielt viktig å knipe unge planter, der tapet av grener er mest følsomt..

høsting av stiklingerEntreprenører anser andre halvdel av juli som en utmerket tid for spirende steinfrukter og pærer. Ved slutten av sommeren har scions tid til å akklimatisere seg og slå rot for å lykkes med å holde ut vinteren og umiddelbart vokse til vekst med vårens begynnelse..

I modningstiden for bær er busker stiklinger, som er lette å rotere i juli, etter å ha mottatt fullverdige høstplanter.

Høsting av julihøsten i hagen

plukke jordbærI juli kan de mest utålmodige gourmeterne nyte de første eplene, pærene og tidlig modne kirsebær. I de mer sørlige regionene kommer tiden for massesamling av kirsebær og aprikoser, kirsebærplommer og andre typer steinfrukter.

Bærbusker gir sitt bidrag til fruktkurven:

 • svarte, hvite, røde og gyldne rips;
 • blåbær;
 • bringebær og bjørnebær;
 • stikkelsbær og yoshta.

Hage jordbær, elsket av mange, modnes.

For alle planter er fruktperioden en avgjørende tid som krever mye energi. For å fylle opp plantingen i juli, blir de ikke bare vannet, men også matet med organisk materiale og mineralblandinger..

Det er nyttig å fjerne ugress og grunne løsninger under buskene. Når hovedavlingen blir høstet, blir fruktskuddene av bringebær av vanlige orter kuttet ut, og de unge skuddene blir forkortet slik at det om et par måneder er klart for kulde.

Jordbærplanting trenger også omsorg. Parallelt med dannelsen av bær dannes whiskers med datterrosetter i planter. Hvis reproduksjon eller foryngelse av kulturen ikke er planlagt, blir skuddene regelmessig fjernet. En sterk bart med unge rosetter er rotfestet og deretter overført til en egen seng, hvor jordbærene begynner å bære frukt neste år.

modne bringebærNår du høster, må du legge merke til, plukke og ødelegge bær som er påvirket av grå råte. Ugress som dukker opp mellom buskene fjernes. Jorda løsnes eller mulkes om mulig.

For at modne bær av bringebær, bjørnebær og jordbær skal beholde smak, form og nyttige egenskaper så lenge som mulig, høstes de om morgenen eller kvelden. Det er bedre å umiddelbart ta beholderen som avlingen skal transporteres i.

Helling eller overføring av delikat frukt påvirker kvaliteten negativt. Jordbær, hvite og røde rips, bringebær blir mer korrekt plukket og transportert med stilker.

Skadedyrkontroll i juli

skadedyrbekjempelse i hagenDu kan ikke få en god høst hvis du glemmer skadedyrbekjempelse i juli. Bladlus er spesielt skadelig for fruktplanter midt på sommeren. Små insekter av grønn, svart, gul eller sølvbrun farge, neppe merkbare blant de grønne, bosetter seg på unge skudd. Kolonier av skadedyr suger ikke bare plantens juice, på grunn av deres vitale aktivitet stopper veksten av skudd, dannelsen av knopper av den fremtidige høsten forstyrres.

klipper gressetFølgende brukes som kontrolltiltak:

 • sprøyting av frukttrær og busker med systemiske insektmidler;
 • fjerning av ugress fra kronene til hagebruk;
 • regelmessig klipping av gress, som også kan settes av bladlus;
 • beskjæring av rotvekst på trær.

Siden bladlus spres av maur i hagen, er disse insektene på stedet også inkludert i listen over farlige. Steder for deres akkumulering blir behandlet med “Muravnoye” eller andre midler.

Hage i juli – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo