15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan skille ekte sopp fra falske sopp

sopp sopp Sopp er stor etterspørsel over hele verden. De oppnådde sin popularitet ikke bare på grunn av det attraktive utseendet, men også den høye smaken..

Soppmos: beskrivelse, typer

sopp fra slekten Boletovs Denne typen sopp tilhører den berømte slekten Boletovs. Voksne prøver når mer enn 20 cm i diameter. Avhengig av arten får massen en gul, rødlig, blå fargetone. Som alle sopp er hymenoforen nederst. Hymenium i svinghjulet er rørformet. Porene er mye bredere enn andre typer skogssopp.

Typer av svinghjul:

  • grønn;
  • gulbrun;
  • rød;
  • brun (polsk);
  • sprukket.

Boletus sopp er en slektning av boletus.

Spiselige sopp skiller seg fra falske ved tilstedeværelsen av en blåaktig farge, som skiller seg ut når den trykkes på hymenoforen. Soppbenet er dekket av rynker. Den når 8 cm i lengde. Sporepulver kan ha forskjellige farger.

Frakturert svinghjul

knust svinghjulDen vokser i løvskog og barskog. Du kan møte ham fra juli til oktober. Sammenlignet med andre arter har svinghjulet med sprekker en tykk og kjøttfull hette. Ovenfra er den matt, rikelig dekket med sprekker i forskjellige størrelser. Hetten vokser opp til 10 cm i diameter.

Hos voksne har fruktkjøttet en slimete konsistens, som ikke er særlig egnet for å lage salater..

Massen er rød, sjelden hvit. Soppstammen har en sylindrisk form. Den er forskjellig i en gulaktig hud, nær basen er den rødlig. I en voksen prøve kan den nå 6 cm i lengde og ca 2 cm i diameter..

Soppsoppen kjennetegnes ved fargen på fruktkjøttet når den presses. I utgangspunktet blir det blått, men etter noen minutter blir stedet rødt.

Denne typen er egnet for salting, konservering, steking. Det sprukne svinghjulet tørkes og tilsettes salater..

Beskrivelse av utseendet på brunt svinghjul

svinghjul brunSvinghjulets brune utseende kalles ofte den polske soppen. Den har en brun hette som tar form av en pute. Den når 20 cm i diameter. Den nedre delen av hetten er hvitaktig. Når den trykkes, vises en blålig eller brunaktig flekk.

Benet er i form av en sylinder, tykt. Den vokser opp til 14 cm i lengde og 4 cm i diameter. Når den trykkes, endrer den også fargen til blå. Massen er fast nok. Friske sopp har en behagelig fruktig eller sopp aroma..

Polsk sopp er den mest populære. De er også tørket, stekt, syltet, frosset. Brune sopp brukes også rå..

Sopp høstes i bartrær, sjeldnere i blandede skoger. De vokser fra juli til november. Alt avhenger av regionen.

Funksjon av svinghjulet rødt

svinghjul rødtEn like populær art som er lett å kjenne igjen på sin rike, røde hette. Han foretrekker løvrev, eller rettere sagt områdene er dekket av mose og gress.

Siden det røde svinghjulet mørkner raskt, anbefales det å koke det umiddelbart etter skjæring..

Hatten er liten. I en voksen sopp overstiger den ikke 8 cm i diameter. Hemoforen er gulaktig; ved det minste trykk blir den blå. Benet har en sylindrisk form. Høyden når 10 cm. Den vokser omtrent 1 cm i diameter. Hoveddelen er gul, men nærmere basen blir den rød-rosa.

Når det gjelder fruktkjøttet, er det ganske tett med en gulaktig fargetone. Slike sopp vokser i perioden fra august til september. I sin rå form utstråler den en behagelig aroma, som fordamper under tilberedningsprosessen..

Sammenlignet med andre arter, anbefales ikke det røde svinghjulet å tørkes eller fryses. Dette skyldes det faktum at fruktkjøttet fort blir mørkt og arbeidsstykkene mister presentasjonen. Slike sopp er saltet, hermetisert og stekt.

Særtrekk ved det gulbrune svinghjulet

gulbrunt svinghjulForskere som har studert gulbrune fluormer hevder at denne arten må tilskrives slekten Maslyat. Dette skyldes det faktum at soppstrukturen ligner veldig på en oljekanne, selv om den utad ikke ligner den i det hele tatt.

Hatten har en brungul fargetone, kantene er bøyd. Størrelsen er omtrent 144 mm. Hos voksne prøver endrer den fargen til lys oker. Huden er veldig vanskelig å skille fra fruktkjøttet. Når den trykkes, forblir en dyp blå flekk.

Stammen av denne soppen er lang, sylindrisk. Den blir opptil 90 cm høy. Legetykkelse ca 3,5 cm, sitronskygge. Når det gjelder fruktkjøttet, er det i det gulbrune svinghjulet tett og ganske fast. Soppplukking utføres fra juli til oktober.

Grønt svinghjul

grønt svinghjulDen mest gjenkjennelige typen sopp. Et slikt svinghjul kjennetegnes ved en rik brun hette, som kan overstige 10 cm i diameter. Benet til denne arten er også sylindrisk, grønn i fargen. Nærmere basen utvides den. Soppen vokser til en høyde på 9 cm. Tykkelsen på beinet overstiger ikke 3 cm.

Svinghjulets grønne utseende er ikke egnet for tørking, siden emnene kan mørkne ved langtidslagring..

Massen til et grønt svinghjul kjennetegnes ved dens tetthet og elastisitet, som soppplukkere virkelig liker. Når den klippes, endrer den fargen til blå. Et grønt svinghjul vokser nær veiene, på markene. Du kan også se ham i skogen. Sopp dukker opp fra andre del av mai til slutten av oktober.

Hvordan skille farlig fra spiselig sopp

blankI skogen er parasitter svært vanlige. Selv om de ikke tilhører gruppen av giftige sopp, kan de fortsatt ødelegge retten..

Dobbel smaker ille. I far og tørket form inneholder de bitterhet, som ikke alltid forsvinner selv under varmebehandling..

Moss tvillinger:

  1. Kastanje. Hetten er brunrød. Massen er snøhvit, endrer ikke farge. Det er denne soppen som ofte forveksles med den polske soppen..
  2. Galle. Et slikt svinghjul vokser fra juni til oktober. Hetten er litt bølget i kantene. Den inneholder en rosa væske som gir den en bitter smak. Gallsoppen blir aldri skadet av insekter.
  3. Pepper. Hatten er lysebrun, konveks. Massen er lys med et gulaktig skjær. På snitt endrer en slik sopp fargen til rød..

Når du kjenner alle funksjonene til sopp, kan du gi hele familien sunne og smakfulle tilberedninger. Det viktigste er ikke å forveksle falske og spiselige prøver, ellers blir rettene bortskjemt..

Vi samler sopp i sumpen – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo