15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Petunia grandiflora Limbo – dyrking og omsorg

petunia grandiflora limbo Den storblomstrede petunia grandiflora Limbo er en dvergplante med god forgrening og rikelig blomstring i lang tid. Viser god vekst på solfylte og beskyttet mot regn og vindlammende og sandholdig jordsmonn.

Petunia grandiflora er en uunnværlig innbygger i enhver blomsterhage eller balkong. Det regnes som nesten den mest populære planten for å dekorere blomsterbed. Blomsten tjente slik kjærlighet for sin behagelige aroma, mangfold av farger og former. Lyse kaskader av duftende blomster, som kan sees fra begynnelsen av sommeren til den første frosten, kan forvandle selv den mest primitive hagen.

Fra en enkel, men sterk plante, over 200 års avlsarbeid, har forskere laget et utrolig vakkert utvalg av petunia grandiflora limbo. Vanligvis plantes det i blomsterbed, rygger og grenser. På bildet kan petunias grandiflora sees selv i små blomsterpotter, der de føles flotte og vokser utmerket takket være et velutviklet rotsystem, som gjør at de kan brukes som hengende dekorasjoner.

petunia I teppeplantinger kommer de godt overens med begonier, lobularia, coleus, cineraria og andre prydplanter. Kombinasjonen av storblomstrede petunia grandiflora med verbena, snapdragon, marigold levka, celosia, ageratum og andre ettårige lar deg lage en blomsterhage med fantastisk skjønnhet, siden alle de listede plantene har samme høyde og utmerket fargekombinasjon.

Veksten av en dvergvariant av petunia grandiflora limbo skjer bare i diameter. Derfor er det ikke nødvendig å bruke forskjellige vekststimulerende midler. Et karakteristisk trekk ved grandiflora petunia, hvis bilde kan sees på denne siden, er en sterkt forgrenet busk, strødd med enorme blomster opp til 12 centimeter i diameter. Den maksimale høyden i en blomsterpotte er omtrent 15 cm, og i åpne blomsterbed når den 25 centimeter. Fordelene med en hybridsort inkluderer også tidlig og lang blomstring i sammenligning med andre storblomstrede serier..

Voksende petunia grandiflora

Det er bedre å dyrke petunia på en frøplante måte. Ved å bruke denne metoden er det mulig å få en voksen plante mye tidligere og plante den på et blomsterbed. Å dyrke petunia grandiflora er i stor grad avhengig av frømateriale av høy kvalitet, så det er bedre å kjøpe det fra en pålitelig produsent.

Såing av frø i forberedt jord kan startes fra februar til slutten av mars. For såing er små beholdere opp til 7 cm høye med hull i bunnen egnet. Spesiell oppmerksomhet er også rettet mot jordforberedelse, siden petunia har sine egne preferanser i jordens sammensetning. Jordblandingen må være løs, porøs og nøytral..

Blomsterhandlere anbefaler deg å velge følgende sammensetning:

  • Humus (1 time);
  • Tungt land (1 time);
  • Torv (1 ts);
  • Grov elvesand (0,5 timer).

For desinfeksjon anbefales den resulterende blanding å søles med en varm løsning av kaliumpermanganat.

petuniaI den forberedte jorda blir frø blandet med elvesand jevnt vekket over hele området, sprayet med en vekststimulator og dekket med glass eller film for å skape et mikroklima. Før spiring opprettholdes god fuktighet i jorden ved å spraye den, eller tilsette vann i kjelen.

De første skuddene vises på omtrent 5-7 dager. Fra dette tidspunktet bør vanningen reduseres. I denne perioden skal underlaget være litt fuktig, men ikke vått. Belegget kan sakte flyttes til siden og fjernes helt etter 3-4 dager.

Etter at de første sanne bladene dukker opp på plantene, bør de dykkes. Videre vannes de plantede plantene med flytende gjødsel hver 10-15 dag..

For dyrking av petunia grandiflora er det veldig viktig å organisere ekstra belysning, siden det er veldig krevende for lys. For å gjøre dette kan du bruke spesielle fytolamper, LED -lamper eller lysrør. Det eneste kravet som er pålagt dem er ikke å øke temperaturen og ikke skape sterk fuktighet rundt planten..

Så snart røtter dukker opp fra hullene i bunnen av potten, er plantene klare til planting i åpen mark..

Petunia omsorg

petuniaNår du velger et plantested for petunia -frøplanter, er det nødvendig å ta hensyn til dets svakheter. Med sterk eksponering for regn kan det bli alvorlig skadet, råte eller til og med slutte å blomstre helt. Derfor er det bedre å bryte blomsterbedene varme og beskyttet mot vind og regn på leirete og sandete jordsmonn..

Omsorg for petunia er ikke spesielt vanskelig, men under langvarig tørt vær krever blomsten ekstra vanning. Også overflod av blomstring av busken vil avhenge av dressingen. En uke etter at plantene tilpasser seg nye forhold, og til slutten av august påføres kompleks gjødsel under planten annenhver uke.

Når du tar vare på petunia, bør du ikke glemme å fjerne tørkede blader og visne blomster i tide. Dette vil forbedre dekorasjonsevnen til landingene..

Funksjoner i petunia care video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo