15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan klype petunia – nyttige tips

petunia Volumetriske flerfargede busker av terry, ampeløse, tofargede og monokromatiske petunier har vunnet hjertet til erfarne gartnere og nybegynnere. Fra midten av våren til den første frosten, blomster, fantastisk i sitt mangfold og dekorativitet, pryder ikke bare sommerhytter, men også balkonger med bygninger i flere etasjer, hytterens verandaer, blomsterbed i byen, kafeer og restauranter. Blomstene er upretensiøse, krever ikke profesjonelt vedlikehold og spesielle forhold, men de reagerer positivt på omsorg for blomsteroppdrettere.

Forutsetninger for å klemme petunier

Riktig dyrking og formgivning er avgjørende for en vakker og sunn busk. I tillegg til rettidig såing og dykking, er det nødvendig å klemme petuniaen riktig. Dette betyr at hun på et visst stadium av vekst må fjerne de øvre skuddene. Denne prosedyren vil sikre forgrening av stilkene og dannelse av mange knopper på de buskete kronene..

Les også artikkelen: hvordan du klemmer tomater riktig (trinnvis bilde)?

For å utføre denne manipulasjonen trenger du følgende:

 • behagelig saks eller beskjæringssaks;
 • modne frøplanter med 4-5 store blader på toppen;
 • beholder for innsamling av fjernede stiklinger.

Hvordan klype petunia?

frøplante petunia Før du klemmer petunia, er det lurt å gjøre deg kjent med de grunnleggende kravene til denne prosedyren:

 1. Når man observerer veksten av frøplanter, er det nødvendig å velge en periode når den har vokst seg litt sterkere og snart begynte å vokse oppover. Den kan ha opptil 5 – 6 blader, men ikke flere. Hvis du hopper over dette øyeblikket, vil plantene strekke seg ut. Selve klemingen av petuniene vil ikke ta lang tid. Det er nødvendig å klippe stammen over 5 – 6 blader med fingrene eller beskjæringssaksene.

  Slik dannes et nytt vekstpunkt, hvorfra flere skudd vil begynne å vokse samtidig i forskjellige retninger. I løpet av denne perioden kan plantene bremse utviklingen, men samtidig vil de bli sterkere. Når sideskuddene går, får busken et mer avrundet utseende..

 2. Hvis du planlegger å plante frøplanter i åpen bakke, er det best å klemme etter rooting. Spiren vil ta flere dager å tilpasse seg. I løpet av denne perioden må du prøve å skape gunstige forhold for plantene å slå rot:
  • du må plante frøplanter løst og observere betingelsene for landbruksteknologi;
  • overvåke hyppigheten av vanning og sprøyting;
  • Påfør en spesialisert forsterkende gjødsel ved roten.

  petunia i en koppHvis utviklingen skjer i et drivhus, kan du klype petuniaen etter dykking..

  1. Hvis kuttskuddene ikke er veldig små, kan de brukes som stiklinger. For at skjæringen skal slå rot, legges den i en beholder med vann. Først må du fjerne de ekstra bladene, og la igjen noen få i den øvre delen. Når røttene dukker opp, transplanteres de i jorden. På denne måten kan du få flere unge frøplanter..

  Nyttige tips

  • når du klemmer, prøv å skade spiren så lite som mulig, bruk rene verktøy;
  • en måned etter hendelsen og utseendet på sterke sidegrener, kan klemming av toppen av petunia gjentas;
  • bruk egnet gjødsel for å legge store knopper på nye stebarn, de vil gjøre blomstene lysere og større.

  etter klemmingFor at en formet dekorativ busk skal glede seg med sitt vakre utseende så lenge som mulig, trenger den konstant pleie. Fra øyeblikket av såing vil det ikke være nødvendig med en eneste transplantasjon, klemming, sprøyting av spirer. Ikke glem å vanne og mate godt, fjern tørkede blomster og skudd. I stedet for avskårne gamle blomster vil nye grener med knopper dukke opp. Velpleide fargerike petunier vil utvilsomt glede deg over rikelig og lang blomstring i takknemlighet..

  Hvordan klype petunia riktig (video)

  Previous Post
  Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
  Next Post
  Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo