15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse fennikel i landet: planting, reproduksjon, omsorg for planter

hvordan dyrke fennikel i landet

Før du dyrker fennikel i landet, bør du forstå funksjonene og reglene for omsorg for en krydret avling. Dette er den eneste måten å få en høykvalitets avling med høy smak..

Beskrivelse av kulturens utseende

fennikel frukt

Fennikel tilhører paraplyplanter, er en flerårig, men oftere dyrkes den som en årlig. Den mest populære sorten er vegetabilsk fennikel; den er høyt verdsatt av kulinariske eksperter for sin sunne frukt med en lys smak..

Planten når 2 m, har en sterk oppreist stilk, som er dekket med en lys blåaktig blomst, tette grener. Roten er sentral, sterk, massiv. En plante har flere grener fra roten. De når 1,5 cm i diameter..

De viktigste varianter og typer fennikel:

 • grønnsak;
 • vanlig;
 • “Hage”;
 • “Uttaleren”;
 • Luzhnikovsky Semko;
 • “Krim”;
 • “Pepper”;
 • “Rudy”.

Fennikel etterlater en til en som dill. Fargen er rik grønn. Etter såing av frøene blomstrer fennikel bare neste år, blomstringen fortsetter gjennom sesongen. Frøene har en søtlig smak, de modnes om høsten. I lengden når kornene 1 cm, i bredden ikke mer enn 4 mm. Dessuten er de veldig lette: tusen stykker veier bare 6 gram..

Hvordan vokse fennikel i landet: utvalg av senger

voksende fennikel i sengene

Valget av et sted for å plante denne kulturen bør tas ansvarlig, sørg for å ta hensyn til nabolaget med andre hageplanter.

Fennikel har ikke alltid en positiv effekt på planter som vokser i nærheten..

Fennikelforløpere

Det optimale stedet for planting av fennikel er sengene der det ble dyrket avlinger som krever mye innføring av organisk materiale..

De beste forløperne for urten:

 • erter;
 • kål;
 • agurker;
 • poteter.

Krav til belysning

Fennikel trenger mye lys, så du må velge et område for det som blir varmet av solen gjennom dagen. Skygge fra trær eller bygninger kan påvirke utviklingen negativt..

Land for beplantning

Jorden for å plante denne kulturen bør velges tilstrekkelig næringsrik, fruktbar. Leirete, sandete eller kalkrike jordarter er å foretrekke. Nettstedet er brøytet og legger til organiske komponenter. For at planten skal klare å overvintre rolig, er det nødvendig å kutte av hele den grønne stammen over bakken, og deretter isolere den, strø den med torv blandet med gjødsel eller humus med sagflis.

Vegetabilsk fennikel: dyrking av frø

fennikelfrø

Fennikelfrø forverres ikke og mister ikke spiringen når de lagres i 3 år. For at de skal spire raskere, må du forberede dem ordentlig. Frø skal legges på et lite stykke stoff, pakkes inn og dyppes i en vekststimulerende løsning slik at stoffet blir godt vått. I denne tilstanden holder fennikelfrø i ca 4 timer..

Såing i åpen mark

så fennikel i åpen mark

Gartnere sår frø på forskjellige måter. Noen plante fennikelfrø om våren. Den største fordelen med denne plantingsperioden i sengene (i april) er at planten ikke krever ekstra omsorg. Noen sommerboere foretrekker å plante avlinger om høsten – i begynnelsen av september. Med denne tilnærmingen må busken isoleres for vinteren..

Når du sår i en hvilken som helst periode på året, senkes fennikelfrøene i jorden bare 2 eller 3 cm. Sengen er forberedt på forhånd. Kalk tilsettes i jorden, i tillegg til en bøtte med humus. Dette beløpet vil kreves for hver kvadratmeter på stedet. Tilsett også 2 bøtter med sagflis og mineralforbindelser i jorden.

Det er igjen hull på 0,6 m mellom radene. Ved en temperatur på ca + 70C, etter en uke, spirer fennikelfrø. På dette tidspunktet blir de tynnet ut. Det må være en avstand på minst 20 cm mellom kopiene.

Så frø til frøplanter

voksende fennikel fra frø

For å skaffe frøplanter utføres såing av frø i esker fylt med næringsrik jord. Prosedyren utføres fra februar til mars. Når de første skuddene bryter ut av bakken, blir plantene transplantert og dykket i individuelle beholdere. Du kan fortsette å vokse i esker, men holde en avstand på 20 cm mellom prøvene. Etter 4 uker kan plantene plantes i åpne senger.

Ved hjelp av frøplanter er det å foretrekke å dyrke grønnsakssorter av en krydret avling.

Hvordan ta vare på fennikel i åpne senger

fennikelpleie

Å dyrke en krydret plante i hagen din er ikke spesielt vanskelig. Det viktigste er å fjerne ugress i tide ved å luke bedene. Å trekke ugresset er ikke det beste alternativet; det er mer produktivt å klippe dem. Dette vil etterlate mer fuktighet i jorda..

Når den blir sådd direkte i jorden, har kulturen ikke alltid tid til å danne store kålhoder på grunn av de lange dagslystimene.

Plantevanningsregler

Det er en fuktighetselskende avling, veldig følsom for vanning. Planter vannes hver 4-5 dag. I dette tilfellet er vannforbruket fra 1 bøtte til 1,5 bøtter for hver kvadratmeter av sengene. Hvis du vanner kulturen mindre, vil den med sine lange kraftige røtter ta fuktighet fra nært voksende planter. På grunn av dette vil over tid ikke bare fennikelen tørke ut, men resten av avlingen vil også dø. Fukt fennikelbedene om høsten, hvis været er tørt.

Hvordan gjødsle fennikel

kompostering

Det er nødvendig å begynne å mate umiddelbart etter at fennikelskuddene er tynnet. En av de beste gjødselene for en krydderplante er en vanlig mullein i form av en infusjon..

Fennikel kan dyrkes på balkongen.

Det er to måter å gjødsle sengene på med en mullein:

 1. For å tilsette det direkte i jorda, tilsett 3-4 liter vann for hver 10 liter gjødsel og rør.
 2. For å vanne plantene må du forberede en mindre konsentrert løsning: blandingen som er beregnet for introduksjon i jorden tas 1 volum og 10 flere volumer vann tilsettes.

Næringsstoffer blir introdusert under fennikelbuskene to ganger i vekstsesongen. I stedet for en mullein er det tillatt å bruke kyllingfett, og du kan mate dem kulturen enda oftere enn 2 ganger. For å gjøre dette må du ta 50 volum vann for 1 volum søppel..

Hilling en fennikelbuske

I løpet av sesongen spruddes kulturen to eller tre ganger. Dryss med jord til en høyde på 4 til 7 cm. Hvis denne prosedyren utføres, vil kålhodene på jordoverflaten være snøhvite og kjøttfulle.

Når og hvordan man skal høste fennikel

høsting fennikel

Med riktig pleie vokser kålhodene opp til 10-12 cm i diameter. De blir avskåret helt på jordoverflaten. Hvis du løsner dem litt høyere, omtrent 3 cm fra basen, begynner planten på dette stedet å frigjøre nytt løvverk..

Den beste måten å redde hvite kålhoder på er et kjølig sted og en eske med sand. Før du begraver dem, bør du kvitte deg med alle bladene og la bare en kort petiole være på opptil 10-12 cm. Når du oppbevarer fennikel i kjøleskapet, mister den ikke de opprinnelige egenskapene innen 7 dager, den skal ikke lagres lenger.

Når man dyrker vanlig fennikel, utelukkende av hensyn til grønt, blir toppen av planten kuttet av når den når 0,3 m i høyden. Med denne veksten har bladene fra den krydrede kulturen den mest markante, rike smaken og aromaen. Det anbefales å kutte det om morgenen eller sent på kvelden..

Å dyrke en krydret avling i hagen er slett ikke vanskelig. Hvis den er godt vannet og gjødslet, samt følger de grunnleggende reglene for omsorg for fennikel, vil planten gi duftende løvverk og kålhoder for kulinariske kreasjoner..

Hvordan vokse fennikel i landet – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo