15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan så petunia riktig – alle finesser i saken

forskjellige petunierBlomster i forskjellige former og farger er herlige, og mange dyrkere streber etter å dyrke denne planten på egen hånd..

Når skal så petunier til frøplanter?

For en uerfaren gartner er det viktig å riktig bestemme tidspunktet for såing av en blomst for frøplanter. Tidspunktet for ønsket blomstring av planten avgjør når petuniafrøene skal plantes. For å få en rikelig blomstrende plante allerede i mai -juni, må frø til frøplanter såes i slutten av februar – det første tiåret i mars. Hvis sådatoen er tidligere, må plantene suppleres.

Bruk så jorda som er tilberedt siden høsten for såing. Jordblandingen består av humus, hagejord og sand, tatt i forholdet 1: 1: 2. Den helles i beholdere der petunia vil vokse, og lar den fryse. Noen dager før såing av petunia, blir containere ført inn i huset for tining. Før såing blir jorda i tillegg desinfisert fra skadedyr og patogen flora.

Velge frø

frøene Gode ​​frøplanter vil bare fungere hvis frø av høy kvalitet ble brukt ved planting. En voksen plante må oppfylle alle egenskapene til en bestemt sort. Det vil si at blomsten må ha størrelsen og fargen som er karakteristisk for den gitte sorten, til en viss grad være motstandsdyktig mot vekstforhold, etc..

Du kan plante petunia med to typer frø:

  1. belagt;
  2. ren.

Hylsteret har en rekke fordeler: frøene er beskyttet mot skade og sykdom, og de er lettere å så i jorda. Rene frø, uten skall, er mye billigere, og hvis petunia blir sådd riktig, vil spiring være høy. Merking lar deg kjenne igjen blomstersortimentet.

Riktig såing av petunia – fra “A” til “Z”

skudd av petuniaDen forberedte jorda må fuktes, hvorpå petuniafrø blir sådd på den. Det er ikke nødvendig å drysse det såede materialet med jord, bare trykk det litt ned.

Spørsmålet kan dukke opp: hvordan man skal så petunia jevnt, fordi frøene er veldig små? Oppgaven er forenklet hvis du blander frø med sand i forholdet 1: 5. Umiddelbart etter såing søles jorden med en løsning av Previcur (0,1%) for å beskytte spirene mot sopp. For ikke å vaske ut små frø, må du desinfisere jorden ved å vanne gjennom en fin sil.

Inntil frøplanter dukker opp, er beholdere med plantinger dekket med glass eller et stykke polykarbonat. Vann jorda om nødvendig ved hjelp av en sprayflaske.

De første skuddene vises på den femte dagen. Tette plantinger må tynnes ut, for hvilke ekstra frøplanter plukkes.

For normal vekst av petunia-frøplanter kreves en temperatur på 20-22 grader. Med fremveksten av petunia -skudd fjernes lyet og beholderne overføres til et rom der temperaturen ikke overstiger 18 grader.

Hvis petunia blir sådd riktig og optimale forhold for vekst av frøplanter opprettes, kan de vokste frøene dykkes etter 3 uker.

Frøplanter dykkes i blomsterpotter 3 uker etter den første transplantasjonen. Diameteren på potten skal være 8-10 cm, et substrat rikt på mikro- og makroelementer brukes som jord. De transplanterte plantene tas ut i et rom med en temperatur på 20 grader i løpet av dagen og 18 om natten, så må temperaturen senkes med ytterligere 4 grader.

Såing i granulat?

Mange dyre petunier selges i pellets. Hvordan så petunia riktig i dette tilfellet?

I en eske med jord må du kutte grunne riller, kaste dem godt og sette strimler kuttet av papirservietter. Frø i granulat fordeles forsiktig på fuktige strimler. De vil ikke gå seg vill når de fester seg godt til fuktig papir. Som med såing med rene frø, trenger du ikke å drysse granulatene med jord. Avlinger må søles gjennom en sprayflaske, boksene er dekket med folie og etterlatt på et varmt sted til skudd vises.

Spiringsperioden for petunia i granulat er noe lengre – 10-20 dager når den suppleres med en lysrør. Det er viktig at de nye plantene umiddelbart får nok lys til å forhindre at de strekker seg..

petuniaMed dannelsen av det første sanne bladet luftes avlingene av petunia, filmen fjernes og temperaturen senkes til 16 grader. Når det tredje bladet vises, blir plantene tynnet ut, og plantet overflødige planter. Du trenger å vite hvordan du skal plante og ta vare på petunia. Vannlogging av jorda i plantinger bør ikke tillates – vanning utføres hver tredje dag, ettersom jorden tørker litt ut. Denne modusen stimulerer utviklingen av rotsystemet, og plantene er mer levedyktige. De vokste plantene er klemt, på grunn av hvilken petunia begynner å forgrene seg. Hvis petunia blir sådd tidlig, kan den apikale delen rotes..

Rikelig blomstring av petunia kan oppnås hvis visse betingelser er oppfylt: potten må ha en passende størrelse, rettidig vanning og dressing, fjerning av visne blomster.

Når skal jeg så pepper? – les i vår neste artikkel!

Når skal jeg plante petunia for frøplanter? – her!

Video: dyrking av petunia -frøplanter fra frø

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo