15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan velge en petunia riktig

spire i en kopp Petunia tilhører en av de vanligste hageblomstene, til tross for at denne planten er en flerårig plante, på våre breddegrader, på grunn av den korte vår-sommerperioden, vokser den som en årlig.

Denne blomsten er praktisk for sin allsidighet. Du kan alltid velge en variant eller hybrid som vil være passende i et blandet blomsterbed, på et alpinsklie, og i en rabatka, og i hengende kurver, og på loggier, verandaer og balkonger.

Upretensiøs omsorg, attraktivitet og en lang blomstringstid bestemmer den utbredte utbredelsen av denne planten. Det eneste vanskelige øyeblikket i veksten er den første perioden, fra såing til plukking av petunier.

Plukker petunia fra torvtabletter

petunia i torvtabletterNå er et ganske populært materiale for såing av blomsterplanter torvtabletter, som er tett komprimert torv, som øker i volum når det kommer inn i et fuktig miljø..

Det er mest praktisk å så pelleterte eller granulerte frø i et slikt underlag, som er mer egnet for flekksåing, for størrelsen på en torvtablett er 40 mm i diameter ganske nok for en slik blomst.

Med denne såmetoden er det faktisk ikke nødvendig å plukke petunier fra torvtabletter, i klassisk forstand av denne prosessen, men det er verdt å merke seg at i fasen av to sanne par blad (dette er omtrent 3 til 4 uker etter såing) plantene må transplanteres.

For å gjøre dette er det nødvendig å forberede engangskopper eller frøplanter med liten diameter og fylle dem med næringsjord med gode fysiske og mekaniske egenskaper (løs, lett, med tilstrekkelig bæreevne), noe som gjør at rotsystemet kan utvikle seg aktivt, og følgelig luftdelen av petunia, og deretter lage en liten fordypning i midten av jorda som fylte potten.

Deretter bør du fukte plantetabletten godt, plassere den i fordypningen og drysse den med jord slik at den er helt skjult, søle grundig med vann og sette beholderen med frøplanter på et sted med god belysning.

Plukker petunier til frøplanter

frøplante petuniaNår du sår frø i frøplanter, bør petunier dykkes ned på frøplanter i fasen av utseendet til det andre paret av sanne blader. For å gjøre dette er det nødvendig å forberede separate beger for hver plante, fylle dem med en ferdig, lett, næringsblanding, og deretter lage en liten fordypning i midten av det øverste jordlaget i potter.

Etter å ha fuktet jorda grundig i frøplanteboksen, kan du begynne å plukke. For å redusere traumer i prosessen for delikate og skjøre petunia -frøplanter, for ikke å skade det fortsatt svake rotsystemet, er det best å bruke pinsett, spesielt hvis vanlige frø ble brukt under såing og plantene er veldig fortykket.

petunia plukkeVåt jord bør være litt “hevet” med en slikkepott (for dette er det veldig praktisk å bruke verktøyene fra settet til blomsterbruk i hjemmet – de er små og lette), gå en centimeter tilbake fra starten av skuddene, og plukk deretter opp en plant med pinsett og overfør den forsiktig til den tidligere tilberedte potten, legg den i fordypning, dryss med jord og søl.

Slike manipulasjoner bør gjentas med hver plante. Å dykke en petunia er ikke vanskelig, selv om denne prosessen selvfølgelig krever omhyggelig, spesiell nøyaktighet, tålmodighet og ikke akseptere hastverk. Deretter plasseres potene på vinduskarmer eller hyller med belysning, jorda i dem fuktes når den tørker, fôringsmodus velges og belysningen justeres (hvis vi snakker om drivhusdyrking av frøplanter).

Du trenger ikke å dykke petunia

petuniaMange erfarne blomsteroppdrettere med lang erfaring med dyrking av petunia -frøplanter har kommet til at den enkleste måten å få friske frø er å omgå plukkeprosessen..

Dette kan gjøres ved hjelp av punktsåing ved umiddelbart å stille inn ønsket såtrinn (avstand mellom planter). Den mest praktiske måten å gjøre dette på er å bruke pelleterte eller granulerte frø, som er mye større enn petuniafrø i sin naturlige form..

Hver gartner og blomsterhandler, som har fått sin personlige erfaring med å dyrke blomsterplanter, velger den mest praktiske såmetoden for ham, bestemmer selv hvordan du dykker petunia.

Begynnende blomsteroppdrettere vil gjerne ønske tålmodighet og oppmerksomhet i denne møysommelige virksomheten..

Det viktigste er å elske blomster av hele din sjel, for å spare penger, tid eller ta vare på dem, og da vil hagen din bli til et fantastisk paradis brokete hjørne.

Les også: når er det bedre å plante petunia for frøplanter!

Video: hvordan du dykker en petunia riktig

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo