15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi bruker grisemøkk som gjødsel i hagen

grisemøkk som gjødsel Grisemøkk er et produkt av matforedling i fordøyelseskanalen til griser. Grisemøkk som gjødsel har mange egenskaper, både nyttige og ikke veldig, eller til og med ekstremt skadelige, noe som er årsaken til den svært forsiktige bruken..

Hovedtrekk ved grisemøkk er tilgjengeligheten og metningen med nyttige stoffer og elementer som nitrogen..

Ikke glem den største forskjellen fra husdyrgjødsel: svinekjøtt inneholder en stor mengde syrer. Dette skyldes det faktum at i fordøyelseskanalen til dyr er det ingen mekanisme for nedbrytning av syrer til andre nyttige elementer. Så la oss dele eiendommene i nyttige og skadelige.

De nyttige inkluderer:

 • Næringsverdi;
 • metning med nitrogenholdige stoffer;
 • god porøsitet;
 • passerer dårlig varme.

Bare metning med syrer og en lengre nedbrytningstid enn andre typer ekskrementer kan tilskrives skadelig.

Hvordan bruke grisemøkk

samling av grisemøkk Hva skal jeg gjøre med svinemøkk hvis det er mye av det? Selvfølgelig må du bruke den, men forsiktig og i riktig mengde.. Først og fremst bør det bemerkes at grisgjødsel er:

 • fersk;
 • halvt råtnet (halvt råtnet);
 • råtnet;
 • humus.

Hver av disse forholdene har sine egne egenskaper..

Fersk gjødsel

fersk gjødselFersk gjødsel er ganske farlig å bruke, siden den er veldig mettet med syrer og en stor mengde nitrogenholdige stoffer. Alderen er opptil 6 måneder. Når de fôrer planter med slik gjødsel, vil de lide av syre- og nitrogenforbrenninger, og jorden kan bli uegnet for vekst i lang tid. Dessuten kan mange matrester og plantefrø som fortsatt ikke er forfalte tette jorda, og parasittegg er farlige for menneskers og husdyrs helse..

Hvis du raskt trenger å gjødsle jorda, kan fersk gjødsel blandes med en liten mengde kalk, og også blandes med husdyrgjødsel eller hestemøkk i forholdet 1: 1.

Det er lov å bruke fersk gjødsel om våren eller høsten når plantene ikke er plantet. Mulching av jord med slik gjødsel bør utelukkes. Disse handlingene vil ikke bare redusere surhet og nitrogen, men også drepe mange typer parasitter. Hvis du trenger å gjødsle jorda, er det bedre å bruke hest eller husdyrgjødsel. Derfor er det ikke verdt å legge fersk grisemøkk under noen planter..

Halvt råtnet gjødsel

halvråtten grisemøkkSkal ligge fra 6 måneder til et år. Å bruke svinemøkk i halvråtten tilstand er allerede mindre farlig for planter og jord, men krever fortsatt forsiktighet. Den er fortsatt fuktig og inneholder mye syrer og nitrogen. De bruker den ved å legge til små mengder i jorden om høsten, mens de graver den opp..

Råtnet gjødsel

råtten grisemøkkSkal lyve i over et år. Et slikt tilsetningsstoff er nyttig, det vil miste omtrent 50% av vekten i vekt, det vil ikke lenger være overmettet med nitrogen, og de fleste syrer vil brytes ned til nyttige elementer, ugressfrø vil råtne og parasitter vil dø. Dette er imidlertid fortsatt en konsentrert gjødsel som bør tilsettes i omtrent 5-6 kilo gjødsel per kvadratmeter..

Ikke bruk nitrogengjødsel, nitrogen i råtnet gjødsel vil være ganske nok!

Humus

humusDet er den beste organiske gjødsel. For at svinemøkk skal bli humus, må den ligge i en haug eller kompostgrop i mer enn 2 år. Humus kvaliteter er mest egnet for å mate jorden: løshet, god varmeoverføring, fravær av parasitter og helminths, balansert mengde nitrogen, samt en minimumsmengde syrer sammen med en overflod av sporstoffer.

Er det mulig å få humus på mindre enn 2 år?

grisemøkkKan. Og det er flere måter å nå dette målet på..

Bland først grisemøkka med storfe eller husdyrgjødsel. Dette vil redusere humusdannelsesprosessen til 1,5 eller mindre..

For det andre, tilsetning av sagflis og aske:

 • vil forkorte tiden på grunn av nedgang i surheten i avføringen;
 • rensing av ugress;
 • forbedret utveksling av fuktighet og mikroelementer;
 • øke sprøheten til det ferdige produktet.

I dette tilfellet kan du bruke grisemøkk med sagflis som et kull med trær eller grunnlag for jord..

For det tredje er det en måte å legge gjødsel i jorda for vinteren. For å gjøre dette, før begynnelsen av vinteren, legg gjødsel på jorden, og dekk den også med jord ovenfra. I løpet av vinteren vil den gå i en tilstand nær råtnet, noe som vil forkorte transformasjonsperioden betydelig. Denne metoden er også effektiv i hagesenger. Grisgjødsel behandles raskt på grunn av kontakt med jord og snødekke, noe som garanterer bevaring av varme under prosesser med dunking og forfall, samt tilstrekkelig fuktighet.

Merk sengene. Hell små mengder svinekjøtt avføring på plass eller mellom dem. Dekk med jord på toppen. Om våren er det tilrådelig å grave opp sengene og lufte dem godt, slik at jorden i tillegg påvirker gjødsel. Samtidig kan du legge til litt planteaske for å unngå oksidasjon av jord..

Lignende handlinger kan gjøres med gjødsel, ganske enkelt legge den lagvis på jorden og lage lag med blader eller halm. Ikke glem om møkkens kontakt med jorda. Dette er hovedårsaken til rask gjæring, og vil også bidra til å skape forhold for optimal fuktighet og porøsitet..

Kompostgroper og hauger

kompostgroper

Kompostgrop er den vanligste og en av de beste kvalitetsmetodene for å skaffe gjæret gjødsel. Denne behandlingsmetoden garanterer videre bruk av grisemøkk som kvalitetsgjødsel. Litt aske, kalk eller superfosfat (5 kg per 100 kg gjødsel) kan tilsettes til kompostgropene. Dette vil redusere surheten. Jordkontakt vil redusere nitrogen, men ingen planter bør plantes rundt en haug eller et hull på flere år..kompost

Brennende gjødsel

tørr gjødselHvis gjødsel er tørr og kvalitet og hastighet er viktig for deg, ikke mengde, kan den settes i brann. Det er også en fin måte å kvitte seg med svinemøkk. Dette vil sikre:

 • berøvelse av fuktighet;
 • ødeleggelse av ugressfrø, mikroorganismer og helminthegg;
 • spaltning av syrer;
 • balansere nitrogen.

For den største fordelen med den resulterende asken, bør du blande grisemøkk med tørre blader, halm eller hesteskitt. Dette er ikke humus, men full erstatning ved akutt behov for jordgjødsling. Det kan drysses på sengene om høsten eller tidlig på våren. Aske kan blandes med vann (1 glass per 10 liter vann) og vanne plantene.

Grismøkkemøkk har en meget høy varmeoverføring og energiinnhold. Derfor er denne metoden svaret på spørsmålet om hva du skal gjøre med grisemøkk hvis du ikke trenger det som gjødsel. Biologisk drivstoff laget av gjødsel, ikke bare fra grisemøkk, er allerede utbredt i SNG.

Denne asken er en konsentrert gjødsel. Det er verdt å legge det til jorden i små mengder for å forhindre omvendt syrereaksjon – alkalisk. Det er også verdt å grave opp stedet. I ingen tilfelle bør du bruke denne asken i stedet for treaske når du sprayer planter..

Er det mulig å gjødsle en grønnsakshage med grisemøkk? Selvfølgelig. Du bør imidlertid ikke glemme anbefalingene som allerede er oppført..

Hvilken gjødsel er bedre – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo