15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Petunia Typhoon – de viktigste egenskapene til anlegget

Moderne petunia Typhoon er en familie av årlige eller flerårige planter med slanke stilker og lyse, minneverdige blomster. Den presenterte kulturen har en spesifikk buskform, mens grenene kan nå 15-20 cm i høyden, og bladene-6-13 cm i diameter.

Hvilken art er Typhoon petunia?

Anerkjente eksperter identifiserer bare to viktige typer petunier, for eksempel:

  • flerblomstret petunia (Multiflora);
  • storblomstret petunia (Grandiflora).

petunia tyfon sølv Den storblomstrede analogen av petunia kan skryte av en (maks to) store blomster, hvis diameter anslås til 8-10 cm. De er veldig krevende på jorda, og tåler heller ikke kulde godt, derfor anbefales det sterkt å dyrk dem i hengende kurver. I tillegg er de skjøre bladene i denne kulturen utsatt for skade fra kraftig nedbør, som følge av at de må plantes under tak eller skur..

Flerblomstrede planter, som Typhoon petunia tilhører, har et utviklet rotsystem, mange stilker og små blader. De mange blomstene når vanligvis ikke mer enn 5-6 cm i diameter og er preget av forskjellige attraktive farger, alt fra ren hvit til rike skarlagen eller brune nyanser. Flerblomstret petunia regnes med rette som en fantastisk plante som kan dekorere et smug, et sommerblomstbed eller et drivhus..

Hovedtrekk ved Typhoon petunia

En av hovedvariantene med flerblomstrede petunier er Typhoon, som har lange stilker og mange blomster i alle slags nyanser. De er først og fremst verdsatt for sin store lange blomstring og behagelige lukt som sprer seg opptil flere meter fra planten. Den aktuelle kulturen foretrekker solrike områder sammen med lette, leirete eller sandete jordarter som ikke forstyrrer utviklingen av rotsystemet..

Samtidig liker petunia Typhoon ikke overdreven fuktighet, og med en overflod av nitrogen-fosfatgjødsel kan løvsystemet drukne blomstringen..

Vanning av avlingen bør bare gjøres i begynnelsen av veksten, men når planten når standardstørrelser, bør de stoppes, siden denne sorten petunia tolererer varme og mangel på fuktighet bedre enn overflødig.

Petunia Typhoon Silver og Tornado

petunia tyfon sølv Kanskje en av de mest populære variantene av den beskrevne planten var petunia Typhoon Silver – en uvanlig kraftig kultur som blomstrer gjennom sommersesongen og danner et nettverk av tette stengler over 1,5 m lange. Den kommer seg raskt etter kraftig regn, sterk vind og andre skade, og blomstringen med forsvarlig forsiktighet fortsetter til den første frosten.

petunia tyfon kirsebærGiant petunia Typhoon Cherry er også i stor etterspørsel blant innenlandske gartnere. Den har en unik hastighet og danner en tett busk med hundrevis av blomster i løpet av få uker etter plantingen av plantene. Denne planten er veldig upretensiøs i vekstprosessen, og et utviklet rotsystem bidrar til å skaffe fuktighet fra de dype lagene i jorda..

En annen flott plante som ofte kan sees i sommerhytter er Typhoon Tornado petunia. Den danner også en busk med stilker opptil 1,5 m lange, og de små blomstene kan ha forskjellige farger (lyserosa, hvit, rød, lilla, etc.). Denne kulturen plantes i begynnelsen av juni i en avstand på minst 30-40 cm fra naboplanter..

Dermed vil de unike Typhoon petuniaene være en utmerket dekorasjon, både for et landsted og en bybalkong, slik at du kan beundre vakre blomster i lang tid..

Video: dyrking av petunier uten feil

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo