15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interessant om buskasmin, dens typer og varianter

jasminbusk på stedet Jasminbusk er en flerårig avling av olivenfamilien. Blomsten er verdsatt for sin utsøkte skjønnhet og uvanlige jordbæraroma. Tidligere vokste planten bare i land med gunstige, varme klimatiske forhold. Men takket være det møysommelige arbeidet til oppdrettere, blir kultur hvert år populær i Russland når det gjelder å dekorere landskapet. For å avle en dekorativ blomst i din personlige tomt, må du gjøre deg kjent med alle dens underarter, lære planteteknikken og ytterligere omsorg.

Beskrivelse av jasminvarianter

I løpet av de siste tiårene har mange varianter av jasmin blitt avlet for visse land og regioner. I Russland er de mest populære vakre frostresistente varianter som harmonerer godt med hverandre i landskapsdesign. La oss vurdere de vanligste..

Syringa

rik blomstring av hagejasmin Den flerårige kulturen i hortensiafamilien hage jasmin mock-oransje har mange underarter. Samtidig har det ingenting å gjøre med ekte jasmin, bortsett fra duftende blomster. Prydbusk, fra 65 cm til 6–6,5 meter høy. Stammen er rett, grå. I noen varianter av hagesjasmin er løvet ovalt, i andre er det stort sett ovalt. Mange planter som tilhører denne arten har eviggrønne løvverk..

Blomster med gul eller hvit farge har følgende former:

 • semi-dobbel;
 • terry;
 • enkel.

Hagejasmin blomstrer i juni og juli. Hovedfordelen med hagekulturen er den uovertrufne aromaen og vakkert synkende klynger av hvite eller kremblomster..

Jasmine vanlig

vanlig jasminVanlig chubushnik finnes ikke bare i private hager, men også i byparker. Planten har en rik duftende blomstring, som varer omtrent en måned. Blomster er tett festet langs hele grenens lengde. For frodig blomstring krever busken ikke spesiell omsorg. Den vokser godt både i skyggen og under brennende solstråler. Tåler alvorlig frost og sommertørke.

Jasmine jomfruelig

jasmin jomfrueligVirginal, aka terry jasmine. Kulturen tilhører typen hagejasmin. En voluminøs plantebusk i høyde og diameter kan nå fra 2 til 3 meter. Skuddene er oppreist. Løvverket er dekorativt, stort, ca 7 cm langt. Om sommeren er bladene rikgrønne, men om høsten endrer de fargen til lysegul, noe som overraskende forvandler hagen i overskyet vær. Blomstene er store, hvite. Blomsterstanden samles i 10 par. Blomsten blomstrer gradvis i slutten av juni og fortsetter å blomstre til det tredje tiåret i juli.

Til tross for at Virginal er en frostbestandig avling, uten skikkelig pleie, kan skudd fryse over under vårfrost..

Jasmine Sambac

krøllete jasminSambac eller hage krøllete jasmin. Planten tilhører olivenfamilien. Blomsten når 0,5 til 3 m i høyden. Bladene er ovale, læraktige, 4–11 cm lange og 2–7 cm brede. Blomstene er hvite, veldig velduftende, halvdoble eller dobbelte i formen. Blomsterstanden samles fra 3 til 12 grupper i enden av grenene. Et særtrekk ved denne planten er at blomstene åpnes bare om natten og lukkes om morgenen..

Jasmine busk

busk jasminJasmine Busk er en oppreist busk, opptil 1,5 meter høy. Skuddene er fleksible, grønne. Bladarrangementet er spiralformet. Bladene er pinnate, trifoliate. Brosjyrer er smalt elliptiske, stumpe, ciliate i kantene. Platene på begge sider er skinnende, mørkegrønne på undersiden av en lysere farge. Buskasminen begynner å blomstre fra slutten av mai til begynnelsen av juli. Blomstene er dype gule, samlet opptil 5 stykker i en paraply. Planten går i frukt i slutten av august..

Jasmine Airborne

jasmine luftbårenJasmine Airborne er en flerårig avling. Busken vokser opp til 2 meter. Grenene er rette. Bladene er mørkegrønne, dekorative. Planten begynner å blomstre i begynnelsen av juli, med en lang periode på opptil 30 dager. Blomstene er kremete eller hvite og har en behagelig jordbæraroma. Blomstringen av denne sorten ligner klokker i form, som er plassert over hele overflaten av grenene. Under vekten tiltes grenene nedover, noe som gir planten et dekorativt utseende.

Jasmine Ermine Robe

jasmin hermelin mantelJasmine Ermine Mantle er en rekke hagesjasminer. Planten har en kompakt, løvfellende busk, ikke mer enn 1 m. Løvverket er langstrakt, eggformet, med godt synlige årer. Hagebruk begynner å blomstre i slutten av mai, med en blomstringstid på 1,5 måneder. Terry blomsterstand av snøhvit farge, har en behagelig, søt aroma som sprer seg over en lang avstand.

Jasmine Mont Blanc

jasmine mont blancJasmine Mont Blanc er en fransk variant. Planten tilhører dvergavlinger. Buskens høyde når ikke mer enn 1 meter. Brune skudd senkes litt til bunnen. Bladene er små, 3-4 cm. Med glatte kanter. Halv-doble hvite blomster i tette grupper på 5 ligger på en kort blomsterstand. Planten begynner å blomstre i midten av juni, med en varighet på 1 måned. Ved blomstring ser busken helt snøhvit ut..

Under et stort antall knopper, lener ofte grener seg mot jordbunnen. For å gjøre dette, for å få busken til å se mer elegant ut, er støtter installert under den.

Jasmine Venichny

jasmin kroneJasmine Venichny er en løvfellende busk. Planten har en grå, rett stamme. Lysegrønne ovale blader, ikke mer enn 7 cm lange. Enkle eller doble blomsterstander på 3-9 stykker, samlet i en kompakt børste. Kulturen når en høyde på ikke mer enn 4 meter. Kronjasmin blomstrer i midten av juni, 2-3 uker. Hvitkremblader med en utpreget honningaroma.

Etter å ha vurdert varianter av jasmin som anbefales for dyrking på Russlands territorium, må du gjøre deg kjent med plantingsreglene.

Landingsregler

plante jasminJasmine er en prydbusk som kan vokse på hvilken som helst jord.

Men for bedre overlevelse av frøplanten må du vurdere følgende anbefalinger:

 1. Planten liker ikke stillestående vann. Derfor velges et landingssted med et dypt grunnvannsbord..
 2. For god roting plantes frøplanten sent på våren eller tidlig på høsten..
 3. Plasseringen av hullene er skissert med tanke på den voksne planten..
 4. Grav et hull ikke mer enn 50 cm.
 5. Gjødsle jorda med 30 gram. nitrofoksy.
 6. Frøplanten plantes bare i fuktig jord..

Ved planting må rotsystemet ikke utdypes med mer enn 3 cm.

Etter at arbeidet er utført rundt Jasmine, er jorden godt stampet og vannet rikelig. Det må også tas i betraktning at en riktig planting ikke er nok for den gode utviklingen av planten. Omsorg og landbruksteknologi spiller en stor rolle i vekst og blomstring av prydkultur..

Voksende funksjoner

voksende jasminEtter å ha plantet en jasminbusk på nettstedet ditt, ikke glem at den forlater siden den raske veksten og ytterligere rikelig blomstring er avhengig av den.

Hovedtrekkene ved å dyrke en busk inkluderer følgende arbeid:

 1. Topp dressing fremmer riktig utvikling og god vekst. Gjødsle planten ett år etter plantingen. Mineralgjødsel i form av en løsning på 15 gr. urea, 30 gr. superfosfat, 15 gr. svovelsyre kalium og 10 liter. vann føres inn i jorden tidlig på høsten. På våren blir planten matet med organisk gjødsel med vann i hastigheten 1: 10.
 2. Kronformasjon forbedrer plantens utseende og fremmer rikelig blomstring. Beskjæring av grener utføres tidlig på våren. I sterke grener er det bare toppene som forkortes, svake skudd kuttes i to. Det er også nødvendig å utføre sanitær beskjæring årlig, tynne busken fra overflødige skudd og visne blomster. Etter at arbeidet er utført, for å unngå infeksjon av planten med soppsykdommer, anbefales det å behandle alle seksjoner med hagelakk.
 3. Forberedelse til vinterperioden – forhindrer at buskasjasmin fryser ved alvorlig frost. For å beskytte rotsystemet, på slutten av høsten rundt planten, blir jorden mulket med kompost eller humus. For å unngå at en ung kultur dør, er selve blomsten helt dekket med et hvitt dekkende materiale og festet slik at den ikke blottlegger stammen til frøplanten.

For en god utvikling av jasminbusken, bør planting og omsorg utføres i henhold til teknologiene ovenfor. Bare i dette tilfellet vil planten ha sterke blader og årlig blomstring..

Etter å ha vurdert alle egenskapene til sorten, kan Jasmine hagebusk kalles et besøkskort for en personlig tomt. Enkel å plante og vedlikeholde, vil spare fritiden til hver gartner. Og den fortryllende duften av snøhvite dekorative blomster vil tiltrekke seg oppmerksomheten til selv den mest kresne smakeren i parfymeri.

Møt Garden Jasmine – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo