15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Effektiv bruk av ammoniumnitrat på sommerhuset

påføring av ammoniumnitrat Bruken av ammoniumnitrat i landbruket skyldes langsiktig tilgjengelighet av nitrogen, noe som er spesielt viktig for planter med lang vekstsesong. Den kjemiske komponenten er ansvarlig for produksjonen av klorofyll og planteprotein, uten hvilken planteutvikling er umulig. Toppdressing med ammoniumnitrat garanterer sunn skuddvekst, fremmer lang blomstring og følgelig et høyt utbytte.

Hva er ammoniumnitrat laget av?

poser med ammoniumnitrat Nitrat oppnås fra konsentrert salpetersyre og ammoniakk. Stoffet tilhører gruppen mineralgjødsel med høyt nitrogeninnhold (26–34%). Den aktive komponenten i ammoniumnitrat er svovel (4–14%). Det hjelper planter bedre å assimilere nitrogen. En kjemisk forbindelse produseres i form av granulat eller pulver. Kornstørrelsen er 3–3,5 mm i diameter. Fargen er hvit, grå, lys rosa. Ofte blir andre spormineraler tilsatt hovedingrediensene for bruk i forskjellige klimasoner. Saltpeter kan blandes med potash- eller fosforgjødsel. Prosedyren for å kombinere næringsstoffer kan utføres umiddelbart før du påfører jorden..

Egenskaper av ammoniumnitrat

unike egenskaper til saltpeter

Moderat bruk av ammoniumnitrat for planter gir gode resultater på grunn av dets egenskaper:

 1. Stimulerer vekst og rask utvikling av planter.
 2. Øker avlingsmotstanden mot forskjellige negative faktorer.
 3. Beskytter mot mulige bakterielle sykdommer.
 4. Frukt dyrket med ammoniumnitrat lagres deretter mye lenger.
 5. Frukten av avlinger øker.
 6. Påvirker ikke kvaliteten på avlingen.
 7. Gjødsel er helt løselig i vann, og når den vannes, metter den jorda med nyttige mikroelementer.

Ulempene med ammoniumnitrat inkluderer surhet. I sure jordsmonn er det en betydelig nedgang i utbyttet.

Du kan nøytralisere jordens pH med kalk og dolomitt, som tas i like store mengder..

Varianter av ammoniumnitrat

en slags ammoniumnitrat

Hvis saltpeter brukes som gjødsel, kan sammensetningen variere. Det er flere typer:

 1. Enkelt ammoniumnitrat – designet for å forsyne avlinger med nitrogen. Fungerer som en komplett erstatning for urea.
 2. Kalium – sammensetningen inneholder også kalium. Denne toppdressingen tilsettes i blomstringsperioden og frukt eggstokken. Forbedrer smaken av frukt.
 3. Kalsium – brukes til å mette jorda med kalsium. Med mangel på dette stoffet utvikler grønnsaksavlinger seg sakte, røttene råtner, stilkene slutter å vokse.
 4. Magnesium – en ekstra kilde til magnesium.
 5. Natrium er en type kaliumnitrat. Ideell for poteter og rødbeter.
 6. Calcareous inkluderer kalium, kalsium, magnesium. Den er produsert i form av holdbare granulater, lett å lagre og transportere. Hvis partiklene blir behandlet med fyringsolje, er det ingen risiko for å øke jordens surhet.
 7. Grad B er en vanlig type nitrat for gjødsling av frøplanter og innendørs planter.

Kjemisk formel for enkelt ammoniumnitrat NH4NO3.

Grunnleggende betingelser for bruk av ammoniumnitrat

vi gjødsler sengeneEn svært effektiv gjødsel velges under hensyntagen til jordens sammensetning, klimatiske egenskaper i regionen, plantetypen og dens egne agrokjemiske evner..

Et universelt produkt som passer for nesten alle typer jord. I sandjord vil sammensetningen ikke endres under påvirkning av nitrat. Når den påføres i podzolisk jord, kan forsuringseffekten observeres. I leire, tung jord brukes gjødsel i høst-vårperioden.

Ammoniumnitrat er mye brukt i hagearbeid. Det blir matet av frukttrær, bærbusker. Gjød jorda med et nitrogenholdig stoff når du planter korn, grønnsaker, og stimuler også veksten av svakt voksende blomster, dekorative løvfellende innendørs planter.

Det er vitenskapelig bevist at bruk av ammoniumnitrat som toppdressing øker avlingene med 40-50%.

Priser og vilkår for innføring av ammoniumnitrat

vilkår for bruk av saltpeterDet nitrogenholdige preparatet føres inn i bakken i tørr og oppløst form. Hver fôring ledsages av rikelig vanning. Hvis jorda er oppbrukt, er prisen per 1 kvm. m er 40-50 g tørrstoff. I dyrket jord reduseres gjødselmengden til 30 g per 1 kvm. m:

 1. For frøplanter. Tørrgjødselmengden er 5–6 g per brønn når du planter. Under dyrking blir de matet med en vandig løsning av ammoniumnitrat. For 10 liter vann trenger du 35-40 g.
 2. For grønnsaksavlinger. Gjennomsnittlig dosering er 20 g per 1 kvm. m. Under den første dyrking av jorda kan hastigheten økes. I perioden med aktiv vekst trenger du 20-30 g saltpeter og 10 liter vann.
 3. For hagetrær og busker. En løsning av 10 liter vann med 30 g gjødsel oppløst i den helles under bagasjerommet. Nitrogenbefruktning fremmer fremveksten av nye skudd.

For bladfôring er ammoniumnitrat ikke egnet, siden du kan brenne bladene.

Når det gjelder tidspunktet for introduksjonen av ammoniumnitrat, er det å foretrekke å gjødsle avlinger om våren, i begynnelsen av vekstsesongen og før blomstring. I andre halvdel av sommeren anbefales det ikke å bruke nitrogenholdige forbindinger. Dette provoserer skuddvekst til skade for fruktdannelse. Grønnsaker må mates to ganger før blomstring og etter fruktdannelse. Hagetrær blir matet en gang, etter utseendet på de første bladene.

Bruken av ammoniumnitrat i blomsteroppdrett

ammoniumnitrat for blomsterNitrogengjødsel brukes ofte i blomsterdyrking. Siden de reagerer på dette med frodig og lang blomstring. For eksempel, under planting eller transplantasjon av petunier, gloxinias eller andre blomster, tilsett 1 ss. l. nitrat per 10 liter underlag. Eller vanning med en vandig oppløsning av gjødsel.

Ammoniumnitrat brukes også til innendørs dekorative løvfellende planter. Takket være nitrogen, bladene på palmer, ficuses blir større, får en saftig grønn fargetone.

Ulemper med nitrat

nitrogengjødselGartnere må vite at i tillegg til de ubestridelige fordelene, kan ammoniumnitrat være skadelig. For noen år siden ble denne nitrogengjødsel forbudt. Årsaken er eksplosiviteten til den kjemiske forbindelsen. Nå har populariteten vokst på grunn av det brede spekteret av applikasjoner og lave kostnader. Under arbeidet med dette stoffet må imidlertid grunnleggende forholdsregler overholdes..

 • De kjemiske egenskapene til ammoniumnitrat tillater ikke at det lagres sammen med sagflis, torv, kalk og halm. Siden spontan forbrenning er mulig.
 • Unngå kontakt med nitrogenoppløsning på grønne skudd av planter.
 • Det er umulig å overskride de angitte dosene av stoffet..
 • Det er ikke tilrådelig å mate agurker, squash, courgette med saltpeter. De har en tendens til å akkumulere nitrater, som er skadelige for mennesker..
 • Ta hensyn til forholdsregler under lagring og transport.
 • Ikke la åpne beholdere med gjødsel, nitrogen vil fordampe.
 • Forhindre overoppheting.
 • Oppbevares på et mørkt, kjølig sted ved en lufttemperatur som ikke overstiger + 30 ° С.

fôring av jordbærDet er mange områder der ammoniumnitrat brukes, men det er mest etterspurt i landbruket. Utnyttelsesgraden er 80%. Saltpeter opptar mer enn halvparten av gjødselmarkedet, og etterspørselen etter det øker hvert år..

Vårmating av hvitløk med ammoniumnitrat – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo