15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Begynn å vokse kjærlighet på nettstedet ditt allerede i neste sesong

voksende kjærlighet Lovage er en krydret flerårig plante som har funnet medisinsk og kulinarisk bruk. Voksende kjærlighet er innenfor enhver gartners makt, underlagt jord- og omsorgskrav. Det blir ofte referert til som selleri, noe som er en feil. Dette er helt forskjellige urter..

Regler for voksende kjærlighet i et åpent område

landingsplass og belysning

For å få en avling av kjærlighet i det åpne feltet, er det nødvendig å lage riktig belysning, sørge for temperaturforhold, stell og skikkelig forberede jorda.

Krav til belysning

For optimal vekst og utvikling må busken skape delvis nyanse. Når den utsettes for direkte sollys, dør planten, og mangel på lys vil stoppe veksten og frukt eggstokken.

Temperaturavlesninger og vanning

vanning kjærlighetStillestående vann fører til forfall av rotsystemet. Vanning er nødvendig når jorden rundt planten blir tørr (2 ganger hver 10. dag i tørt vær). Til tross for at kjærlighet tåler frost, for optimal vekst, er det nødvendig med en temperatur på minst + 22 ° C. Når temperaturen faller, stopper veksten. Intens varme kan forårsake gulning av bladene. I dette tilfellet er det nødvendig å redusere intervallet mellom vanningene..

Jordforberedelse

næringsrik jord for kjærlighetBusken er ganske kresen med jorda: den skal være løs og fuktig. Jorden må være næringsrik, uansett om den er leire, sand eller torv.

Før du planter på stedet, må du gjødsle og løsne den. Som gjødsel kan du ta flere komponenter i like store mengder:

 • tre aske;
 • superfosfat;
 • råtten kumøkk;
 • kompostblanding;
 • urea.

Uavhengig av årstiden der plantingen utføres, vil kjærligheten dø hvis et av jordkravene ikke er oppfylt.

Frøplanting

såing av kjærlighetsfrøFør du vokser kjærlighet fra frø, må du vente til jorden varmes opp nok. Dette skjer rundt april. Kan sås tidligere i esker og oppbevares ved romtemperatur til de første skuddene vises.kjærlighetsfrø

Såstadier:

 1. Bløtlegg plantematerialet i vann ved romtemperatur i 48 timer, bytt væske to ganger om dagen.
 2. Lag 20 mm dype furer i jorda.
 3. Plant frø 10 cm fra hverandre.
 4. Etter hvert som buskene vokser, er det nødvendig å tynne ut og tildele et område på 1 m2 for hver plante.

Å plante kjærlighetsfrø er også mulig i november. I dette tilfellet vil de første skuddene vises tidlig på våren..

Reproduksjon ved å dele busken

dele en buskReproduksjon av busken er mulig når du dyrker kjærlighet i minst tre år. For å gjøre dette må planten graves forsiktig opp og deretter deles i flere deler med en skarp kniv eller spade. Samtidig bør minst tre knopper forbli på hver busk oppnådd på rotdelen..

ung delenki kjærlighet

Med riktig reproduksjon vil planten lett slå rot på et nytt sted, og etter tre år kan du gjenta prosedyren. For at busken skal vokse og utvikle seg fullt ut, må den transplanteres til et nytt sted hvert sjette år..

Funksjoner ved å vokse i en leilighet, på en balkong

kjærlighet på vinduskarmenFor eiere av byleiligheter kan du finne ut hvordan du dyrker kjærlighet på en vinduskarme. For å gjøre dette trenger du en toårig plante med en rotvekt på minst 10 kg. Den må kuttes i flere deler og kuttes med knust aktivert karbon. De resulterende buskene bør plantes i separate beholdere..

Alt løvverk må fjernes fra krydderet, og hvis det ikke er noe, kutt av toppen slik at en stamme på 2 cm blir igjen over jorden. Sveta. Når de vokser, må greenene kuttes.nyttig kjærlighet

I leiligheten kan du dyrke kjærlighet fra frø:

 • så frø i potter med jord og la stå i 1,5 måneder i et varmt og lyst rom;
 • vent på de første bladene, plant frøplanter i individuelle beholdere;
 • vann regelmessig med romtemperatur vann.

En voksen plante trenger ikke spesiell omsorg, det er nok å utføre de samme prosedyrene som med andre innendørs blomster.

Omsorgsregler

kjærlighet omsorg

Planting og omsorg for kjærlighet i det åpne feltet og hjemme er like og inkluderer flere punkter:

 1. Regelmessig løsning av jord og toppdressing. Det er bedre å bruke uorganiske stoffer som gjødsel. En stor mengde nitrogen vil føre til akselerert vekst, men fravær av greener og en forringelse av smaken. Askløsning anses som det beste alternativet..
 2. Tidlig luke og beskjæring av løvverk. Å dyrke kjærlighet utendørs krever regelmessig fjerning av ugress. Beskjæring utføres i henhold til en bestemt algoritme: i slutten av august blir greener fullstendig fjernet fra en ett år gammel plante. For en to år gammel busk utføres prosedyren i juni-august. Ungt løv bør fjernes sammen med kvistene og etterlate en stilk på 7 cm. Grimming blir klippet 4 ganger i året, etterfulgt av gjødsling av jorda.
 3. Hyppig vanning under tørkeforhold (når den vokser i en grønnsakshage). Det er viktig å observere tiltaket her. Overflødig fuktighet vil føre til forfall av roten, og mangel på fuktighet vil føre til kasting av peduncles og tap av smak i bladene..

Sykdommer og skadedyr

kjærlighetssykdom

Planten kan lide av angrep av skadedyr. Disse inkluderer:

 1. Gulrotflue. Det manifesterer seg i form av gulnet løvverk og den påfølgende døden av krydderet. Larvene gjør skade ved å spise røttene.
 2. Bladlus. Påvirker testiklene.
 3. Septoria. Den er preget av gule flekker med svarte prikker i midten på løvet. Som et resultat tørker busken og dør..

Du kan bekjempe skadedyr med spesielle midler, men etter å ha brukt dem, kan kjærlighet ikke brukes til kulinariske og medisinske formål..

Innsamling og lagring av kjærlighet

høsting av kjærlighetFra en ett år gammel plante er det bare blader som kan hentes. For å gjøre dette må du vente på dannelsen av paraplyer før blomstring. Blad høstet på forhånd har ingen næringsverdi.

Du kan begynne å samle frø i det andre året av plantens liv etter at de er helt modne. Etter tre år tar røttene verdi. De graves forsiktig opp, vaskes fra bakken, kuttes i biter og lagres på et mørkt, ventilert sted til de blir sprø. For å øke tørkingen kan du sette plantedeler i nærheten av en varmekilde, men ikke i solen..

lagring av kjærlighetsrøtterFor lagring av tørre deler må du forberede en ugjennomsiktig beholder med et tett lokk. Hold blader, frø og røtter atskilt fra hverandre. Hvis du studerer alle vanskelighetene med omsorg og lagring, før du vokser kjærlighet, kan du senere bruke den til kulinariske og medisinske formål..

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo