15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tladianta: rød agurk – vi dyrker en søt eksotisk grønnsak hjemme

tladianta rød agurk Det er ingen hemmelighet at grønnsaker kan smake hva som helst, men absolutt ikke sukkersøtt. Imidlertid er det ett unntak fra regelen – dette er tladiant (rød agurk). Selv om det er eksotisk, er det fortsatt en grønnsak, samtidig med en deilig søt fruktkjøtt. Fruktene av tladiants ser virkelig ut som agurker, men bare røde i fargen og innsiden med frø, som en vannmelon. Men med sine lange vipper ser busken mer ut som et gresskar, som den er en slektning av. Dessuten, hvis du graver den opp, kan du høste knoller som poteter – dette er rotsystemet, det er uspiselig. Her er en så interessant plante. Hvilken grønnsak har tladiant mest til felles: poteter, gresskar eller agurk? I dag vil vi fortelle deg hvem denne planten egentlig er og hvordan du kan plante den i hagen din..

Beskrivelse av anlegget

liana Tladianernes hjemland er Fjernøsten, hvor det tidligere ble vokst som en prydkultur. Busken ser virkelig veldig vakker ut når lyse gule blomsterstander blomstrer mot bakgrunnen av smaragdblader. Den beholder sin dekorative effekt selv under modningstiden til de opprinnelige røde fruktene..

Tladianta er en flerårig plante og tilhører gresskarfamilien. Hun har mye til felles med ham. Først og fremst er dette klatrestammer, som vokser opp til 6 m lange i løpet av sesongen. Liana vever godt langs støtten. I utgangspunktet vokser den på denne måten: på buer, nær gamle trær eller bygninger som må dekkes. Det eneste er at dens pubertære skudd er mer holdbare enn de av et gresskar. Vinblader er mer som squashblader. De er samme runde, på en tykk petiole, men mindre. Og tladiana blomstrer hele sommeren med vakre, rike gule klokkeformede blomster, som alt gresskar. Men det er der likhetene slutter..

Funksjoner av fruiting tladiants

grønn tladiant fruktSom flerårig har liana en uttalt sovende periode. Om vinteren dør vippene helt av, og bare rotsystemet i form av knoller gjenstår å overvintre i jorda. De er som potetene våre. Men fruktene som modnes midt på høsten er mer som små røde agurker. På grunn av dette er tladiant kjent som “rød agurk”. Lengden på agurkene overstiger ikke 6 cm med en diameter på bare 2 cm. Først er de grønne og hårete, og etter full modenhet blir de røde og loen forsvinner.

moden tladiant fruktI motsetning til den harde og knasende agurken, er kjøttet på tladiana saftig og minner litt om bomullsull i strukturen. Den er søt, men smaken kan ikke beskrives med ett ord. Det er en krysning mellom kiwi, mango og ananas. Interessant nok er frøene nesten de samme som for en vannmelon: avlange, harde, svarte.

Fruktene av tladiant er spiselige. Grønne agurker kan syltes og rulles sammen, og modne lager vakker og velsmakende rød syltetøy.

Det fine med voksende tladianter

dyrking av tladianereFlerårig “agurk” vintreet kan med rette betraktes som en av de mest upretensiøse avlingene. Ikke bare har hun det bra både i solen og i delvis skygge. Tladianta er også ekstremt seig og har en høy selvforplantningsevne. Nesten alle frøene som har falt til bakken spirer, og hvert år danner det flere og flere nodulære babyer. Så på bare et par år utvider liana sine eiendeler betydelig og sprer seg over stedet..

Velge et landingssted

Tladiant landingsstedSom allerede nevnt kan liana vokse i både solrike og skyggefulle områder. Lengden på vippene er ikke avhengig av dette, men selve blomstringen i solen vil være mer rikelig. Det ville være riktig å plante tladian nær en slags støtte, gitt dens evne til å veve. Det trenger ikke å være en bue. Takket være stammens og løvets pubesens, “legger” hun seg godt på veggene i bygninger, lysthus, gjerder og trær. Ofte bruker gartnere dette og praktiserer dyrking som en dekorativ agurk. Tladianta fletter raskt enhver støtte, skaper en vakker grønn vegg og gjemmer alt du trenger under.

Når du velger et sted, må du huske vinstokkens aggressive natur. Det anbefales å plante det der det ikke er dyrkede planter, slik at tladianta ikke drukner dem.

Dette kan være et langt hjørne av hagen eller langs et gjerde. Og slik at vintreet “ikke går en tur” på hele stedet, er det bedre å begrense bostedet og grave i skifer minst 50 cm dypt.

Hvordan plante

tladiant i hagenI vårt klima reproduserer tladianta oftest ved hjelp av knoller, og sjeldnere med frø. Dette skyldes det faktum at det er ekstremt vanskelig å få frø hjemme uten anstrengelse. Både hann- og hunnblomster blomstrer på busken samtidig. For at frukten skal sette seg må en prydagurk pollineres. Hvis du hjelper og utfører pollinering kunstig, vil vintreet glede deg over en høst og et stort tilbud av frømateriale. I hjemlandet til planten utføres dette arbeidet av “asiatiske” bier – små, som bare lever i disse delene. Av en ukjent grunn liker ikke andre insekter vakre gule grammofoner. Noen gartnere som dyrker det, hevder imidlertid at våre svarte humler noen ganger takler pollinering..

Tladianta er en ideell plante for avlsarbeid.

Støv blomstene med pollen fra en annen kultur fra gresskarfamilien, kan du få et interessant resultat. Fruktene endrer form, farge og smak, men som regel blir de alltid pitted. Derfor, for å skaffe frø, er det nødvendig å pollinere en dekorativ agurk ved å bare bruke dine egne blomster..

Når du planter i grupper, la det være nok plass mellom buskene med rød agurk. Liana vokser godt ikke bare oppover, men også grener på sidene. I tillegg vokser rotsystemet aktivt nye knoller. Neste vår kan de spire selv i en avstand på opptil 2 m fra moderbusken..

Når skal man plante

Tidspunktet for planting av creepers avhenger av metoden, nemlig:

  1. Det er bedre å så frø først for frøplanter, i mars måned. Siden skallet er hardt, må de stratifiseres i 3 måneder. Før såing må frøene dynkes i 6 timer. Det er bedre å plante det umiddelbart i separate kopper – dette er praktisk, fordi frøene er store nok. I åpen mark kan frøplanter av tladiants transplanteres ikke tidligere enn mai.
  2. Unge knuter kan plantes om våren når jorden varmes opp og frosten passerer. Avhengig av regionen kan dette være slutten av april – begynnelsen av mai.

Tladianta: rød agurk – hvordan ta vare på et vintre

omsorg for tladiantFlerårig vintre er ikke en lunefull plante. Selv om det faktisk er eksotisk, men i vårt klima er det ikke ille i det hele tatt. Vintrene i Tladiante er ikke forferdelige, fordi hele delen av busken over bakken fortsatt dør av hvert år. Jorden skjuler knollene for snø og frost, og om våren viner vintreet igjen og slipper ut nye skudd.

Omsorg for en rød agurk er minimal og består av følgende aktiviteter:

  1. For at blomstringen skal være frodig og høsten skal være rikelig, i varme sommer, må du ikke glemme Liana. Vanning bør utføres minst 2 ganger i uken. Hvis jorda under busken er helt tørr, blir stilkene sløv, og eggstokken kan falle av..
  2. Før du legger knoppene, kan du mate planten med aske og superfosfat. Dette vil øke antallet og gjøre blomstringen mer frodig..
  3. For å få frukt, søte røde agurker, er det viktig å pollinere blomstene. For å gjøre dette må du gå med en børste først på hannen, og deretter på de kvinnelige blomsterstandene. Du kan bare plukke av hannknoppene og ta på hunnknoppene med dem..
  4. På slutten av høsten, etter høsting, bør luftdelen av busken være fullstendig avskåret..
  5. I voksne prøver er det tilrådelig å grave opp noen av de unge knollene, også om høsten. Ellers blir vintreet tykt og spredt utover stedet..

Som du kan se, er den eksotiske liana ikke veldig annerledes når det gjelder å unngå de vanlige hagebrukavlingene. Plant en rød agurk for en tladiant uten å tenke på det. Hun vil dekorere lysthuset ditt med gule blomsterblomstrer hele sommeren. Og med begynnelsen av høsten vil den gi deg originale søte agurker, hvorfra du vil lage syltetøy til vinteren. Og tro meg: ingen vil ha en slik godbit!

Voksende eksotiske tladianere i hagen – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo