15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Riktig dyrking av ruccola i det åpne feltet, og etter 20-30 dager er det på bordet ditt

voksende ruccola i det åpne feltet

Ernæringsfysiologer rundt om i verden anbefaler å spise stekt kjøtt sammen med saftige grønnsaker, som hjelper kroppen å fordøye det raskere. Imidlertid er produkter fra supermarkedet rike på alle slags nitrater, så husmødre øver på å dyrke ruccola i det åpne feltet i landstedet sitt. For at kulturen skal få en rik nøtt-sennepsmak, er det nødvendig å følge reglene for landbruksteknologi..

Voksende ruccola i det åpne feltet: å velge en variant og et passende sted

de beste variantene av ruccola

Det første trinnet er å finne ut hvilken sort som passer til dyrkerens behov og forventninger. Varianter av eruka (latinsk navn) er forskjellige i modningstid, bladform og smak..

Tidlig modning (høsting utføres etter 20-25) inkluderer varianter:

 • Poker;
 • Koltivata;
 • Olliveta;
 • Rokokko;
 • Rakett;
 • Tanagskaya Semko.

saftige sunne greener

Men midtsesongen (fra 30 til 38 dager) er “Curiosity”, “Victoria” og “Arrows of Cupid”. Å dyrke og ta vare på ruccola utendørs begynner med å velge et passende sted. Kulturen er plantet i områder med diffust lys..

mais rundt sengene med ruccola

Hagesenger er inngjerdet med plantinger fra:

 • korn;
 • bønner;
 • klatreplanter (spesielle trelliser er installert for dem).

Sterkt lys og høy temperatur vil føre til at busker skyter for tidlig. Som et resultat blir bladene grove og får smaken av bitter malurt..

Det neste trinnet i å dyrke ruccola i landet er valget av den nødvendige jordtypen. Kulturen er følsom for høy jordsyre.

ruccola i næringsjord

Derfor plantes den i:

 • litt alkaliske eller nøytrale underlag;
 • kalsiumrikt land (tilsett kritt eller dolomittmel);
 • luft og permeable jordblandinger.

Det er verdt å huske at systematisk påføring av mineralgjødsel syrer jorda betydelig. Av denne grunn, om høsten, anbefales det å kalkere stedet med påfølgende graving. Så, på våren, før såing, må landet gjødsles med nitrofos eller kemira (35-40 g / m²).

I vekstsesongen anbefales det ikke å mate plantingen. Hovedårsaken er at bladene i kulturen raskt og i store mengder kan akkumulere nitratforbindelser. Det er veldig usunt..

Plasser i avlingsrotasjonen. Alle belgfrukter, erter, poteter, tomater, courgette, gulrøtter og squash bør fungere som forløpere til denne salaten. Siden planten tilhører Cruciferous-familien, anbefales det ikke å så kål, reddik, brønnkarse eller sennep etter de neste 3-5 årene..

Såing av dadler til ruccola: Det viktigste er ikke å komme for sent

såtid for rucola frø

Eruka kjennetegnes ved sin spesielle tidlige modenhet, som gjør at den kan dyrkes flere ganger i løpet av hele sesongen. Gapet mellom avlinger bør være 10 til 14 dager. Dette systemet følges til midten av sommeren, og deretter plantes det på nytt i slutten av august og frem til oktober. Samtidig tilhører denne kulturen kaldebestandige planter. Derfor kan spørsmålet om når man skal plante ruccola enkelt besvares – så snart matjorden (10 cm) varmes opp til 6-10 ° C.

Disse begrepene er forskjellige i forskjellige regioner:

 1. For sør- og midtfeltet er såtiden i midten av april..
 2. I de nordlige områdene dyrkes krydret greener ved hjelp av et drivhus eller en frøplantemetode..
 3. Såing av frø til frøplanter utføres i mars eller begynnelsen av april.

rucola frø

Noen praktiserer å dyrke ruccola om vinteren for å ende opp med en veldig tidlig høst. Såoperasjoner er planlagt i slutten av oktober eller begynnelsen av november. På dette tidspunktet bør lufttemperaturen ikke stige over 0˚С. I tillegg vil sannsynligheten for tining unngås. Ellers vil kornene hovne opp og begynne å spire, noe som vil føre til at spirene dør. Så snart gartneren selv har bestemt seg for når han skal så ruccola, kan du starte hagearbeidet direkte.

Innbyggere i de sørlige provinsene kan planlegge såing av eruki i februar. For å gjøre dette må de vente på tålelig vær, et slags februarvindu for å plante kultur.

Agroteknikk for voksende ruccola og finesser i omsorg for frøplanter

agroteknologi for dyrking av ruccola

Siden korsblomstfrø spirer ganske godt, trenger du ikke gjøre noe, bortsett fra å desinfisere frøet. Bonden trenger bare å suge kornene i 15 minutter i en svak løsning av kaliumpermanganat, og deretter la dem tørke litt ut.

Når du sår rucola frø, er det verdt å vurdere hovedtrekkene i landbruksteknologien:

 1. Radavstand – 30-45 cm.
 2. Innstøpningsdybde – 2-4 cm. Alt avhenger av jordens tetthet og løshet.
 3. Planlagt tynning. Avstanden mellom prøvene skal være 8-10 cm. Utseendet til 2-3 fullverdige blader er tiden da du kan dykke ruccola. Overflødige frøplanter kastes ikke, men plantes i separate beholdere for å vokse på vinduskarmen.
 4. Vanning. Gangene vannes hver 2. dag om morgenen (før kl. 10.00) eller om kvelden (etter kl. 17.00). Når greener er mettet med fuktighet, mister de sin skarpe bitterhet..
 5. Løse og fjerne ugress. Dette er et must når du dyrker ruccola fra frø. Det utføres regelmessig slik at det ikke blir fortykning, noe som fører til dannelse av soppsporer. Luking gir luft og fuktighet til rotsystemet.

fjerne ugress fra hagen

Det er fortsatt tvister blant agronomer om gjødsling. Det er ikke noe bestemt svar. Siden mange ikke anbefaler bruk av mineralgjødsel, er det mulig å stoppe ved den planlagte innføringen av humus i bakken. Gjødsel er spredt rundt i hagen før høstgraving.

Det er verdt å vite at resultatet av voksende ruccola i det åpne feltet i stor grad avhenger av lufttemperaturen. De første skuddene vises bare ved + 10˚С. For å få raske og vennlige skudd vil varmere klimaforhold være nødvendig – 17-23˚С.

https://www.youtube.com/watch?v=4X_EQBzJjXw

Arugula skadedyr og sykdommer: hvordan du beskytter deg selv og bekjemper dem

insekt skadedyr

Krydderlopper og kålmøl er spesielt farlige for planting. Resultatet av deres arbeid er små hull på bladene, som ødelegger produktets presentabilitet og fratar planten styrke..

Som en kamp mot dem brukes følgende midler:

 • sesonggraving av stedet;
 • dryss greener med aske, malt rød pepper eller tobakkpulver;
 • dekke av frøplanter med lutrasil eller spunbond;
 • sprøyting av spirer med en infusjon av malurt eller potet / tomatplater.

beskyttelse av ruccola mot skadedyr

I tillegg kan løvet til erukaen bli brunt eller gult. Disse symptomene indikerer nederlaget for kulturen av soppinfeksjoner – fusarium eller peronoskose. For å beskytte avlingen din mot slike sykdommer, må du følge reglene for vekstskifte, samt fjerne ugress i tide..

Kulminasjonen på utendørs rucola -dyrking er samlingen av saftige blader. Når de når 10 cm, blir de kuttet til bakken. Hvis busken slipper en peduncle, reduseres smaken av salaten med en størrelsesorden. Mange smakfulle retter tilberedes av disse krydrede bitre greenene: grønnsaker, kjøtt og fisk. Men hvordan de gjør det er en annen historie..

Voksende ruccola i et drivhus – video

https://www.youtube.com/watch?v=b25Kq8kR9GI

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo