15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor putte poteter?

Potetthøst etter hilling Svaret på det vil bli klart etter å ha vurdert de vegetative egenskapene til denne avlingen. Hos poteter, under jordnivået, utvikler relativt raskt døende langstrakte laterale skudd, kalt stolons, seg. De har langstrakte internoder, aksillære knopper og underutviklede blader. På stolonene utvikler det seg forkortede skudd, som er potetknollene. Les om når du skal spud poteter her!

Årsaker til å sølle poteter

Potetåker etter hilling Det er flere grunner til å koke poteter. Videre er ikke alle av dem forbundet med dannelsen av ytterligere laterale skudd. Hovedårsakene til denne prosedyren er:

 • Oftest utføres kulling av poteter for å oppnå et stort antall ekstra sideskudd – stoloner, som knoller dannes på. Med vanlig hilling av planter vokser buskene aktivt og blir kraftigere. Samtidig er knollene knyttet til et større antall stoloner, og plantens betydelige bladmasse bidrar til tilførsel av tilstrekkelig mengde næringsstoffer til de nedre seksjonene, noe som også fører til en økning i utbyttet.
 • En annen viktig årsak til å koke poteter er beskyttelsen av unge planter mot sen frost. Denne hendelsen er spesielt relevant når poteter plantes tidlig eller dyrkes i klimasoner med et ustabilt klima. Landdannende hauger rundt unge potetstengler fungerer som en slags “teppe” for dem. Hilling beskytter også sårbare unge skudd mot plutselig frost, slik at de aktivt kan utvikle seg videre.
 • Høye hauger rundt poteten lar ikke sterk vind bryte og bøye plantestenglene, noe som også har en gunstig effekt på å øke avlingene.
 • Kullplanter plantet i hullNoen gartnere som foretrekker å plante denne avlingen “under en spade” lurer på om det er nødvendig å spud poteter i dette tilfellet, fordi hoveddelen av den nedre delen av planten er dypt i bakken. Hilling bidrar ikke bare til dannelsen av flere stoloner, det forbedrer strukturen i jorda, noe som gjør den løsere og mer pustende. Dette gjelder spesielt når du dyrker poteter på tett og fuktig jord..
 • Prosedyren lar vann, når det vanner eller regner, trenge raskere inn i plantens underjordiske organer, noe som hjelper dem med å skaffe tilstrekkelig mengde fuktighet.
 • Kulling av poteter bidrar til å redusere ugress i potetplantinger. Dette gjelder spesielt en slik plante som krypende hvetegress, som, hvis den fjernes tidlig ved røttene, til og med kan trenge inn i unge knoller og bryte markedsverdien.
 • Med grunne beplantning og vanlig kulling av poteter under høsting er det lettere å grave opp knollene, siden dette ikke krever “begravelse” dypt i bakken. Dermed blir prosedyren for å samle knoller mindre arbeidskrevende..
 • Furrows, rygger og enkle rader med spuddede poteter er mye lettere å behandle med produkter designet for å drepe skadelige insekter som Colorado potetbille.
 • Hilled potetplantinger er lettere å behandle med forskjellige kultivatorer og annet landbruksutstyr.

Hvordan og hvor mange ganger man skal klemme?

Hilling med en motorkultivatorMange nybegynnere gartnere vet ikke hvordan de skal klemme poteter. Videoen viser tydelig at denne prosedyren kan utføres på en rekke måter. De mest populære er:

 • Hilling med hakke eller hakke. Denne metoden er anvendelig i tilfelle at området på området som beplantes av denne avlingen ikke er for betydelig..
 • Hilling med en motorkultivator. Med denne praktiske landbruksteknikken kan store potetplantinger dyrkes..
 • Hilling med minitraktorHilling med en minitraktor er ideell for små gårder der ganske store arealer er tildelt poteter.

Når du henter poteter, må du huske at aktiv utvikling av knoller skjer bare når lufttemperaturen ikke er mer enn 25 ° C. I dette tilfellet bør jorden alltid være løs og fuktig. Ellers vil utbyttet være veldig lavt, uansett hvor mange ganger gartneren sputer potetene. Det er derfor i tørre og varme områder der det ikke er mulighet for regelmessig vanning, blir bakking ofte helt forlatt..

Beskyttelse av frøplanter mot frostHvor mange ganger å spud poteter? I løpet av sesongen er det nødvendig å utføre denne prosedyren minst 2 ganger. Første gang den utføres når unge planter nettopp dukket opp fra bakken og nådde 5-10 cm i høyden. Re-hilling utføres når stilkene når en høyde på 15-20 cm og utseendet på knopper.

Tilling potetsenger gjøres best tidlig om morgenen eller om kvelden. Dessuten må jorda være fuktig. Ideelt sett utføres hilling av poteter, etter å ha nådd 20 cm i høyden, annenhver uke til den grønne massen på stedet er lukket.

Løser og hiller poteterader – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă