15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Potetdyrkingsteknologi

Full høst i landet Med den tilsynelatende upretensiøsiteten til poteten, reagerer den veldig godt på jordens kvalitet, toppdressing. Med overholdelse av landbruksteknologi og bruk av nye varianter, er det kanskje ikke mulig å samle tonn fra hundre kvadratmeter fra en hjemmelagronom, men å få 18-20 fullvektsknoller fra hver busk vil bli ekte. For å gjøre dette må du vite hvordan du får en god potetavling. Se også: potetgrateng i ovnen – en oppskrift med et bilde trinn for trinn.

Planteutviklingsperioder

Spirede poteter Som alle kulturer har poteter flere stadier av utvikling, der de har forskjellige behov for ernæring, løsne, luke. Disse stadiene kan grovt deles:

  • forplanting av knoller og planting;
  • periode før blomstring;
  • opphør av buskens utvikling;
  • visning og tørking av planten.

Hver av disse periodene krever sin egen høstakkumuleringsteknologi. Felles for poteter er at denne planten krever løs, jevnt fuktig jord i de tre første utviklingsstadiene. For modning av avlingen kan overflødig fuktighet i jorden påvirke knollenes sikkerhet under lagring..

Vårens gjøremål

Plante knoller i åpen bakkeKlargjøring av landet er svært viktig for høsting. Å så grønn gjødsel (siderater) og legge dem inn i jorden om høsten vil være det beste for sommerboere. Om våren er det nødvendig å godt forberede et jordlag på 30 cm. Det er her en stor masse av rotsystemet er konsentrert. Det er i denne perioden ugressbekjempelsen på poteter begynner, og den fortsetter gjennom sesongen..

Poteter bør plantes i varm jord. Et tegn på at jorda er klar er blomstringen av et pent øre bjørkblad. Det er umulig å komme for sent med planting, du må bruke maksimal solaktivitet for utvikling av busken. For ytterligere tilførsel av knollen med styrke for rask vegetasjon, kan den dynkes i en askeløsning, EM-1 Baikal.

Hyppigheten av poteterader avhenger av modningstiden til potetene. For en tidlig avling bør avstanden være minst 60 cm og avstanden mellom hullene holdes på 30 cm. Poteter tåler ikke skygge og begynner å strekke seg mot solen til skade for høsten. Når du planter poteter, påføres gjødsel på hullet for rask utvikling, med tanke på jordens natur. Imidlertid vil ikke en håndfull humus, en skje med aske og en teskje kemira til poteter ikke skade. Du kan også legge til en håndfull løkskall i hullet. Hvis det er skorpe på stedet, takler sphagnummos det godt, som også legges til hullet. Det er bedre å forberede startfyllingen på forhånd ved å blande alle komponentene grundig enn å mate potetene.

Hele den tilberedte blandingen i hullet bør blandes grundig med bakken, og deretter settes spirespirene opp.

Grønnsakshage etter den første hillingOm to uker vil de første plantene av unge planter dukke opp. På dette tidspunktet er det best å bli kvitt de skadelige ugressene som begynner å spire etter potetene. Hvordan luke en potet når den ikke er spist ennå? Hvis du ikke vil lukte marken konstant og komprimere bakken med føttene, kan du påføre et ugressmiddel mot ugress på lapis lazuli -poteter. En gang, før spiring eller ved deres første opptreden, og feltet vil være rent hele sommeren. Ingen slitsom potetgrasbekjempelse kreves.

Unngå spiring og før blomstring

Mangel på gjødselI den første perioden med voksende grønn masse og et sett med knopper, legger poteten antall knuter. Derfor er det en regel: Hvis du vil ha mange knoller, må du vanne potetene i første halvdel av sommeren. Og hvis du vil ha store knoller, er det nødvendig med fuktighet til midten av august.

Hvis jorda er godt fylt med organisk materiale, grønn gjødsel fra høsten og inn i hullet ved planting, trenger potetene ikke noe bortsett fra moderat vanning uten vanning. Man trenger bare å utføre bladbehandling for fôring med mikronæringsgjødsel for den beste smaken av fremtidige knoller. Men hvis den marginale forbrenningen av bladene begynner, gulhet eller prikker, så mat potetene, jo før, jo raskere vil resultatet bli sett.

Du bør vite at maten begynner å virke gjennom røttene om to uker, og gjennom bladene på tre dager. Det beste vil være bladfôring i overskyet vær eller om kvelden, slik at bladene ikke blir solbrent..

Vi sikrer utbytte og smak av poteter

Rettidig behandling av potetsengerHvordan mate poteter om sommeren? Flere løvforbindelser bør utføres i løpet av sesongen. For å gjøre dette kan du bruke ekstrakter fra superfosfat, askeoppløsning, EM-1 og ferdige preparater, for eksempel:

  • raikat;
  • kelik;
  • solucat.

De inneholder en balansert sammensetning av næringsstoffer som poteter trenger i en gitt periode..

Så toppdressing med bruk av Raikat -gjødsel stimulerer utviklingen av busker. Og god fotosyntese er nøkkelen til den fremtidige høsten. Brukt for å forbedre stivelse og smak, påføres Raikat -finish selv på det siste stadiet av planteutviklingen. Det fremmer den raske utstrømningen av næringsstoffer fra toppen til knollene..

Kelik, en gjødsel basert på kalium og en balansert sammensetning av sporstoffer. Kalium er ansvarlig for smaken av knollen. Derfor kan aske på ethvert utviklingsstadium ikke forstyrre anlegget..

Solucat inneholder, i tillegg til 40% kalium og 28% fosfor, svovel, magnesiumbor. Disse sporelementene er viktige i alle stadier av planteutviklingen. Hvordan få en god potetavling? Forskere sier at en plante produserer avlinger avhengig av tilstedeværelsen av minst mulig mengde nødvendige stoffer i jorda. Det vil si at hvis det er mangel på et element i jorda, vil høsten avhenge av det..

En rik høst av en sommerboerVi bør ikke glemme behandlingen med soppdrepende midler i slutten av juli og begynnelsen av august for å inneholde utseendet av sen rødme. Hvis jorden beholder fuktighet på en dybde på 10 cm, har plantene i midten av august en sunn grønn masse, så har høsten allerede blitt forsiktig. Det gjenstår å beskytte hagen mot overdreven fuktighet i september og vente på at toppene tørker.

Potetåkeren må tilberedes forrige høst ved å så grønn gjødsel og legge dem i jorda..

Vårfôring ved planting i et hull og flere bladbehandlinger om sommeren vil bidra til å kompensere for fjerning av manglende elementer. Marken må være fri for ugress og moderat fuktig. Høye slag potetrekke skaper de beste betingelsene for rotutvikling og knolldannelse.

Praktiske tips for dyrking av poteter – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă