15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke poteter i poser

Høst poteter i en pose I dag er det mange teknologier som lar deg dyrke tidlige poteter, øke utbyttet av denne avlingen og kontrollere skadedyrene. Men med mangel på fruktbar jord, for eksempel i sumpete, steinete områder, på dårlig organisk sand og andre ulemper, er det vanskelig å få knoller av høy kvalitet i riktig mengde.

I en slik situasjon vil det være nyttig å lære å dyrke poteter i poser. Denne uvanlige teknologien er en måte å raskt få en høst under de mest ugunstige forholdene. Tross alt vil gjødsling, fjerning av overflødig fuktighet og andre tiltak ta mye tid og krefter, men de vil ikke kunne garantere utbyttet av poteter..

Betingelser for dyrking av poteter i poser

Potet dyrkingsforhold Essensen av metoden består i å plante poteter i poser, der buskene vokser. Som plantebeholdere kan du bruke både spesialposer med ventiler for plukking av knoller og vanlige beholdere fra mel eller sukker.

Hovedbetingelsen for å lykkes:

 • gi poteter et løst næringsmedium for vekst;
 • tilstrekkelig vanning;
 • tilgjengelighet av belysning.

Potetseng langs veggenDerfor er den første oppgaven for en gartner som bestemmer seg for å bruke metoden for å dyrke poteter i poser, å finne et sted hvor en improvisert hage skal plasseres. Posene kan graves ned i bakken litt eller plasseres nær en støtte. Beholdere med busker skal:

 • godt opplyst;
 • være tilgjengelig for planteomsorg;
 • faller ikke under avløp fra tak.

Hvis det ikke er nok planteplass, kan posene plasseres langs hagestiene, nær terrasser og vegger i bygninger. Men det er bedre hvis belegget under beholderne kan absorbere overflødig fuktighet som strømmer ned fra plantingen etter vanning..

Sekvensering

Å plante poteter i en posePoteter plantes i poser med utbruddet av jevn varme. I de fleste regioner med et temperert klima, skjer denne tiden i slutten av april eller i mai..

 • En løs næringsrik jord med en overvekt av humus helles på bunnen av posen som er valgt for planting. Avhengig av dybden på beholderen kan et slikt lag være fra 10 til 35 cm..
 • En hel plantende potet eller knoller med øyne spres på bakken, og deretter dekkes plantene med et 15 centimeter lag lett jord.
 • PlantematerialeDe første skuddene kan forventes om 8-14 dager. Når spirene stiger 15-10 centimeter over jorden, drysses de med jordblanding opp til bladene. Denne teknikken tvinger potetene i poser til å gi nye røtter som unge knoller vil danne seg på..
 • Prosedyren for sprinkling av frøplanter gjentas til en tredjedel av posens høyde forblir til den øvre kanten av beholderen.

Det er bedre å ikke bruke beholdere som er for dype, da plantene kanskje ikke har nok fuktighet og styrke til å vokse og danne nye poteter..

Hvis du studerer prosessen med å dyrke poteter i poser fra videoen, kan du legge merke til denne funksjonen og forhindre feil i praksis..Potetdyrking

Omsorg

TuberiseringNå krever planting bare vanning. Videre må det huskes at på grunn av større fordampning av fuktighet enn i jorda, vil det være nødvendig å vanne plantingen av poteter i poser oftere og rikelig. Vann er spesielt viktig under blomstring, når de første knollene begynner å danne seg..

Erfarne gartnere med erfaring i å bruke denne teknologien fokuserer på fordelene med rikelig vanning, som suger alle jordlag i en pose.

Det er tilgang til luft og drenering av overflødig vann som ofte blir et problem når man dyrker poteter i poser..

 • Hvis materialet som beholderen er laget av er tett nok, er det bedre å gjøre små kutt i bunnen av beholderen før du planter.
 • Og en spesiell ventil i bunnen av posen eller posen letter i stor grad fjerning av knoller og lufting av rotsystemet.

Omsorg for poteter i poserHvis vi snakker om å mate plantinger, så har moderat bruk av potashgjødsel når poteter vokser i poser en gunstig effekt på utbyttet og kvaliteten på knollene. Men det er bedre å avstå fra overflod av nitrogen i dressinger, siden knollene i dette tilfellet ikke modnes over lang tid og ikke danner et sterkt skall, noe som ikke vil gjøre det mulig å legge potetene til lagring.

Høsting med denne teknologien faller i andre halvdel av august. Og hvis det opprettes gunstige forhold fra 4-5 plantede knoller, kan du få opptil 5 kg kvalitetsprodukter.

Fordeler med å dyrke poser med poser

Pene potetsengerGartnere som studerer spørsmålet om hvordan man dyrker poteter i poser, legger alltid merke til overflod av positive aspekter ved bruk av teknologi.

 • Planting påvirker ikke skadedyr og sykdommer i jorda.
 • Frøplanter er mer aktive og kraftige enn når de plantes knoller i tradisjonelle senger.
 • Arbeidskostnadene til gartneren i forbindelse med luking, hilling og graving av avlingen er betydelig redusert.
 • Hvis det er tilstrekkelig drenering av fuktighet i posene, råtner ikke knollene.
 • Etter at knollene er fjernet, brukes den frigjorte jordblandingen til å forbedre jorden i blomsterbed og under avlinger som ikke har sykdommer som er felles med poteter..

Vanskeligheter med å plante poteter i poser

Overholdelse av teknologiIngen voksende teknologi er komplett uten noen kompleksitet. Å plante poteter i poser er intet unntak.

 • Planting krever en stor mengde næringsrik jord, eller forberedelse av potteblandingen er tidkrevende.
 • Alle poser må stabiliseres, noe som er lettere å gjøre når du bruker posene som tilbys av handelen.
 • Bagged poteter krever konstant fuktighetskontroll.

Vekstsesongen for potetbusker er ikke så lang, så det er viktig for planter å gi alle betingelser for dannelsen av mange fullverdige knoller. Bare i dette tilfellet vil teknologien ikke skuffe, men gi gartneren en rik høst av rene store knoller..

Poteter i poser – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă