15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor kommer det ikke poteter?

Potetplantasje Hvis været er varmt, og jorda har varmet seg opp under solstrålene til 8-10 C °, vises de første skuddene av poteter på plantasjen om 10-12 dager. Men i langvarige fjærer, når May lider av mangel på solskinnsdager, og det atmosfæriske termometeret ikke stiger over + 20 … +22 C °, trenger spirene litt mer tid for å bryte gjennom jordlaget og vær så snill sommerboeren med sin høyde. Under slike forhold vises de på overflaten ikke tidligere enn etter 20-25 dager..

Sørg for å spørre erfarne gartnere eller landbruksspesialister hvor mange dager poteter dukker opp etter planting direkte i klimasonen der du bor og planter de tilberedte knollene. For eksempel, for de sørlige regionene, er starten på fase 1 (fremveksten av frøplanter) på 20 dager i de fleste tilfeller et avvik fra normen, men for de nordlige regionene er denne perioden ganske akseptabel.

Men dessverre hender det også at alle tidsfristene går, og det er fremdeles ingen grønne rader i hagen. Angst og relaterte spørsmål oppstår ufrivillig. Hvorfor kommer det ikke poteter? Hva hindrer ham i å få vekststyrken? Hva du skal gjøre: vent på skudd eller plant igjen?

Årsakene til at potetskudd ikke vises

1. Værforhold

Å plante poteter De plantede knollene, så vel som de utviklede plantene, er “redde” for naturens luner. Følgende fenomener utgjør den største trusselen mot plantemateriale:

 • Frost. Med et kraftig temperaturfall, dør knollvevet av. Knopper og modne skudd får også kalde brannskader: uten et “matkammer” dør de raskt eller reduserer veksten drastisk (med delvis skade).
 • Økt jordfuktighet. Rikelig nedbør i den første fasen av vekstsesongen fører til forfall av plantematerialet.
 • Tørke. Uten fuktighet blir utviklingen av skudd på rotavlingen hemmet eller stoppet helt. (Selv med den nødvendige mengden mikro- og makronæringsstoffer!)

2. Sykdommer og skadedyr

Potet skadedyr - MedvedkaBare plantede poteter er en velsmakende bit for insekt skadedyr som lever i jorden som har våknet etter dvalemodus. Blant de mest beryktede typer skadelig programvare:

 1. Medvedka, eller kål.
 2. May beetle larve (fure).
 3. Wireworm (larver).

De er spesielt gluttonous: de gjør bevegelser i knollene, gnager på spirene. De bor i store mengder på stedet og kan ødelegge opptil 80-100% av frøknollene.

Soppsykdom hos potetknollerUlike soppsykdommer forhindrer fremveksten av frøplanter:

 • sen rødme;
 • rhizoctonia (svart skorpe);
 • grå flekk
 • potetkreft
 • tørr råte, etc..

3. Feil lagring av frø

Utarbeidelse av kvalitetsfrømaterialeUerfarne eller skrupelløse forberedelser av knoller for planting reduserer spiringsprosenten med 50-100%. For å unngå et så ekstremt negativt resultat, er det strengt forbudt å:

 • lagre knoller i plastposer (polyetylen, polypropylen);
 • ikke sorter dem før du planter (ikke velg skadede og infiserte knoller);
 • ikke spire;
 • forberede små knoller for planting (mindre enn 15-20 g);
 • behandle med soppdrepende midler / insektmidler og vekststimulerende midler, overdrive forbruksraten;
 • bruke potetsorter som er dårlig tilpasset klimaforholdene i regionen.

Hvis det er behov for å kjøpe potetfrø, bør du aldri gå til et supermarked eller en matbutikk for dem. Knoller beregnet til konsum behandles som regel med en spesiell kjemisk løsning slik at de beholder presentasjonen over lengre tid og ikke spirer.

Hvordan oppnå høy spiring av poteter?

 1. Spirer poteter før plantingSorter poteter: avvis syke og ødelagte (knuste, hakkede) knoller.
 2. Legg frøet i grunne esker (helst i ett lag). Plasser dem deretter i 2,5-3 uker i et godt opplyst rom der lufttemperaturen ikke er mindre enn 15 ° C.
 3. Gjennom hele vernaliseringsstadiet (spiring), spray knollene med vann med 6-7 dagers mellomrom.
 4. Tenk på værforholdene når du velger en dag for å plante poteter.

Erfarne gartnere anbefaler i løpet av plantasjeplantasjen å bli ledet av “tre tiere” -regelen, eller av tre tegn: 10 C ° – jordtemperatur; 10 cm – dybden på landingshullet; 10 dager er tiden for skudd å vises. Med deres ord er dette den beste oppskriften for å bli kvitt det alarmerende spørsmålet “hvorfor poteter ikke spirer?”

 1. Umiddelbart før planting behandles de spirede knollene med kobbersulfat (konsentrasjonen av løsningen bør ikke overstige 2 g per 10 l).

Ta disse fem operasjonene som et obligatorisk minimum, og sjansene for et høyt potetutbytte vil øke mange ganger..

Hemmeligheter med et høyt utbytte av poteter – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă