15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bli kvitt en trådorm?

Rens poteter Hovedfienden til potetplantinger er tradisjonelt Colorado potetbille. Men hvis skaden fra denne skadedyret av poteter og larver på toppene er merkbar med det blotte øye, oppdages tapene fra tilstedeværelsen av wireworm først etter at høsten er gravd.

Faren for wireworm som et potet skadedyr

Wireworm Hvis stedet er infisert med harde, opptil 3 cm lange klikkebillelarver, penetreres ca. 60% av knollene av de komplekse passasjene til potetskadedyret. Mens den skadede poteten er i jorda, koloniserer putrefaktive bakterier, nematoder og sopp kjøttet rundt hullet. Trådormen skyer ikke saftige røtter, og derfor får ikke hele poteter næring, og utbyttet reduseres kraftig.

KlikkebilleUtvalget av klikkebiller er ekstremt omfattende, så gule larver med et overraskende tett skall finnes overalt og lever villig ikke bare på poteter, men også på de saftige røttene til avlinger som hvetegress og blågras.

På grunn av overflod av saftig mat, er potetplantinger ekstremt attraktive for larver. På samme tid virker skadedyret aktivt på sengene gjennom vekstsesongen, fra spiring av knoller til uttørking av buskene. Men uansett hvor hardt gartneren prøver, er det lite sannsynlig at det er helt mulig å bli kvitt wireworm i potetåkeren..Wireorm-felt

Måter å bli kvitt en wireworm i en potetåker

Det er bare mulig å redusere antallet av disse farlige insektene betydelig og ved hjelp av spesielle tiltak for å beskytte planter mot angrep av skadedyr. Videre kan kampen mot larvene til klikkebillen utføres i flere retninger. Dette inkluderer:

 • jorddyrking og innføring av stoffer i den som sikrer at potet skadedyr dør og forhindrer reproduksjon;
 • arrangement av alle typer feller og agn for wireworms og voksne biller;
 • behandling av poteter før planting med løsninger av aktive stoffer;
 • mekanisk grave, løsne jorda på stedet og andre landbruksteknikker.

“Prestige”: behandling av poteter før planting

Prestisjebehandlede poteterTiltak for å beskytte de plantede knollene mot angrep av wireworm inkluderer behandling av plantematerialet med aktive stoffer som Prestige. Som et resultat av dressing mister såpoteter etter planting attraktiviteten for wireworms og andre skadedyr, inkludert Colorado potetbille, bjørn og bille.

Effekten av stoffet “Prestige” ved behandling av poteter, i henhold til instruksjonene, varer opptil 60 dager. Allerede når de første bladene dukker opp over hagesengen, kan du se hvordan Colorado biller reagerer på kjemikaliet. Voksne dør raskt, men hvordan finne ut om en orm har dødd?

Wireworm på en potetbuskBare å grave i buskene og observere plantene mens de vokser og blomstrer, vil hjelpe her. Det ble funnet at antall berørte planter under handlingen av “Prestige” er kraftig redusert, og de unge knollene er friske. Men når fristen på 60 dager går ut, skynder potet skadedyr seg å plante igjen..

 • Siden knoller for vinterlagring graves opp mye senere enn to måneder senere, kan ikke gartnere klare seg uten ytterligere tiltak for å beskytte avlingen..
 • Men de tidlige variantene av poteter, som modnes raskere enn 60 dager, er det bedre å ikke syltet med “Prestige”.

Hvordan bli kvitt wireworm i potetåkeren i dette tilfellet? Hvilke plantevernmidler kan du bruke for å bli kvitt wireworm.

Metoder for å bli kvitt wireworm i poteter

Trådorm i jordI de fleste tilfeller blir de enkleste agrotekniske teknikkene en alvorlig hjelp:

 • pløying av stedet tidlig på våren, når larvene og voksne biller fortsatt er inaktive, blir de lett byttedyr for fugler eller dør i solen;
 • forsiktig fjerning av ugress og deres røtter, som blir habitat for wireworm og maten til denne potetskadedyret;
 • Sommeren løsner jorden under potetbuskene og lar deg trekke ut clutchen av klikkebillens egg i solen ødeleggende for insekter;
 • graving av stedet om høsten kort tid før starten på stabil frost hjelper til med å trekke ut insekter i luften, hvor trådormen dør av kulden.

Under vårarbeidet på stedet påføres gjødsel som inneholder nitrogen og ammoniakk på jorden, noe som er ekstremt ubehagelig for wireworm. I tillegg er skadedyret ubehagelig på jord med lav surhet. Erfarne gartnere anbefaler å legge til flere superfosfatgranulat i hullene når de plantes.

En annen effektiv teknikk som hjelper til med å bli kvitt wireworm i poteter er introduksjonen av spesiell jord som inneholder rovdyrnematoder under knollene når de plantes. For disse mikroskopiske ormene blir potet skadedyr velsmakende byttedyr, og for planter og mennesker er slike organismer helt trygge..

Trygge måter å håndtere wireworms

Wirormormet knollFor å fjerne skadedyr fra et potetsted, brukes ofte alle typer agn og feller, som er plassert langs omkretsen av plantingen eller plassert mellom åsene.

 • Saftige potetskiver er strengt på en snor, og slike kranser slippes langs åsene til en dybde på 5 til 15 cm. Agnene endres etter to til tre dager.
 • Hver halve meter plantes flere kornblandinger eller mais på hele stedet. Når skudd vises, vil de saftige røttene sikkert tiltrekke skadedyr..
 • Voksne biller og larver samles vanligvis under halm, forfallne blader eller topper, som kan plasseres langs grensen til en potetåker.

Wireworm agnVed bruk av slike agn er det viktig å regelmessig inspisere og endre dem ved opphopning av farlige potetskadedyr. Som tiltak for å skremme bort wireworms, kan du bruke:

 • vanning av sengene med infusjoner av hingstefot, løvetann, celandine eller brennesle;
 • soaking knoller i celandine infusjon før planting;
 • løkskall, som plasseres i hullene når du planter knoller;
 • morgenfruer langs omkretsen av stedet eller i gangene;
 • ferske furu- eller grannåler gravd langs åsryggene.

Overholdelse av vekstskifteHvis området tillater det, vil en ordentlig vekstskifte hjelpe til med å bli kvitt ormen i potetåkeren. Jordskade skadedyr påvirker ikke planter hvis de plantes det første året. Derfor vil vekslende poteter med planter som er lite attraktive for wireworms, for eksempel belgfrukter, raps og bokhvete, hjelpe ikke bare med å bevare høsten, men også berike jorda med nyttige stoffer..

Etter høsting er det nyttig å så sennep, alfalfa, kløver på potetstedet. Disse avlingene er absolutt ikke spiselige for skadedyr av poteter, en endring i kostholdet vil medføre død av insekter eller avgang fra det berørte området..

Video: “Planteskadedyr – Wireworm og Clicker”

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă