15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Herbicider for poteter: hvilke preparater brukes til å behandle tomter etter spiring

Godt vedlikeholdt potetåker Poteten er en avling med mange rader. Fra knollene plantes til de første skuddene, tar det vanligvis fra 10 til 25 dager, avhengig av sorten. Det er denne faktoren som påvirker det faktum at poteter er svært lavresistente mot ugress. Hvis ugressmiddelet for poteter, etter spiring, ikke ble brukt, kan utbyttet redusere med 75-80%. I tillegg er ugress bærere av sykdommer som kan ødelegge hele potetplantasjen..

Hva er effekten av herbicidbehandling?

Ugressbekjempelse Ideen om å bruke midler som kan bekjempe ugress, har et saltkorn. Mekanisk behandling utelukker ikke muligheten for smittsom forurensning når de grønne delene av potetbusken er skadet. I tillegg, ved å kutte toppen av ugresset, får du ikke en fullstendig garanti for ødeleggelse. Mange ugress begynner å vokse med enda større kraft..

Det er viktig å velge riktig herbicid riktig, gjøre deg kjent med vilkårene for bruk og tenke over hvilken blanding du kan sprøyte som en integrert komponent.

Før du faktisk bruker herbicidet, må du sørge for at følgende betingelser for vellykket behandling er oppfylt:

  • Jordhaugen som er igjen i form av en søppelfylling etter luking må absolutt bosette seg;
  • Når du planter knoller i bakken, må de være på en dybde på minst ti centimeter. Ellers kan det aktive stoffet komme inn i sonen med potetdamp;
  • Strukturen på den dyrkede jorda skal være fin smuldret, noe som vil hjelpe herbicidene til å bli jevnt fordelt gjennom hele tykkelsen;
  • Fuktighetsinnholdet i jorda bør være innenfor 80%, bare i dette tilfellet vil stoffet manifestere seg med all sin effektivitet.

Behandling av kart over feltet med ugressmidler Hvordan herbicidet skal påføres, så vel som dets valg, avhenger av potets vekstsesong og av mengden ugress som må utryddes. Fra ugress på poteter er preparater gode, som kan brukes til å behandle plantasjer i den tidlige ettervekstperioden. De er designet for å bekjempe ugress og tobladige planter.

På landbruksmarkedet er ny generasjon ugressmidler bredt representert, dette er preparater for jordeksponering, der det viktigste aktive stoffet er prosulfocarb. Det er en del av tidlig behandlinger og hemmer veksten av mange årlige ugress. Hvordan bli kvitt bjørketrær i potethager? Hvordan fjerne takstroppen og det svarte nattskjermgresset fra sengene? Alt er veldig enkelt – det er nok å bruke ugressmidlet i det øyeblikket ugresset danner sine første skudd..

Fordelene med herbicidbehandling

Luke poteter for håndHver sommerboer vet at regelmessig bruk av ugressmidler på potetplantasjer gir gode resultater, og er effektivt mot et stort utvalg av ugress. Men selv i dette tilfellet kunne det ikke klare seg uten unntak. Det vanskeligste å håndtere er bindweed, som ikke bare forstyrrer den fulle veksten av knoller, men også undertrykker buskens luftdel og fletter den med vinstokkene. I vår region er dette problemet spesielt relevant, og mange potetplantinger krever regelmessig luke på grunn av dette..

Titus stoff“Titus” er et herbicid av høy kvalitet, hvis hovedformål er årlige og flerårige gress. Men i tillegg til dem eliminerer han vellykket problemet med klatring av stauder, nemlig kratt av åkerbjørk. Dette stoffet kan brukes både alene og i kombinasjon med stoffer fra metribuzin -gruppen. Ved sprøyting av avlinger gjør kjemikaliet ingen skade på dem, og virker utelukkende på ugress. Å komme inn i jordlaget – brytes raskt ned og mister egenskapene. Du kan behandle tomter selv i overskyet vær, aktiviteten reduseres ikke selv om det regner 30 minutter etter påføring.

Herbicid “Titus” på potetsenger er veldig effektivt på grunn av den aktive ingrediensen – rimsulfuron. Leveres til markedet i form av vannløselige granulater. I tillegg til poteter, brukes den også til bearbeiding av tomter med tomater og maisåker. Det er klassifisert som et herbicid etter fremveksten med en selektiv effekt.

Absorpsjon skjer gjennom bladets overflate, hvoretter cellens evne til å dele seg er blokkert i planten. Den praktiske veksten av ugresset stopper umiddelbart, og selve dødsfallet kan observeres innen fem dager fra sprøytingstidspunktet. Skader ikke miljøet, derfor er det helt trygt.

Før du fjerner bindweed i en potetåker, bør du lese instruksjonene som er festet til herbicidet nøye..

Blant fordelene med stoffet kan man merke seg det faktum at bruken fullt ut vil erstatte behandlingen med pre-emergence og pre-såmidler. Ugress blir ødelagt etter en sprøyting; påføring er ofte unødvendig. Halveringstiden som stoffet er biologisk nedbrytbart i jord er ti dager.

Weed Lapis Lazuli“Lazurit” brukes til potetåker ikke sjeldnere enn andre preparater i dette handlingsspekteret. Handlingen kan karakteriseres som systemisk, den såkalte – forsikringssammensetningen. Det er et selektivt ugressmiddel for jord, med andre ord et selektivt jordpreparat. Det brukes både som et middel før og etter fremveksten. Patentert og produsert i Russland, det er produsert i form av et fuktbart pulver pakket i plastbeholdere for små emballasjer. Den udiskutable fordelen med “Lazurit” er perioden med dens aktive innflytelse på ugress.

Etter en engangsbehandling vil ikke lenger irriterende planter dukke opp på det behandlede området i løpet av denne sesongen. Det fremkaller både død av allerede modne ugress og død av spirede stubber. Den nødvendige dosen bestemmes basert på graden av spredning av ugress, tilstanden til den dyrkede jorda og størrelsen på landstildelingen. Den viktigste aktive ingrediensen er metribuzin, som kan eliminere frokostblandinger, dikotyledonous ettårige innen to uker. I vanskelige tilfeller kan det være nødvendig å behandle på nytt, som utføres en måned etter den første i tørt og varmt vær, og etter to uker – med høy luftfuktighet og regn..

Ugressbekjempelse med ugressmidler – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă